Българска следа при взрива в Бейрут? Не, документите са подправени

Няколко световни медии свързаха страната ни с инцидента
6 авг 2020 20:30, Нели Христова
49

Няма българска следа при фаталния взрив на пристанището в Бейрут. Това заяви за Bulgaria ON AIR кап. Николай Христов.

Неговата компания "Интерфлийт Шипменижмънт" е посочена в редица медии като мениджър на кораба, чийто товар се взриви в терминал на пристанището в ливанската столица. Дружеството е базирано в Бургас.

"Издавани са фалшиви документи. Нямам нищо общо с тази история. "Интерфлийт" никога не е работила с този кораб като оператор", посочи кап. Христов.

Собственици на корабни агенции в Бургас коментират, че най-вероятно неговият адрес е използван за регистрация на фирмата, която вече не съществува. Това била честа практика на руски корабособственици, които регистрирали корабните си агенции у нас, заради по-лесни банкови операции.

Много често истинският собственик на кораб, който плава под чужд флаг, трудно може да бъде разкрит.

"Оказва се, че моята фирма, която закрих фактически, е била оператор на този кораб и корабособственик. Това не е вярно. Никого не съм сключвал никакви договори с който е да е било корабособственик", добави Христов.

Фирмата Интерфлийт е закрита през 2017 г., а в момента на адреса в Бургас има регистрирано друго дружество, което също се занимава с корабно агентиране.

Властите в Бейрут вече съобщиха, че експлозията е избухнала при заваръчни работи. В склад на пристанището от 6 години е имало 2750 тона амониева селитра и най-вероятно се касае за неспазване на мерките за сигурност при съхранение на опасния товар. При експлозията загинаха 135 души, а близо 5000 са ранените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
578
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес бг.Често ли ви хакват?
21
1
 
585
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Атомната бомба в Хирошима е 13 килотона тротилов еквивалент.Тия в Бейрут съхраняват 2750 тона селитра = 1,65 килотона тротилов еквивалент, т.е. повече от 10% от мощността на атомна бомба в населено място???
20
0
 
24
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
В България за 100 килограма тротилов еквивалент се спазват супер строги ограничения - съхранение извън населените места, специална защитна конструкция на сградите, температура, влажност, охрана, проверки и т.н.В Ливан сигурно имат други закони и изисквания обаче СЪХРАНЯВАТ 2 750 000 килограма селитра = 1 650 000 тротил = 1,5 КИЛОТОНА тротилов еквивалент в населено място, в необезопасена сграда, без контрол???На тия просто не трябва да им се дава технология, по-сложна от камила!
19
2
 
159
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой да знае как са приватизирани военните заводи на България след 1989г.?Комунистите се пребоядисаха, но са си пак същите.
18
5
 
160
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 11Не комунистите, а цру и безродните сДС-ари евроатлантици ала филип димитров и стоянов. Евроатлантикът сюлейман пасито не е нужно да го споменавам.
17
2
 
720
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Не знам кой е христов, но аз бих търсил немски евреи с куфарчета....
16
3
 
721
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите.99% са дребни нереализирани тарикати, които само се тюхкат, че някой е завъртял далавера, а те не се усетили.Не дай си боже да потърсиш помощ - уникални са в даването на съвети, но посмъртно няма да помогнат.И последно - мързи ги, та не могат да дишат.
15
0
 
672
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
НАРЕДБА Iз-895 от 1 април 2011 г.за изскванията към устройството на обектите, предназначени за търговия с оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия, и условията за извършване на търговияСкладовете за съхранение на взривни вещества, боеприпаси в количества, по-големи от 100 кг, изчислени като барутно съдържание на боеприпасите, и пиротехнически изделия в количества над 20 кг чиста пиротехническа смес са взриво- и пожароопасни обекти и се изграждат извън населени места.
14
4
 
153
 
! Отговори
гост преди 3 години
Е как така ти ползват фирмата а ти не знаеш - що за афера.
13
2
 
2510
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
Даа това ще е - значи ливанците си казват - абе знаеш ли, че има съмнение, че преди 40 години може би българските комунисти, които отдавна са в гроба, са опитали атентат срещу папата, може ни. Логично е да си помислим, че са ни взривили цистерните.
12
0
 
24
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Селитра се съхранява ИЗВЪН населените места, в специални бетонни бункери (ями) с наклонени под 45 градуса стени, които при взрив да насочат ударната вълна нагоре.Най-малко 2 пъти на ден се следи и се записва температура и влажност на въздуха. На всеки 2 седмици се проверява влажността на селитрата, при повишаване на влажността задължително се вентилира склада и се пресипва целия обем, до достигане на желаната влажност.Тия камилари зaeбали БЕЗКОНТРОЛНО 2750 тона на пристанището в града 6 год!
11
1
 
1
 
! Отговори
До Хахахахахахахаха преди 3 години
Моляте върви го обясни на арабите това - недей да го пишеш тука, ефекта е никакъв. Обясни как ние сме чисти като сълзица на сърна и всичко е пропаганда на медиите на олигарсите.
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е удобния виновен, защото кой направи атентата срещу Папата?Комунистите ни обрекоха на съмнения от света.
9
7
 
8
 
! Отговори
До 91624 преди 3 години
Защо ли сочат България - може би защото комунистите са управлявали преди 40 години? Или понеже Радев е президент - нищо, че има само представителни функции? Абе комунистите са виновни, мутрягите нямат нищо общо.
8
3
 
14
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 3 години
Тия араби с камилски тор вместо мозък 6 години!!! съхраняват в населено място!!! 2750 тона селитра!!!Сега да покажат документи КОЛКО ПЪТИ през тия 6 години не са се сетили да проверят температурата и влажността на селитрата, да вентилират склада, да я пресипят и т.н.Има си елементарни правила за безопасност при работа с взривоопасни материали.Това тяхното е все едно аз да си сложа вкъщи един варел 200 литра с бензин до готварската печка. И като гръмне бензина от горещината кой е виновен??!
7
1
 
1
 
! Отговори
91624 преди 3 години
Вече си я карат по инерция - където има нещо тъмно, страшно и кърваво - сочат България. Каква е официалната реакция на тези съобщения?
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей тук точно е мястото да се наврем като участници?! Давайте, пишете, отричайте, набийте се посред най-голямата трагедия, да влезем и ние в новините! Само полза може да имаме!!!
5
4
 
7
 
! Отговори
Смех преди 3 години
Не знам защо,но съм сигурен че Радев с дрона е прелетял до там и подпалил цистерните. Гешев да го вкарва в ареста и веднага - и да каже, че подсъдимия Радев е виновен.
4
2
 
2
 
! Отговори
Евала преди 3 години
До 1 ИстинатаСъщото си го мислех и аз, ноти ме изпревари.
3
7
 
7
 
! Отговори
ИМА ВИДЕА ВЕЧЕ преди 3 години
РАКЕТА УДАРИ БЕЙРУТ ИЛИ ИЗРАЕЛСКА ИЛИ АМЕРИКАНСКА ПЪЛНО С ВИДЕА СПРЕТЕ ДА БРАЩОЛЕВИТЕ ЛЪЖИ.

Спонсорирани публикации