Семейства в Бейрут още търсят изчезналите си близки

Някои от тях получават фалшиви надежди
8 авг 2020 16:45, Нели Христова
13
Семейства в Бейрут още търсят изчезналите си близки
Снимка: БГНЕС

Един взрив - стотици жертви, хиляди ранени, а десетки жители на Бейрут все още са безследно изчезнали. След ужасната трагедия, семействата им отчаяно продължават да ги търсят. За едно от тях социалните мрежи и медиите продължават да дават празни надежди. 

43-годишният Амин Захед е на работа на пристанището в деня на инцидента. След това изчезва. Два дни по-късно световните медии, сред които и New York Post, съобщават, че Амин е намерен жив в морето 30 часа след взрива. Публикувана е дори и снимка, която би трябвало да показва мъжът, който е тежко ранен, но жив. Ала това не е той. 

“Пристанищните власти ни казаха, че той е жив и проверяват в коя болница е. Мъжът на снимката прилича на него, но той изглежда като всеки друг млад мъж”, казва Рима Захед, сестра на Амин, пред BBC. 

Секунди преди големия взрив Амин праща снимка на пожара на семейтвото си. От нея се вижда, че той е близо до мястото на инцидента. 

“Просто искам брат си. Искам света да знае, че тази страна е корумпирана”, казва още Рима. 

Самоличността на мъжа от снимката, за която първо се твърди, че е на Амин, все още не е ясна. Много от хората, които се събират на пристанището, продължават да търсят близките си. Емад Захрудин също е сред работниците, които все още не са открити. 

“Обиколил съм всички болнцити тук. Препращат ме от една болница в друга. Отварял съм чували с трупове със собствените си ръце една по една и нищо. Емад трябва да е още тук. Надявам се да е добре”, казва неговият близък Галеб Хатоун. Но чакането за някои от семействата се превръща в гняв. 

“Просто искаме да знаем какво е станало с него. Да знаем, дали да се приберем и да организираме помен за Емад. Жив или мъртъв, трябва да знаем”, казва Галеб. 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Циников преди 1 месец
Да чакаш от умрял писмо. Да се оплачат на арменския поп.
8
1
 
1
 
! Отговори
глас от народа преди 1 месец
Радев трябва да отговаря за деянията си!
7
1
 
3
 
! Отговори
Хм... преди 1 месец
И ние питаме защо дпс още съществува като законна мафия, пардон партия и какво прави доган на свобода, но никой не чува.
6
10
 
2
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 1 месец
Евреите са виновни...Нямат наяждане.И турците.И руснаците,просто няма край от амбиции на чужд гръб.Земята е малка - не може да има за всеки по едно Елдорадо.Много сме.
5
6
 
8
 
! Отговори
Радев оставка преди 1 месец
Радев оставка
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука е тествано някакво оръжие, един кораб не може толкоз да гръмне през войните е имало кораби натоварени със експлозиви и ударени от ракети няма толкова поражения Излиза, че азотния тор е най-голямата бомба на света Голяма раклама им направиха сега всеки терорист може да си отвлече един кораб товари го със тор от Мозамбик и тръгва към най-близкото пристанище.
3
7
 
5
 
! Отговори
Бабуин преди 1 месец
Бейрут трябва да се пренесе в Банкя, говоря за една определена къща!???
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Росморпорт има ли да каже нещо по въпроса или отново Масква ще е заглъхнала
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е що ги търсят? Умрели са, то е ясно. Ако бяха живи, досега са щели да се обадят.