Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни

Египет: Елате и се убедете, че са изградени от египтяни
Обновена: 3 авг 2020 21:09 | 3 авг 2020 21:08, Елка Василева
144
Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни
Снимка: архив, БГНЕС

Египетските власти поканиха Илон Мъск да посети страната и лично да се убеди, че не извънземни са построили прочутите египетски пирамиди.

В петък шефът на SpaceX и „Тесла“ написа серия туитове, в които намекна за извънземен произход на египетските пирамиди. Първият туит гласеше: „Пирамидите са построени от извънземни очевидно“.

Вече във втория туит Мъск уточни, че „Фараонът Рамзес ІІ е бил един от тях“. Той написа още, че „Хеопсовата пирамида е била най-високата структура, създадена от хората за 3800 години“.

В последния туит на тази тема бизнесменът публикува линк към статия на Би Би Си, в която се разказва за строителството на пирамидите и уточни, че това е „достоверно описание на това как е било направено това“.

Най-силно вниманието обаче беше привлечено от първия туит, който може да бъде оценен като подкрепа за популярната конспиративна теория за изграждане на пирамидите от извънземни. Той е бил споделен над 84 000 пъти. 

В отговор египетският министър на международното сътрудничество Рания ал Машат покани Мъск лично да се убеди, че пирамидите са били построени от хора, не от извънземни.

„Следя вашата работа с голямо възхищение. Каня вас и SpaceX, за да можете да проучите писмените доказателства за това как са били построени пирамидите, а също да видите гробовете на техните строители. Очакваме ви, мистър Мъск!“, написа Ал Машат.

Според експерти гробът на строителите на пирамидите, открит през 90-те години на 20 век, окончателно доказва факта, че огромните структури са били наистина изградени от древните египтяни.

На туита на Мъск реагира и египетският археолог Захи Хауас. Той публикува в социалните мрежи кратък текст на арабски език, в който определя думите на Мъск като „пълна халюцинация“.

„Аз открих гробовете на строителите на пирамидите – и това доказа пред всички, че те са били египтяни и не са били роби“, цитира думите на Хауас изданието Egypt Today.

В Египет са запазени над 100 пирамиди, най-известната от които е Хеопсовата пирамида, висока 137 метра, припомня Би Би Си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Египтяните, които са строили пирамидите не са били роби.Има сведения за тях, хранели са се като богати хора, пили са бира, ходели са по кръчми, изобщо, живот са си живяли. Само дето и работата им е била доста тежка, но много важна и отговорна, и явно са били добре платени за нея.
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като не ясно на 100% как са построени, извънземните са кандидат номер 1, а не някакви първични хора, каквито и до днес са арабите.
60
4
 
9
 
! Отговори
Антон преди 3 години
И аз това се чудих как може едни обикновенни камилари да построят подобна пирамида преди 3800 години. То би било изключително трудно и скъпо дори със съвременните технологии.
59
12
 
4
 
! Отговори
Провал преди 3 години
Кремълското жуже откога не е виждало слънчева светлина?!? Опърдяло бункера, не се диша!
58
1
 
20
 
! Отговори
Тъпанар преди 3 години
Не знам дали извънземни са ги строили, но определено не са египтяни, освен ако едновремешните египтяни нямат нищо общо със сегашните. ' Щото сегашните не само, че нищо не могат да построят, но не са успели да намерят входовете на постройките, които са били на територията на държавичката им 4000 г. Наложило се е учени от други континенти да им покажат къде са вратите
57
1
 
4
 
! Отговори
българина преди 3 години
Босненската пирамида е ДВА ПЪТИ ПО ВОСОКА, ОТИДЕТЕ И СЕ УБЕДЕТЕ ЧЕ Е ПИРАМИДА А НЕ ХЪЛМ!
56
8
 
4
 
! Отговори
11 преди 3 години
Мдааа, и Рамзес, и Тутанкамон са дошли с бойлера на Мъск. С оглед на прочетеното, господин Мъск е много вероятно да получи от древните египтяни дебел фараонски космически лъч в електронния си ауспух. Дано средното гърне да е марково и с Рубидий, за да обира лъчението от пояса на Ван Алън, щото ша са изпържи кат холивудски астронавт.
55
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПерничанинНА ПИЯНИЯ РУСНАК ВСИЧКО МУ ПРИЛИЧА НА ХЕЛИКОПТЕРИ И ТАНКОВЕ
54
3
 
15
 
! Отговори
Перничанин преди 3 години
Има много недоказани неща покрай пирамидите, като се започне с рисунките по тях, наподобяващи хеликоптери, танкове и т.н.. Другото което е, че не само там има пирамиди, по цялото земно кълбо са намирани, което нали е малко странно, защото пренасянето на информация не е била като в днешно време. Доста необяснени неща има, който има интерес може да се разрови.
53
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕГИПТЯНИТЕ ПРЕДЛОЖИЛИ НА МЪСК ДА ВЪРНЕ АРГЕФАКТИТЕ ОТ ЛОНДОН В ЕГИПЕТ ЗА ДА ГИ ИЗСЛЕДВАТ ЗА ИЗВЪНЗЕМНИ ВЛИЯНИЯ.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да не е ясно кой точно ги е строил, обаче много добре се знае кой ги е грабил и влачил заграбеното в Лондон
51
1
 
0
 
! Отговори
Хе Хе преди 3 години
Не бе *** са ги построили. Що лъжите народа. Всички фараони са размахвали дърпа и ***. Па Баце ги ползва според п с и х о десните за чекмедже.
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Баш МаСтура А Тулупа ,дебне с празно чекмедже, как да го натъпче .
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците не са ли коментирали още че пирамидите имат гръцки корени.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек да не се пошегува!И всички говорят за Мъск!
47
1
 
5
 
! Отговори
я сум маке преди 3 години
до 50 : аааааа , не така , не така ! не поставяй истината под съмнение ! македонците са ги строили , няма доказателство че не са те !
46
10
 
8
 
! Отговори
Баш МаСтура преди 3 години
Извънземните дека са строили пирамидите ги е докарала летящата чиния на Бузлуджа.Сега генерал Ръндю чака да са натоварят работниците след като си вземат заплатата от Банка Череп ЕООД и ще ги транспортира до безкрая
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а като нищо може пирамидите да са построени от македонци.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГАНДЖАТА НЕ ПРОЩАВА
43
3
 
6
 
! Отговори
Мъск написал.... преди 3 години
И глупците коментираме...

Спонсорирани публикации