Ердоган: Турция ще вземе своето в Средиземно, Егейско и Черно море

"Ако има някой, който иска да се изправи срещу нас, нека да заповяда“
26 авг 2020 16:15, Елка Василева
283
Ердоган: Турция ще вземе своето в Средиземно, Егейско и Черно море
Снимка: архив, БГНЕС

Турция вече не е държава, чието търпение да бъде изпитвано, а решимостта, възможностите и смелостта й да бъдат подлагани на тест, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от турската частна телевизия НТВ.

Ердоган говори на събитие за отбелязването на битката при Манцикерт от 1071 г. между Византийската империя и селджукските турци, завършила с тежко поражение за Византия.

"Това, че хора, които не могат да са достойни и за византийското наследство, днес, взимайки зад гърба си европейците, се стремят към несправедливост, беззаконие и пиратство, е знак, че не са успели да научат нищо от историята", каза президентът на Турция.

Още по темата

"Приканяме събеседниците си да влязат в релси и да се въздържат от грешки, които ще открият път към собственото им унищожение", каза още той.

Ердоган подчерта, че когато Турция казва, че ще направи нещо, то тя ще го направи и ще плати нужната цена.

"Ако има някой, който иска да се изправи срещу нас, нека да заповяда, ако ли не, ние ще се погрижим за собствените си неща", каза той.

"Така, както ние нямаме аспирации към ничия чужда земя, суверенитет и интереси, така и никога няма да отстъпим от това, което е наше", посочи Ердоган и подчерта: "Турция ще вземе онова, което е нейно право, в Средиземно, Егейско и Черно море".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, Турция ще вземе своето. А "своето" е един голям, крив...корнишон. Ама корнишон-гигант, Ердо. Дори на теб няма да ти хареса. Но пък е неизбежно, както сте пощръкляли ти и пасминaта ти с неоосманските бълнувания.
228
7
 
13
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Ето една от ползите от превръщането на ЕС в федерална държава с обща армия. Тогава дали Ердо ще се дърви? Съвременната армия не е жива сила, а ракети, кораби и самолети. ЕС има около 20 пъти по голям брутен пподукт от Турция и около 50 пъти повече активи (богатство) Тогава да го видя колко смел ще бъде. Хахаха!
227
5
 
7
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
До Mister CroГлупости турците използват празни думи, за да оправдаят действията си. Дори навлизат във водите около големите и населени острови, игнорирайки всички правила включително и прочутие 6 мили. Ердоган просто използва сила и се възползва от овчедушието на САЩ, Англия и Германия. Единствено Франция и Италия се намесиха реално в спора, Европа е твърде слаба и наистина има нужда от собствена армия и е време и ние да се погрижим за въоръжавянето на армията.
226
6
 
8
 
! Отговори
Обедини се народ преди 3 години
Четете пророците, Слава Севрюкова Европа ще е зле, Турция взима територия от България, много политици в затвора, след това катарзис и България се възражда.Обедини се народе
225
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека се избият турци и гърци за островите.........................и двете племена са гадни, долни и мръсни!!!!
224
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция е агресор в Сирия, Либия и Кипър......................а Ердоган е луд ислямист и диктатор, който се мисли за султан!!!
223
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците всъщност са гърци та това е и то по точно подгърци.
222
1
 
4
 
! Отговори
Ромелия зове! преди 3 години
До СЛАВА НА ЕРДОГАН!стария си господар на ромелията окупирана от московеца и превърнала ни в крепостници!Имаме си черно на бяло . Берлински конгрес!
221
4
 
4
 
! Отговори
вераллах преди 3 години
До СЛАВА НА ЕРДОГАН!Да си вземе и ромелията и ни отърве от московските ни окупатори!
220
0
 
3
 
! Отговори
vesti преди 3 години
нема стара търция... тесе сабъдиха.. но още не го разбираме...
219
30
 
13
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН! преди 3 години
ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН , СА ГАРАНТИ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА И СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИТЕ ОТ РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА КРЕПОСТНА СИСТЕМА!ГОСПОД И АЛЛАХ ДА ГО ПОДКРЕПЯТ И ЗАКРИЛЯТ!
218
9
 
31
 
! Отговори
Jj преди 3 години
Много опасен психопат който трябва на всяка цена трябва някой да го спре . Не се учим от историята неговият профил ужасно прилича на Хитлер който не успяхме да го спрем в началото. Психопат имаш огромна военна мощ и болен мозък особенно опасен за бъдещето на планетата
217
8
 
15
 
! Отговори
Ковача преди 3 години
Ами да турският *** пак си е повярвал. Днешно време отдавна не е важно колко милиона ти армията колко танка имаш и колко самолета. По-важно е кои са ти приятелите и с кои работиш. Турците са изключително зависими от Европа и в частност Германия. Та затова и хайко маас обикаля гърци и турци защото и на двете места думата му тежи. Според мен всичко се решава предварително на четири очи и ако има сблъсък то ще е само за парлама...
216
14
 
