Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни

Египет: Елате и се убедете, че са изградени от египтяни
Обновена: 3 авг 2020 21:09 | 3 авг 2020 21:08, Елка Василева
144
Конспирация от Мъск: Египетските пирамиди са построени от извънземни
Снимка: архив, БГНЕС

Египетските власти поканиха Илон Мъск да посети страната и лично да се убеди, че не извънземни са построили прочутите египетски пирамиди.

В петък шефът на SpaceX и „Тесла“ написа серия туитове, в които намекна за извънземен произход на египетските пирамиди. Първият туит гласеше: „Пирамидите са построени от извънземни очевидно“.

Вече във втория туит Мъск уточни, че „Фараонът Рамзес ІІ е бил един от тях“. Той написа още, че „Хеопсовата пирамида е била най-високата структура, създадена от хората за 3800 години“.

В последния туит на тази тема бизнесменът публикува линк към статия на Би Би Си, в която се разказва за строителството на пирамидите и уточни, че това е „достоверно описание на това как е било направено това“.

Най-силно вниманието обаче беше привлечено от първия туит, който може да бъде оценен като подкрепа за популярната конспиративна теория за изграждане на пирамидите от извънземни. Той е бил споделен над 84 000 пъти. 

В отговор египетският министър на международното сътрудничество Рания ал Машат покани Мъск лично да се убеди, че пирамидите са били построени от хора, не от извънземни.

„Следя вашата работа с голямо възхищение. Каня вас и SpaceX, за да можете да проучите писмените доказателства за това как са били построени пирамидите, а също да видите гробовете на техните строители. Очакваме ви, мистър Мъск!“, написа Ал Машат.

Според експерти гробът на строителите на пирамидите, открит през 90-те години на 20 век, окончателно доказва факта, че огромните структури са били наистина изградени от древните египтяни.

На туита на Мъск реагира и египетският археолог Захи Хауас. Той публикува в социалните мрежи кратък текст на арабски език, в който определя думите на Мъск като „пълна халюцинация“.

„Аз открих гробовете на строителите на пирамидите – и това доказа пред всички, че те са били египтяни и не са били роби“, цитира думите на Хауас изданието Egypt Today.

В Египет са запазени над 100 пирамиди, най-известната от които е Хеопсовата пирамида, висока 137 метра, припомня Би Би Си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
5
 
8
 
! Отговори
Башпакан Бойко преди 3 години
Не знам, кой ги е построил, ама аз ще ги асфалтирам магистрала Банкя-Кайро
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
- Илоне защо не построите планирани нов космически кораб??- Ъъъ, ами руснаците смениха ключалката на шкафа с проектите си...
40
1
 
8
 
! Отговори
Аве Илончо преди 3 години
Не знам за пирамидите, но ако след 1000-2000 години някой изкопае Сайбъртрак ще има неопровержимо доказателство, че след строежа на пирамидите цивилизацията ни е дръпнала рязко назад.
39
2
 
3
 
! Отговори
мдааааа преди 3 години
до 32 : по точно , не може да се построи ! ако можеше , да са направили поне една за да докажат че е строена от хора !
38
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния предстоящ провал - космическия туризъм на Мъск и Брансън. Тръмп се скара с държавите откъдето щяха да идват богати туристи и сега ще трябва английските лордове да се бръкнат а те няма да искат.
37
1
 
24
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Аз препоръчвам *** първо да научи какво е обикновен воден нивел, че 2ри ден правим замазка на един гараж. Строен е от велики български и ром ски майстори и цялата плоча е напукана, провисването в средата е над 5см. Направо мислех да я съборя, но ме разубедиха-ще укрепваме. Могат ли такива хора да дават акъл за пирамиди на 3800год? Нашият обект е на 15на год и е по-ерозирал и от пирамида. Следователно едно е сигурно-не са строени от българи(ро ми), всяка друга хипотеза е възможна!
36
2
 
7
 
! Отговори
я сум маке преди 3 години
пирамидите са построени от македонците мнооооого преди да го има Египет , а името Рамзес идва от фамилията на царот Рамзески !
35
3
 
1
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До Анониментака е, пък ти си карай Голф 3ка 92година...
34
2
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Обаче едно време хората са разчитали на въображението си и са действали на принципа проба грешка!Дошло времето на интернет и народът затъпя!
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЛИТЕ НА МЪСК ГИ КУПУВАТ САМО ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ХАХАХА
32
3
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
2020 година дайте фирма на ГЕРБ да ви направи пирамиди,ще рухнат преди да са им резнали лентата!
31
2
 
11
 
! Отговори
Строител преди 3 години
Какви извънземни, нашенци са ги построили, само,че забравили да сложат асансьорчето. Като разгадаят тази мистерия, ще са наясно, че българите са живяли и там! Майтапа настрана, но египтяните си преписват пирамидите, че са тяхни, защото така им изнася. Науката в бъдещето,ще докаже по-подробно намесата на извънземни, както за пирамидите, така и за много други открития и разработки. Не трябва да забравяме, че и много факти за извънземните се укрива.
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са ги строили египтяните или поне не такива като данешните та те днес не могат да построят Хеопсовата пирамида, а какво остава с примитивни сечива и магарета.
29
11
 
0
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
Краваря си е кравар муахахаааа
28
4
 
3
 
! Отговори
ДНСК преди 3 години
И хотела за птици на Алепу също е дар от извънземните.
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С модерните технологии тая пирамида ще я строят десетилетия.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои хора не знаят какво е сарказъм.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КозякKраваря е от ЮАР/Kaнада..сменяйте дилъра тука коментиращи несретници дето на 40 живеете с родителите си :D
24
7
 
4
 
! Отговори
Хъм куку преди 3 години
Онзи ден гледах по NG филм точно за това как са ги строили египтяните.Съвсем ясно и точно е показано.Този явно бе е уред много!
23
9
 
5
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
Кофти трева пуши тоя кравар

Спонсорирани публикации