Цвети Пиронкова затрудни Серина Уилямс, но отпадна от US Open

Тенисистката ни победи американката в първия сет, но загуби другите
Обновена: 9 сеп 2020 21:40 | 9 сеп 2020 21:38, Петя Славова
114
Цвети Пиронкова затрудни Серина Уилямс, но отпадна от US Open
Снимка: БГНЕС

Най-добрата ни родна тенисистка Цвети Пиронкова загуби битката със Серина Уилямс в среща от четвъртфиналите на US Open.

Още по темата

Срещата между двете бе първа от програмата на централния корт "Артър Аш" и започна в 19.00 (българско време), предава Gol.bg.

Пиронкова успя да победи Уилямс в първия сет с 6:4, но загуби другите два с 3:6 и 2:6.

Серина стартира мача с три аса още в първия си сервис гейм, в който Цвети все пак показа класата си с елегантен и много ефектен прехвърлящ удар. Тя отговори със серия от мощни удари на свой сервис и изравни резултата.

Пиронкова стигна до първата точка за пробив в мача при 2:2, но Уилямс я неутрализира с шестия си ас. Нашето момиче получи още една възможност и този път я сграбчи с великолепна атака и завършващ удар по правата!

Българката не спираше да тормози живата легенда в женския тенис с комбинация от силни и дълбоки удари, както и от технични изпълнения, при които топката се свличаше в краката на американката.

Изостанала с 2:4, Серина увеличи децибелите и издаваше викове при всеки свой удар. Това очевидно й помогна, защото сложи край на поредицата от три поредни гейма за нашето момиче. Пиронкова се разклати леко при 30:30 на свой сервис, но се овладя и завърши гейма с ас.

Това не беше всичко - Цвети стигна до два сетбола при сервис на Уилямс, но голямата шампионка се измъкна и остана в мача. Сега вече всичко беше на ракетата на българката, която сервираше за първата част и стигна до още два сетбола! Този път нямаше прошка и след нова чудесно конструирана атака Пиронкова взе сета с 6:4.

Шеметният първи сет даде още повече енергия и самочувствие на пловдивчанката, която стартира с нов пробив, постигайки три поредни точки при подаването на съперничката си! За съжаление резултатът беше изравнен с бърз рибрейк.

Уилямс изпита сериозни затруднения при сервирането си в третия гейм на втория сет и беше надиграна, но се измъкваше с асове и в крайна сметка излезе напред в резултата, но малко по-късно Цвети изравни след спасена точка за пробив.

Плоските удари на Пиронкова предизвикваха много грешки при американката, но тя докара асовете си до цели 12 в 15-ия гейм на двубоя и удържа аванса си, за да пробие за 5:3 след най-продължителното разиграване в мача. Малко след това тя затвори сета с 6:3.

Началото на третия сет беше много трудно за българката, която се измъчи на свой сервис в най-дългия гейм в срещата. Тя спаси две точки за пробив, но при третата изкара топката извън очертанията на корта.

Българката хвърли много пот и при следващото си подаване, но все пак запази самообладание и сложи край на пропадането си - 1:2. Серина печелеше своите подавания и това допълнително оказваше напрежение върху Пиронкова, която се срина от 40:15 в седмия гейм и беше пробита.

Повела с 5:2 гейма, Уилямс отпусна ръката и завърши мача с гейм на нула, използвайки отново силния си сервис.

Родната тенисистка и №1 при жените са се изправяли една срещу друга четири пъти до момента, като всички победи са на сметката на американката.

Цвети достигна до тази фаза на турнира, след като записа впечатляващи победи над испанката Гарбине Мугуруса, хърватката Донна Векич и французойката Ализе Корне. На старта Цвети победи и рускинята Людмила Самсонова.

Пиронкова, за която това е първи турнир след завърщането й в професионалния тенис след тригодишно отсъствие, има само един загубен сет в четирите си срещи дотук.

38-годишната Уилямс пък има два загубени сета дотук. Тя имаше тежък трисетов мач на 1/8-финалите с гъркинята Мария Сакари, а в третия кръг преди това загуби първия сет срещу сънародничката си Слоун Стивънс. Серина е 8-а в ранглистата на WTA в момента и поставена под №3 в схемата.