29
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
Ердо, ще вдигнеш кръвно от напъване бе, чоджум. Ти не разбра ли, че в днешно време не е важно колко земя имаш, а какво произвешдаш, с какви технологии разполагаш, колко грамотно е населението и колко добре живеят гражданите ти? Икономиката, глyпакo! А не дрънкане на оръжие и отваряне на ислямски училища. Личи си, че си с купена диплома и си продавач на гевреци. И турците ще продължават да бягат от Турция и да мият чинии в Европа благодарение на такива като теб. Никакъв лидер не си, смешен си.
215
10
 
18
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
Ердо, ще вдигнеш кръвно от напъване бе, чоджум. Ти не разбра ли, че в днешно време не е важно колко земя имаш, а какво произвешдаш, с какви технологии разполагаш, колко грамотно е населението и колко добре живеят гражданите ти? Икономиката, ***! А не дрънкане на оръжие и отваряне на ислямски училища. Личи си, че си с купена диплома и си продавач на гевреци. И турците ще продължават да бягат от Турция и да мият чинии в Европа благодарение на такива като теб. Никакъв лидер не си, смешен си.
214
11
 
9
 
! Отговори
Гамал Ал Насър преди 3 години
продълж.....Дори и Гърция да не обяви 12 Милли Държавни Води на всеки един остров...ТУРСКАТА малл.умна държава -- пак нищо не може да стори !РЕАЛНО ГЪРЦИЯ ВЛАДЕЕ ВОДАТА !!...ТУРЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕЛЕТИ ИЛИ ДА ПРЕСКОЧИ КАТО ЖАБА, ПРЕЗ ОСТРОВИТЕ И ДА КАЖЕ = ТАЯ ВОДА Е МОЯ !!И СЕГА --ТРЕТАТА ТЕМА--ЗА ЛОЗАНСКИЯ И СЕВЪРСКИЯ ДОГОВОРИ ! == ГЪРЦИЯ ИСКА СТРАШНО СИЛНО СЪЩО ОТМЯНА И ЗАБРАНА НА ЛОЗАНСКИЯ ДОГОВОР..ПО ТОЗИ ДОГОВОР, ГЪРЦИЯ Е ОЩЕТЕНА БРУТАЛНО.ЕРДОГАН ИСКА РЕВИЗИЯ, И ГЪРЦИЯ ИСКА РЕВИЗИЯ .
213
19
 
11
 
! Отговори
Гамал Ал Насър преди 3 години
ТУРЦИЯ = КАТО СТРАХЛИВ МОНГОЛЕЦ ОТ КАРАКОРУМ И СИНДЗЯН = НЕ СЕ БИХА ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА .ТУРКИЯ БЕШЕ НЕУТРАЛНА = СТРАХЛИВА И ЗАСПАЛА....А ГЪРЦИЯ Е ГЕРОЙ ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, С НАД 1 МИЛИОН УБИТИ НЕПРЕЖАЛМИ ЧАДА .СЕГА ДРУГО ----- Егейско Море е 95 процента гръцко езеро !! ПО ВСИЧКИ ПАИЛАА НА ООН И МОРСКОТО ПРАВО !....В ПРАВОТО, ПРЕВЕС ИМА ЛИНИЯТА НА АКТУАЛНАТА ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА И БОРДЕР КОНТРОЛ !!А НЕ ШЕЛФ , ИЛИ ИЗМИСЛЕНИ ТУРСКИ ФАНТАЗИИ И БРЪТВЕЖИ...ТОЕСТ ДОРИ И ГЪРЦИЯ ДА НЕ О
212
13
 
10
 
! Отговори
Гамал Ал Насър преди 3 години
ТУКА ПИШАТ ВЕЛИКИ БАЛГАРСКИ ГЕОГРАФИ И ГЕО-ИСТОРИЦИ.!!Сегашния СПОР НЕ СЕ НАМИРА В ЕГЕИСКО МОРЕ --- А ДО -- 1.КИПАР, и 2. ЗА МОРЕТО до ТРИ МАЛКИ ГРЪЦКИ ОСТРОВА = КРАЙНИТЕ = СТРОННГОЛЛИ, РО, И КАСТЕЛЛОРИЗО !!МОРСКИТЕ ЗАКОНИ И ПРАВО КАТЕГОРИЧНО СА НА СТРАНАТА НА ЕЛЛАДА !ПО ЕДНА ПРИЧИНА = ТЕЗИ ОСТРОВИ СА ГРЪЦКА ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ И ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ НА ЧЛЕН-ОСНОВАТЕЛ НА ООН ..ОТ 1945 Г.ТУРКИЯ НЕ Е ОСНОВАТЕЛ НА ООН. А Е ВТОРОСТЕПЕННА ЧЛЕНКА, И ЦЕЛИ 10 ГОД. СЛЕД ГЪРЦИЯ СТАВА ЧЛЕН = В 1955 Г.
211
3
 
12
 
! Отговори
Да преди 3 години
Не знам какво ще си вземат, но съм сигурен, че Бог ще им въздаде това, което заслужават !
210
3
 
3
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До Цецо мен,За турците може доста бързо да се случи това, за което говоря, а за гърците принципно е малко вероятно, но говорим хипотетично. До анонимен 232,Ердоган няма как да влезе в пряк конфликт с НАТО, понеже Турция е членка на същото това НАТО!

Спонсорирани публикации