Лукашенко: Срещу Беларус се води хибридна и дипломатическа война

Президентът обвини Запада, че иска да анексира беларуска територия
27 авг 2020 18:10, Елка Василева
105
Лукашенко: Срещу Беларус се води хибридна и дипломатическа война
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че срещу страната му се води "хибридна и дипломатическа война", предадоха ТАСС и ДПА.

"Днес имаме налице определен етап от хибридна, да кажем направо, война против Беларус. Как иначе да я наречем? Средствата за масова информация и информационната сфера са поразени от тази борба, война между противоборстващи страни", каза на съвещание в Минск Лукашенко, цитиран от беларуската държавна информационна агенция БелТА.

"Срещу нас е започнала дипломатическа война на най-високо равнище", каза беларуският президент. По думите му съседни държави не само открито настояват за нови избори в страната, но и започват да се намесват във вътрешните й работи.

Още по темата

Лукашенко обвини Запада, че се опитва да се възползва от нестабилността в Беларус, за да анексира нейна територия. "Виждате изявленията, че ако Беларус се разпадне, то районът на Гродно ще отиде в Полша. Те вече говорят за това открито, чакат и гледат. Но няма да им се получи, знам това", каза беларуският президент.

Той обвини НАТО, че през последните седмици струпва войски по границата на Беларус.

Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг нееднократно отрече тези обвинения на беларуския лидер, припомня ДПА, цитирана от БТА.

Столтенберг потвърди тази позиция и днес в кулоарите на срещата на външните министри на страните от ЕС в Берлин. "НАТО не засилва военното си присъствие в района, така че всеки опит да се използва това като оправдание за гоненията срещу мирни протестиращи е напълно необоснован", каза той.

Преди заседанието на външните министри от ЕС, на което ще се обсъжда и налагането на санкции срещу властта в Минск, първият дипломат на Германия Хайко Маас констатира, че през последните дни репресиите от страна на режима на Лукашенко са се засилили. "Трябва да видим дали санкциите, които вече са изготвени, са достатъчни или предвид настоящите събития не трябва да направим повече", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Нато и ФАЩ са основна заплаха за мира и сигурността не само на БЪлгария но и света!Американската пропаганда и хибридни войни ни дестабилизират!Стани юнак балкански и мощно камата в евро-атлантически безроднически череп ти забий!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То това мейданче там, не е кат нашето.200/300 хиляди мирно стачкуващи, президента им срещу тях с калашник, убити протестиращи.А при назе, 30 ***, ги пази полиция да не ги бие някоя бабичка, чакащи президента и некой друг да им подхвърлят некое левче.
18
6
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
оТ КОЛКО ГОДИНИ СМЕ В НАТО?? НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ ? И ЗАЩО СЛЕД ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ НЯМАМЕ НИТО ЕДИН СВЕСТЕН САМОЛЕТ ИЛИ БОЕН КОРАБ КОЙТО НАИСТИНА Е БОЕН КОРАБ?? НИЕ СМЕ ЕДНА БУФЕРНА ЗОНА ЗА ЯДРЕН КОНФЛИКТ -ТОВА СМЕ!-"ПУШЕЧНО МЕСО"! -ЗАТОВА НАТО НЕ НИ ПОМОГНА ЗА МОДЕРНА ВОЕННА АРМИЯ- ИМАМЕ НЯКАКВИ СИ ВОЕННИ СТОЛОВИ ГОТВАЧИ ПОЛЕВА КУХНЯ И РАЗНИ СОЦИАЛНИ НЕУДАЧНИЦИ ДЪРЖАЩИ АВТОМАТИ И ОГРОМЕН ЩАБ ГЕНЕРАЛИ АДМИРАЛИ КОМОДОРИ НА ФОНА НА СМЕШНА ВОЙСКА - КОЯТО НЕ ОТГОВАРЯ ЗА ТЯХНИЯТ "РАНГ"
17
10
 
21
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
В Белорус всичко се запази, индустрията работи, селското стопанство просперира. Ето защо има списък от много меркалии, чакащи и там да извърши преврат като тези в Украйна и България за да ограбят държавата им тотално. Огромно количество ще е скрапа, когато демократите от сега заинтересованите от ЕС държави влезнат вътре демократично и започнат да рушат за да елиминират конкуренцията. Е, една креслива леля ще спечели, но всички останали ще загубят - като в България и Украйна.
16
11
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
докато не се заличи и последният американски ботуш и окупатор от европа мир няма да видим !Всички натовци по дървета и стълбове!
15
10
 
18
 
! Отговори
V преди 3 години
ЕЕе.. Много ясно .Я вижте как нато и ЕС окупира България. В България нямаше референдум нито за ЕС нито за НАТО ама американски бази има. Дори в Донбас имаше референдум.
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелените човечета там ли са?
13
8
 
23
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почтиания, господин Лукашенко ! Велик държавник, единствен в той цяла Европа не клекна на западната мафия, мейданчето е неуспешно ! Жив и здрав и само напред !
12
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този защо не го влачат по улиците?
11
6
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
нечистиви западни сили искат да съсипят и Беларас ,като Украйна!
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете човека да си диктаторстват докато почине бе има няма още 19-15 години.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ха такаБе той Винету излезе и каза, че това което се случва в Беларус е недопустимо и хората имат право на протести, Европа да наложи санкжийй на виновните не на държавата. А Ташункосапа Каунев? Мълчи, щото Русия друго вика.
8
2
 
5
 
! Отговори
ха така преди 3 години
И Винету казва така ...... колко общо имате...
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един от последните останал в миналата ера. А Радев иска и нас да върне там.
6
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Танцуваме вече 30 години по Американска *** и все по - боси , ако Беларус иска да е на този танец то ги очаква нестинарство :)))))
5
11
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Когато Западът "отхапа" България -Първото кето направиха бе -ДА НИ УНИЩОЖАТ ЦЯЛОТО ВВС И ПОСЛЕ РАКЕТИТЕ- ЗАПАДЪТ КАТО ОТХАПА УКРАЙНА - ИМ УНИЩОЖИ ВСИЧКИ МОДЕРНИ ТАКТИЧЕСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ БОМБАРДИРОВАЧИ -ИЗТРЪГНА ИМ 'ЗЪБИТЕ" --СЕГА ИСКАТ ДА ЗАХАПЯТ БЕЛАРУС---НО СРЕЩИ КИТАЙСКИЯТ ТИГЪР И РУСКАТА МЕЧКА -ДОРИ И БЕЗ БЕЛАРУС- ЗАПАДЪТ Е КАТО ДЖУДЖЕТО ХАЯСКО ПРЕД ИЗВЪНЗЕМНО! ЗАПАДЪТ ЩЕ ПЛАТИ ЖЕСТОКА ЦЕНА ЗА ВСИЧКО- ЛОШОТО Е ЧЕ ЗАПАДЪТ СА ЕВРЕИТЕ -ТЕ ЛУКАВО И ТАЙНО ПРАВЯТ ВОИНИ И СВЕТОВНИ КОНФЛИКТИ
4
6
 
13
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Не е *** на ФАЩ.
3
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го махат тоя вече заедно със Путин, Ердоган и нашия ***. Да се стабилизира Европа и да има просперитет.
2
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката е достатъчно красноречива...Диктатор до мозъка на костите си...Фигуранта тайно му се възхищава ,но не може да си го признае.
1
28
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заминаваш си руска подлого!

Спонсорирани публикации