Грижа за кожата у дома - кои съставки да избягвате?

Внимавайте с изопропиловия алкохол
0
Грижа за кожата у дома - кои съставки да избягвате?
IStockphoto

Всеки има добри и лоши дни, особено тези, които търсят любовта. Въпреки че не всеки ден те удря стрелата на Купидон, все пак романтиката може да почука и на твоята врата. Сезонът на сватбите може и да приключва, но това не означава, че септември няма да ни донесе щастие. Любовта е навсякъде, така че трябва да отворим сърцето си за нея и съвсем скоро може да срещнем своята половинка.

Очарователен, но изпълнен с екстремни енергийни промени, септември започна с пълнолуние в Риби, което можеше да Тази година трябваше да се научим да бъдем иновативни във всяка една сфера. Наложи ни се да превърнем дома си в офис, да започнем да се подстригваме сами или пък да се доверим на себе си за най-добрия маникюр. Пандемията от коронавирус ни затвори по домовете за няколко месеца, прекъсна работата на почти всички търговски обекти и създаде една нова реалност.
 
Постепенно обаче хората започнаха да харесват леченията и разкрасителните процедури у дома. Не само защото предните няколко месеца бяха добра тренировка, а и защото спестяват време и пари. Освен това, на кого имате повече доверие от вас самите? Научихме се как да си правим домашни маски за лице, ексфолианти и най-красивите маникюри за тази година. 
 
Хубавото на всичко това е, че някои от съставките се намират в кухнята ни, а ние дори не подозираме за тяхното приложение. Въпреки това, не всеки продукт е безопасен за кожата ви, само защото е нещо, към което посягате всеки ден. Това, което трябва да търсите, е съставка, кяото е преминала рецензирано проучване.
 
Това е най-добрият начин да се гарантира, че продуктът няма да причини никакви нежалани реакции при контакт с кожата ви. "Когато хората използват съставки или продукти, без да разбират напълно как работят, те рискуват да подразнят или да увредят кожата си", казва дерматологът д-р Ани Гонзалес пред Insider. 

Ето какво никога не трябва да използвате у дома
 
Изопропилов алкохол като тонер
 
Хората с мазна кожа винаги се опитват да използват по-силни продукти, за да почистат излишните бактерии, които могат да причинят появата на акне. Някои се насочват към изопропиловия алкохол като опция за употреба у дома, защото е евтин и лесно достъпен. Известно е още, че той убива бактериите по ръцете и други повърхности.
 
Тонерът е течност, подобна на вода, с която може да измиете кожата си, за да премахнете натрупаната мръсотия и да се хидратирате. Някои продукти съдържат алкохол, но дерматолозите казват, че той може да навреди на кожата, да предизвика свръхпроизводство на мазнини и да доведе до появата на пъпки.
 
Ето защо д-р Гонзалес предупреждава за употребата на изопропилов алкохол като заместител на тонера. "Продължителното излагане на изопропилов алкохол лишава лицето от естествената му защитна бариера и дразни кожата", казва тя.
 
Още съвети за грижата за кожата у дома ще получите от Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации