Упражнения у дома - как да тренирате цялото тяло?

Ето няколко съвета, които ще са ви от полза
27 авг 2020 22:00, Екип на Tialoto.bg
2
Упражнения у дома - как да тренирате цялото тяло?
Pixabay

Покрай корона вирус положението все повече хора прибягнаха до домашни тренировки. Ако и вие сте решили да опитате и нямате много опит, вместо да се чудите какво да правите, заложете на упражнения с доказани резултати.

 Ето 5 базови упражнения, които трябва да включите под една или друга форма.
 
Започнете с по 3 сета от минимум 10 повторения за всяко от следните упражнения.
 
Лицеви опори
 
Лицевите опори натоварва няколко големи групи мускули с фокус гърди, корем, трицепс. Хората обикновено изтласкват около 60% от теглото си, изпълнявайки лицеви опори.
 
Клекове
 
Клековете са друго ефективно упражнение, което работи за долна част на тялото – бедра, дупе, прасци, глутеус. Индиректно се натоварва и коремът, тъй като гърбът трябва да е изправен, а тежестта да е върху петите.
 
Напади
 
Пефектното упражнение за глутеус, квадрицепс и дупе са нападите. Те са още по-ефективни, ако ги изпълнявате с тежести. Коляното не трябва да минава пред стъпалото и гърбът трябва да е изправен и перпендикулярен на пода.
 
Още полезни упражнения за цяло тяло ще откриете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
I kade da tarsia takova darvo?
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, добре сте го написали, добро мини-комплексче. Може и на два стола или на пейка да се правят някакви вариации на "кофички". За мъже, една така наречена "пудовка", 16-20 кг, е супер уред, може да се правят доста упражнения и изисква минимално място за трениране. Само вземете олимпийски стандарт, където всички тежести са един размер, че ако са по-малки, убиват при някои упражнения. Декатлонските са добри, но като си стовариш 30 пъти 16 килограмовата върху предмишницата, и ти се отщява.

Спонсорирани публикации