Още новини за спорта, четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Защо се дава интервю само с майката на Цвети? Та нали тя има и съпруг и баща на малкия Сашко?
76
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можем само да се гордеем с Цвети - 33 години, след 3 години пауза, да се върне на Ролан Гарос с четвъртфинал и 4 победи, с такава игра срещу французойката, взет сет срещу Серина Уилямс и начало с пробив във втория гейм срещу нея. Цвети се раздава във всеки момента, скромна е, не се надува, може да служи за пример на Григор.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години и установиха, че има мъжки хромозоми, даже май бе правила някакъв демонстративен мач срещу мъже, но загуби много нещастно и се отказа да прави такива глупости. Тази не попада в никакви категории - за мъжете е слаба, за жените е чудовище. да си играят сами със сестра си - и това е. Някакви го-ри-ли. Аз не мога да разбера кой се омъжил за нея?
74
0
 
3
 
! Отговори
Опс преди 3 години
Тези двете сестри Уилямс, няма ли кой да им направи ДНК тест? Със сменен пол ли са, назобени до козирката ли са, извънземни ли са? Ако играят срещу повечето от мъжете също ще ги бият.
73
0
 
4
 
! Отговори
Krom преди 3 години
Браво на момичето! Страхотна игра. Срещу противник за който няма думи за описание! Цвети е страхотен боец! Но, Серина е машина. Цвети игра изключително професионално и достойно. Поздравления и успех в пътя и в тениса за напред!
72
0
 
6
 
! Отговори
Картофчо преди 3 години
Браво на Цвети! Супер игра! Нормално е да не и стигнат силите. Все пак няма начин да си по издръжлив от Бизон!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШибиРибиНейното име поне се споменава някъде.А твоето никой никъде няма да спомене.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи коментатора каза нещо вярно - срещу Уилямс трябва да извикаме Джокович, за да я бие....жалко, че той не играе.Абе то това не е жена. Ще ми бие със 195 км. в час удари.
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвети въобще игра страхотно - нямаше я 3 години, върна се на Ролан Гарос, записа 4 победи. Предният и мач бе срещу много по-оитната французойка. Този път взе цял сет на Уилямс. Няма защо да се сърдим, напротив може само да се радваме, че на 33 години играе така страхотно.
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвети се бори много мъжки снощи. Няма какво да се срамуваме. От Уилямс е Терминатор, от нея са отпадали Шарапова, Навратилова, дори - Щефи Граф. Цвети й взе цял сет, започна следващия с пробив, разхождаше я максимално по корта, но Уилямс се взе в ръце.Ударите и когато сервираше бяха почти 200 км. в час - колкото на Джокера. повечето мъже бият над над 180, най силните - над 200. Цвети биеше със 110 км. в час, нормално за жена, но в тениса няма категории.
67
0
 
9
 
! Отговори
ЕЙ37 преди 3 години
Цвети игра много добре и се надявам да запази формата си.Американската асматичка може само да си мечтае да играе по-този начин без "лекарствата" си
66
1
 
11
 
! Отговори
Рамбооо преди 3 години
Браво на нашето момиче.
65
1
 
20
 
! Отговори
ФЕН преди 3 години
Брав, Цвети! Достави ми огромно удоволствие да те гледам! Срещу тази кобила, трудно се играе! Пожелавам ти повишаване на самочуствието ти, което ще ти донесе нови успехи! Помни-ТИ МОЖЕШ!
64
0
 
5
 
! Отговори
Идея преди 3 години
Пиронкова трябва да стане тренер на онзи Хасковски ***..
63
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, Цвети!
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Серена не само че зоби но също е и мъж.
61
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поздравления за Цвети.Всички гледахме спектакъла "Красавицата и звяра".Срещу един назобен бизон никоя нормална жена няма шанс да го победи.
60
0
 
13
 
! Отговори
Стар левскар преди 3 години
Допингов мутант
59
0
 
0
 
! Отговори
Емилия преди 3 години
ОТНОВО ***, ТОЗИ ПЪТ НА ЕНТА СТЕПЕН!
58
0
 
10
 
! Отговори
Стар левскар преди 3 години
Това е една допингова *** но в Америка е без контролна

Спонсорирани публикации