Лукашенко: Срещу Беларус се води хибридна и дипломатическа война

Президентът обвини Запада, че иска да анексира беларуска територия
27 авг 2020 18:10, Елка Василева
105
Лукашенко: Срещу Беларус се води хибридна и дипломатическа война
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че срещу страната му се води "хибридна и дипломатическа война", предадоха ТАСС и ДПА.

"Днес имаме налице определен етап от хибридна, да кажем направо, война против Беларус. Как иначе да я наречем? Средствата за масова информация и информационната сфера са поразени от тази борба, война между противоборстващи страни", каза на съвещание в Минск Лукашенко, цитиран от беларуската държавна информационна агенция БелТА.

"Срещу нас е започнала дипломатическа война на най-високо равнище", каза беларуският президент. По думите му съседни държави не само открито настояват за нови избори в страната, но и започват да се намесват във вътрешните й работи.

Още по темата

Лукашенко обвини Запада, че се опитва да се възползва от нестабилността в Беларус, за да анексира нейна територия. "Виждате изявленията, че ако Беларус се разпадне, то районът на Гродно ще отиде в Полша. Те вече говорят за това открито, чакат и гледат. Но няма да им се получи, знам това", каза беларуският президент.

Той обвини НАТО, че през последните седмици струпва войски по границата на Беларус.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг нееднократно отрече тези обвинения на беларуския лидер, припомня ДПА, цитирана от БТА.

Столтенберг потвърди тази позиция и днес в кулоарите на срещата на външните министри на страните от ЕС в Берлин. "НАТО не засилва военното си присъствие в района, така че всеки опит да се използва това като оправдание за гоненията срещу мирни протестиращи е напълно необоснован", каза той.

Преди заседанието на външните министри от ЕС, на което ще се обсъжда и налагането на санкции срещу властта в Минск, първият дипломат на Германия Хайко Маас констатира, че през последните дни репресиите от страна на режима на Лукашенко са се засилили. "Трябва да видим дали санкциите, които вече са изготвени, са достатъчни или предвид настоящите събития не трябва да направим повече", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пишете че тиквата и каскета са на разпит в Брюксел
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68"Колко много спукани червени презервативи пушат тука. Никой от тях няма да отиде да живее в Беларус или Русия, но не осъзнават, че децата им ще бъдат най-нишите същество във вселената."Децата им ВЕЧЕ са изтеглили много късата клечка. Представяш ли си родител да ти е промит червен каскет, който *** по форумите за руските сат*апи?
78
9
 
8
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
До АнонименМного страхлив диктатор, малко ли охрана има + полиция, тайни служби, армия? За какво му е калашник срещу невъоръжени протестиращи? Защо Лукашенка се страхува от собствените си граждани? Нека излезе от мазето и да се изправи лице в лице с народната любов, а не така скрит като шумкар.
77
1
 
4
 
! Отговори
Аха преди 3 години
А нашите червеношийки на чия страна са сега ??? Ако това беше в България , щяха да врещят до небето, че изборите били фалшифицирани, и че от тоя по-голям фашист и диктатор няма !!
76
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Автобуси и коли,които са се опитали да избягат от обстрела на натовците в ***,са застигнати и избити до един заедно с децата и след това са изгорени,останали са само костите им,гледах видеата в Тубата,трагедията е огромна и страшна,жестока, потресаваща,предуреди си хората да избягат в Русия ,бе тъ.пак,ще ги избият иначе,натовците избиват и западноевропейци,че на вас ли няма да посегнат?
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DeutschlandАми вероятно му е затрашен живота на Лукашенко и живота на държавата му,затова се разкарва с Калашник,иначе защо да се разкарва с оръжие,без причина?
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко трябва да се изправи ,да каже истината по телевизията и да предупреди белорусите да избягат,докато не са ги избили натовците,а не да спори с натовци,ясно е,че натовците се приготвят да откраднат държавата им и да я съсипят,поне си предупреди хората ,бе тъ.пак,за да не ги избият като в *** целите семейства заедно с децата им!Не ти ли е жал за хората и децата,бе?
73
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Против България също се води хибридна война от такива като Лукашенко,натресоха ни един за пРезидент,сега искат цялата власт а си имаме премиердушичка всички които го мразят иска да са му приятели и братя но лукашеновци пак го наричат диктатор!Чуда чудьес!
72
6
 
22
 
! Отговори
Константин преди 3 години
Аз Лукашенко го харесвам, не знам тук някои хора какво пишат против него. Какво лошо е направил на българите и България. И запада иска да окраде Беларус. Справка Украйна. Дано да устиска в Беларус. И бих посетил тази държава.
71
19
 
7
 
! Отговори
Deutschland преди 3 години
Този от снимката преди дни се разхождаше с калашник като някакъв африкански главорез. Лукашенка, време ти е да ходиш там където рано или късно се озовават всички диктатори - на бунището на историята.
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая история прилича на приказката за юнака и змеят с многото глави нато и ес са змеят.
69
16
 
5
 
! Отговори
1 Рубла = 2 Стотинки преди 3 години
Лукашенко, погледни на Изток. Там живее Вова Хибрида, оттам ти идват проблемите.
68
16
 
3
 
! Отговори
Корк Тики, Таки преди 3 години
Ама верно ли се води война срещу тоя мухъл сесесере- йски, ОСТАВКА ***!
67
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без преувеличения може да се каже, че Лукашенко успя да създаде в Беларус свое икономическо чудо. Без да притежава запаси от нефт, газ, руди, чернозем, рибни ресурси и др., беларуската икономика успешно се развиваше на основата на експорт на машиностроителния и агропромишлен комплекс. Голяма роля играха и партньорските отношения с Русия, с която Беларус има общ пазар и т.нар. "Съюзна държава".
66
14
 
13
 
! Отговори
Кадафи преди 3 години
Който за Калашник се хване, от Калашник умира.
65
6
 
7
 
! Отговори
д 66 преди 3 години
До Анонимени двамата ще си получат тъпкано полагащото им се презрение и забрава
64
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко много спукани червени презервативи пушат тука. Никой от тях няма да отиде да живее в Беларус или Русия, но не осъзнават, че децата им ще бъдат най-нишите същество във вселената.
63
14
 
12
 
! Отговори
ненормалник преди 3 години
Запада не може да анексира нищо няма такъв механизъмСамо държави с тоталитарно, социопатно управленуе като Русия могат...Да война се води срещу теб изммет червена не срещу белоруския народИ ще продължи да се води докато не бъдеш вкаран в затвора за геноцид и узорпация,Червен дебеиил, разбра ли
62
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лукашенко и радеф - БЛИЗНЕТА!
61
4
 
7
 
! Отговори
TROY преди 3 години
Хей ***. Единствената окупационна част, на СССР, бяха войничетата, без патрони във пълнителите на калашниците, пред посолството.

Спонсорирани публикации