Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни

Египет: Елате и се убедете, че са изградени от египтяни
Обновена: 3 авг 2020 21:09 | 3 авг 2020 21:08, Елка Василева
144
Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни
Снимка: архив, БГНЕС

Египетските власти поканиха Илон Мъск да посети страната и лично да се убеди, че не извънземни са построили прочутите египетски пирамиди.

В петък шефът на SpaceX и „Тесла“ написа серия туитове, в които намекна за извънземен произход на египетските пирамиди. Първият туит гласеше: „Пирамидите са построени от извънземни очевидно“.

Вече във втория туит Мъск уточни, че „Фараонът Рамзес ІІ е бил един от тях“. Той написа още, че „Хеопсовата пирамида е била най-високата структура, създадена от хората за 3800 години“.

В последния туит на тази тема бизнесменът публикува линк към статия на Би Би Си, в която се разказва за строителството на пирамидите и уточни, че това е „достоверно описание на това как е било направено това“.

Най-силно вниманието обаче беше привлечено от първия туит, който може да бъде оценен като подкрепа за популярната конспиративна теория за изграждане на пирамидите от извънземни. Той е бил споделен над 84 000 пъти. 

В отговор египетският министър на международното сътрудничество Рания ал Машат покани Мъск лично да се убеди, че пирамидите са били построени от хора, не от извънземни.

„Следя вашата работа с голямо възхищение. Каня вас и SpaceX, за да можете да проучите писмените доказателства за това как са били построени пирамидите, а също да видите гробовете на техните строители. Очакваме ви, мистър Мъск!“, написа Ал Машат.

Според експерти гробът на строителите на пирамидите, открит през 90-те години на 20 век, окончателно доказва факта, че огромните структури са били наистина изградени от древните египтяни.

На туита на Мъск реагира и египетският археолог Захи Хауас. Той публикува в социалните мрежи кратък текст на арабски език, в който определя думите на Мъск като „пълна халюцинация“.

„Аз открих гробовете на строителите на пирамидите – и това доказа пред всички, че те са били египтяни и не са били роби“, цитира думите на Хауас изданието Egypt Today.

В Египет са запазени над 100 пирамиди, най-известната от които е Хеопсовата пирамида, висока 137 метра, припомня Би Би Си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
17
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Илон Мъск го уважавам най-малкото затова, че е изключително иновативен, футурист визионер и не на последно място, че спа с Амбър Хърд :))) Но както е казал Островски: " И най-умния си е малко ***". Това с пирамидите е направо смехотворно
81
6
 
16
 
! Отговори
Zeta Reticuli преди 3 години
Човешката раса е вероятно създадена генетично от извънземни преди поне 5к+ годиниИма теории, че са идвали за ресурси - злато и др.Ние сме били просто инструмента. Защо са ни заебали, още ли са тук, какви планове имат за нас и много други въпроси остават неразрешени, но макар, че не отричам еволюционните процеси, със сигурност не сме се пръкнали от маймуни.. космоса е пълен с живот. само 'наоколо' в Млечния ни път има поне 4-5 доволно напреднали цивлизации, готов съм да заложа.
80
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, египтяните са ги построили, само дето не знаят кога, как и защо.
79
1
 
10
 
! Отговори
До 91 преди 3 години
Илон Мъск е англичанин от Южна Африка.
78
4
 
10
 
! Отговори
не му се карайте преди 3 години
мъскчо е порденото уса идиотчетолкова си може и толкова си разбирана него му дай да върти едни пари за каквото е и поставено тамама лошото че почват да се величаят и да мислят че са голяма работа и стават още по смешни
77
5
 
10
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 3 години
Построени са от нашият Вожд Бойко Методиев Борисов !!!
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прави се на глупав умишлено, да отвлече внимание от работата му в космоса.
75
8
 
4
 
! Отговори
БОГ преди 3 години
Една от 10-те божии заповеди е: "НЕ СИ ПРАВИ ДРУГИ ИДОЛИ ОСВЕН МЕНЕ"Но вие си правите... То не бе Елън Мъск, не бе Жоро Илиев, не бе Иво Карамански, не бе Златко Бapетата, не бе Божо Кравата, не бе Маргини, Братя Галеви, Васил Божков ...И НАЙ-ВЕЧЕ БОКО ТИКВАТА. Тия хора започват да вдигат акциите в момента, в който започнете да ги идеализирате. Как печелят от това? Ами техните конкуренти се плащат и отдръпват. Така те господстват, използвайки ракетата на обществената подкрепа.ФАКТ!
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма логика.......Това, че не знаеш/разбираш нещо, не означава, че "няма логика". Жив и здрав.
73
1
 
6
 
! Отговори
Няма как! преди 3 години
Няма как някой да ми докаже, че пирамидите НЕ СА построени с кранове през 20-ти век.На камъни, въглероден анализ НЕ МОЖЕ да се прави. ФАКТ.Имаме доказателства (СНИМКОВИ), че Стоунхендж е монтиран с багери.
72
6
 
6
 
! Отговори
ЧИЧО ДРЪНДИ преди 3 години
Леле от кога повтарям на всичките си приятели, че тоя е чисто луд. То не бе Квадратни пикапи, то не бе вакуумни тунели, то не бе колонизиране на Марс.... Гони Бойко по лъжи, само дето Баци е поне 10 обиколки пред него - за това Буби си има държава е Елмо има само акции.
71
1
 
3
 
! Отговори
До Тъпанар преди 3 години
освен ако едновремешните египтяни нямат нищо общо със сегашните------------------------------------------------------------------------------------------------Официалното име на държавата "Египет" е Арабска Република на Египет. Ся Арабите (етнос) не са "Антични" Египтяни (етнос).
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои пирамиди са построили египтяните? - Малките, които са почти рухнали. Хеопсовата и другите две не са строени от земни хора. Те само са били несполучливо имитирани. Ако бяха строени по един и същи начин, щяха да имат и идентична вътрешност, а те нямат. Също така малките пирамиди нямаше да рухнат смехотворно с времето, а трите най-големи да стоят непокътнати. Няма логика.
69
8
 
6
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Мъск да вземе да се просвеги малко. Пирамидите са строени за има-няма 10-тина години като египтяните са делкали гранит с медни длета (горе-долу с бръснарско ножче да сечеш дъб) и са пързаляли 200 тонни камънаци по пясък.
68
2
 
3
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
Мда, препоръчвам книгата "Технология на боговете" на Дейвид Хатчър Чайлдрес. Също така и "Загадката на Олмеките" от същия автор. "От Атлантида до Сфинкса" от Колин Уилсън пък е най-добрата книга, посветена на египетските пирамиди.
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Света София в момента няма инженер който да може да я построи по начина по който е направена без железобетон или железни греди"Абсолютно невярно.
66
2
 
9
 
! Отговори
Да бе преди 3 години
Египтяните ги построили, .... само дето самите те не знаят с каква цел !
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като инженер ви казвам, че макар и впечатляващо с мащаба и организацията си начинание, пирамидите са твърде елементарни от конструктивна гледна точка.
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека бъдем обективни.Земята се намира в Космосът,значи ние в момента се намираме в Космосът.Всичко живо и не-живо във вселената се нрича Космос.Дори и Ковид-19 е извънземен.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са свикнали с чувството за хумор на Мъск, затова така реагират. В нета е пълно с негови интервюта си, в които пуска подобни провокативни шегички.

Спонсорирани публикации