Овесено мляко - перфектният антиоксидант за кожата

Вижте кои са неговите предимства
15 авг 2020 19:00, Дарена Найденова
2
Овесено мляко - перфектният антиоксидант за кожата
Pixabay

Овесеното мляко може да е най-добрата алтернатива на млечните продукти, предлагани в любимото ви кафене, но то има и съвсем друго предназначение. Да, знаем, че с този тип мляко се получава най-доброто лате, но сега е време да помислим за съставката и в малко по-различна светлина.

 
„Овесеното мляко е чудесен антиоксидант, който поправя кожата от ежедневното натоварване, ултравиолетовото лъчение, замърсяването от околната среда и други“, казва дерматологът Маргарита Лолис пред InStyle. По този начин кожата ви остава сияйна, като се намалява пигментацията, фините линии и бръчките. Освен това овесеното мляко има противовъзпалителни свойства, които помагат в борбата с акнето.
 
Д-р Лолис отбелязва, че това мляко служи и като овлажнител, който помага на кожата да задържа вода и често се забелязва като основна съставка в хидратиращите козметични продукти.
 
„Овесът е безопасен за ежедневна употреба и като цяло е хидратираща и успокояваща съставка“, казва дерматологът Даниел Белкин пред InStyle. Допълва, че той рядко може да доведе до свръхчувствителност на кожата и не трябва да изпитваме притеснение от използването му. Ако смятате да си правите домашни продукти за кожа, Белкин съветва да използвате смлян овес, а не самото овесено мляко.
 
Дерматологът казва, че овесеното мляко, което се предлага в търговската мрежа е обработено и съдържа ароматизиращи съставки, соли или подсладители. Всичко това може да повлияе зле на кожата ви.
 
Още съвети за грижа за кожата четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е много овесен не дава мляко. Пуска само вода.
1
1
 
1
 
! Отговори
Кожодер преди 3 години
Мляко от еднорог, който се напасал добре с овес, е най-подходящо.

Спонсорирани публикации