Уикенд дестинация: Златна Прага и нейните забележителности

Задължително отидете до часовниковата кула „Орлой“
1 авг 2020 21:16, Иванка Гъркова
15
Уикенд дестинация: Златна Прага и нейните забележителности
Pixabay

Голяма част от лятото вече отминава. Въпреки ограниченията заради пандемията, на всеки му се иска да отиде един път на море и да попътува у нас и по света, за да види нещо различно. Докато някои държави затвориха границите си за българи, други все още ни допускат свободно. Тъй като от 15 юни гражданите от „Зелена зона“, влизащи на територията на Чехия, не трябва да показват отрицателен  PCR тест, нито да бъдат поставяни под карантина, то можем да стегнем багажа и да отидем за уикенд в Златна Прага. 

Ако досега сте чували положителни отзиви за града на хубавата бира, време е да го посетите. Но преди това се информирайте предварително за чешката столица и си направете списък с места, на които да отидете. Днес в рубриката ни с туристическа агенция „Posoka“ ще ви дадем идеи кои забележителности да разгледате: 

1. Карлов мост 
 
Едно от най-емблематичните места в Прага. Мостът, който е с дължина 621 метра и ширина 10 метра, е доста оживен по всяко време на годината. Той свързва двете централни части на града и е пълен с малки сергийки, които предлагат най-различни сувенири и ръчно изработени предмети. Разхождайки се по него и гледайки река Вълтава, нищо чудно да изгубите компанията си из тълпата. 
 
Карловият мост е построен през XV век. Той е в готически стил, като по него има много статуи на светци. На всеки един от краищата му се извисява по една кула.
 
2. Пражки замък
 
Друго популярно място от Златна Прага, отличаващо се със своята архитектура. Според книгата на рекордите на „Гинес“, той е най-големият дворцов комплекс в света. Интересното е, че в началото е бил само една малка дървена постройка, но с годините площта му се увеличила и днес е комплекс от сгради, строени през X и XX век, по желание на императрица Мария Тереза. 
 
За да видите всичко и си направите снимки за спомен, със сигурност ще ви трябват поне 2 часа и повече. Добре е да разгледате резиденцията на чешките крале или президентския дворец, огромната катедрала „Свети Вит“ (строена цели шест века), както и още няколко църкви и правителствени сгради в стил барок и готик. Обърнете внимание на красивите и перфектно поддържани градини, както и прекрасната гледка, която се открива на излизане от замъка. 
 
Още за най-интересните места в Прага и това какво да похапнете и пийнете там, четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
37
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
За мен масовият туризъм развали всичко и сегашната ситуация с вируса може пък да ни замисли малко. Безумно е тълпи да ходят водени от екскурзовод и даже да не са разбрали в коя държава са, а да чакат шведската маса защото е включена в цената. И при нас идват много такива. А алкоджаните на Златните и Сл Бряг-някой не разбират къде са били, само летища, барове,к..ви, дрога помят. Туй туризъм ли е?
9
4
 
57
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Моя милост навремето имаше шанса да живее една година в Прага!Невероятен град,страхотни мацки,супер бира!
8
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С други думи: Бай *** на гости у Константин Иречек?Да живее братската дружба между двата славянски народа - българския и чешкия!
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 4Абе да ти кажа честно, аз първо за това си помислих, за Златна Панега!После видях, че не съм прочел правилно.Дестинацията е интересна. По-нататък има много хубава пещера.
6
4
 
37
 
! Отговори
Златни прашки преди 3 години
Основната забележителност е, че навсякъде има чешка бира.
5
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златна Прага ама след отрицателен PCR за ваша сметка или карантита, а скоро само "през крив макарон", ама те чехите са ***, не са кат ***
4
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За кво ти е златна Прага? Е къде е Златна Панега на един мyй разстояние.
3
5
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 3 години
Правилно - претоплени манджи, несъответстващи на актуалната обстановка!
2
4
 
40
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Уикенда - добре, ама 2 седмици карантина са кофти. Не, благодаря. Нека истерията отмине!
1
10
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наистина много красив град, голяма разлика от градовете в републиката на чалгарите, смърдящите панелни гета и грозотиите

Спонсорирани публикации