Българска следа при взрива в Бейрут? Не, документите са подправени

Няколко световни медии свързаха страната ни с инцидента
6 авг 2020 20:30, Нели Христова
49

Няма българска следа при фаталния взрив на пристанището в Бейрут. Това заяви за Bulgaria ON AIR кап. Николай Христов.

Неговата компания "Интерфлийт Шипменижмънт" е посочена в редица медии като мениджър на кораба, чийто товар се взриви в терминал на пристанището в ливанската столица. Дружеството е базирано в Бургас.

"Издавани са фалшиви документи. Нямам нищо общо с тази история. "Интерфлийт" никога не е работила с този кораб като оператор", посочи кап. Христов.

Собственици на корабни агенции в Бургас коментират, че най-вероятно неговият адрес е използван за регистрация на фирмата, която вече не съществува. Това била честа практика на руски корабособственици, които регистрирали корабните си агенции у нас, заради по-лесни банкови операции.

Много често истинският собственик на кораб, който плава под чужд флаг, трудно може да бъде разкрит.

"Оказва се, че моята фирма, която закрих фактически, е била оператор на този кораб и корабособственик. Това не е вярно. Никого не съм сключвал никакви договори с който е да е било корабособственик", добави Христов.

Фирмата Интерфлийт е закрита през 2017 г., а в момента на адреса в Бургас има регистрирано друго дружество, което също се занимава с корабно агентиране.

Властите в Бейрут вече съобщиха, че експлозията е избухнала при заваръчни работи. В склад на пристанището от 6 години е имало 2750 тона амониева селитра и най-вероятно се касае за неспазване на мерките за сигурност при съхранение на опасния товар. При експлозията загинаха 135 души, а близо 5000 са ранените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адам и *** са българи, доказано е от група учени от БАН. Следователно, каквото и да се случи, ако има човешко участие, значи има и българска следа.
1
8
 
14
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Ясно е кой е виновен!Кой мрази арабите? Израел. Значи някой е искал да набеди Израел. Това е Иран. Всеки като се замисли за 3 секунди, ще стигне до този извод, следователно това е била целта на атентаторите - да се набеди Иран. Значи са САЩ. По същата елементарна логика значи, че някой който мрази САЩ е атентаторът, т.е Русия. И кой иска да набеди Русия по този начин? Русофобите. А кой иска да набеди русофобите? Корнелия Нинова.Очевидно е - Корнелия Нинова е взривила склада!