След карантината: Народният театър започва нов сезон

Бойка Велкова: Зрителите разбраха, че в театъра сме изрядни
25 авг 2020 10:53, Анисия Иванова
3

Парадоксално или не - онези, които бяха на ръба оцеляването при коронакризата, се оказаха най-изрядни в спазването на предписанията. Oт 32 000 проверки на РЗИ единствено кината, театрите и музеите нямат нито едно нарушение.

"Oбожаваме работата си и зрителите. Тези, които първи прекрачиха прага на театъра, разбраха, че сме изрядни. Трябва да сме дисциплинирани. Беше измислено много добре да няма струпвания. Ако не играем няколко месеца, всичко в нас започва да умира, емоциите започват да изстиват. Щастливци сме, защото Бродуей не работи, а ние работим и това е късмет", каза за "България сутрин" актрисата и режисьор Бойка Велкова.

Изводът за нея от коронавируса бил, че трябва да се пази повече и да практикува емпатия.

"Любовта ни занимава във всичките ѝ форми. Народният театър не е спирал да играе, на 4 и 5 септември ще има "Цветът на дълбоките води". Играем с Емануела Шкодрева и други млади артисти. Това е една история за две исторически личности, през които можем да видим конфликтите на нашето време. Елизабет I се е справяла блестящо в един мъжки свят. Мария Стюарт е жена с опиянени сетива и върви към своята гибел", разкри Бойка Велкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя призова хората да са смели и да продължават да посещават културните пространства и добави, че в Народния театър предстои представлението "Нова земя", премиерата на "Капитал(на) грешка", а на 10 и 11 септември ще се играе "Пътят към Афродита".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов сезон със старите пресдтавления, нали? Питам само де, че вече 2-3 години въртят едно и също ...

Спонсорирани публикации