Загиналите работници в Кремиковци били без обезопасителен колан

Трагедията става малко след 10.00 часа
9 сеп 2020 18:08, Петя Славова
26

Инцидент с фатален край в района на Кремиковци. Двама работници починаха, след като паднаха от осем метра височина на строителен обект.

Инцидентът се случва малко след 10 часа, докато двамата мъже са качени на вишка на строителния обект. Падат от 8-метрова височина върху циментова плоча.

Още по темата

"Били са на вишка и са работили по конструкцията на сградата. Не са били обезопасени с колани и при падане на горната част от вишката - те падат директно на главите си, долу на земята. Горната част се е наклонила достатъчно, за да не могат да се задържат и двамата работници", каза кметът на район Кремиковци Лилия Донкова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

На място пристигат два екипа на спешна помощ, които откарват работниците към болница "Св.Анна" в София. Още в линейките обаче, мъжете издъхват.

Колегите им на обекта казват, че не са видели случилото се.

"Не знаем нищо. Установяват нещата. Да, в тежко състояние са, предполагаме", сподели техен колега.

Техническият ръководител на обекта отказа коментар.

Обектът е част от промишлената зона на Кремиковци. На него се строят складови бази, а старото хале е трябвало да бъде разширено и подновено. От строителната фирма са категорични, че всички документи на обекта, техниката и работниците са изрядни. А двамата мъже, загинали в инцидента, са служители в компанията от няколко години.

"Абсолютно всички условия на труд по безопасност се спазват. Защо са били без каски, не мога да кажа. Не съм ги видяла, не мога да кажа, че са били без каски. Не сме допуснати до мястото на инцидента", каза Мариана Тодорова от отдел "Човешки ресурси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 3 години
Не си обективен!Бил съм и обикновен работник, бил съм и ръководител.В повечето случаи се търси някой началник да го отнесе.
19
0
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Едните нищо не видяли, другият отказва коментар ......, няма оправия - всеки се прави на ни-чул, ни-видял - да отърве кожата. И след 100 години пак ще сме на това ниво, и ще продължават да измират хора от безхаберието на други!
18
0
 
10
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 3 години
дисциплината и чуството на отговорност към собствената безопасност са чужди на поне 30% от българските строители.като строителен надзорник всеки ден съм по обектите и виждм какво се случва.Фургоните са пълни с каски,колани и пр.обезопасителни средства,които рабтниците не ползват. Кодекса на труда е по-комнистически от севернокорейския и за всичко е виновен работодателят.В Гермяния за тези зигинали,ако работодателят им е осигурил каски и колани застрахователят няма да плати обезщетение
17
0
 
11
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Жалко за хората! Но това е резултатът от масовото неспазване у нас на всякакви правила- било на работа, пътни, здравни, финансови и т.н. А можеше просто да увиснат на коланите.. Дано това да е малка поука за някои...
16
3
 
3
 
! Отговори
Ддт преди 3 години
Работодателите станаха мекерета. ...схеми далавери ..осигуровки лъжи ...и бентлита.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай да качим наш Бойко на една такава вишка уж да реже лентичка и хоп, проблемите ни се решават за няколко секунди.
14
2
 
13
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
До 17Не е виновен капитализма, а булгаристанската глупост и бабаитщина, често бъркана със смелост. Преди години бях ръководител на монтажници на самоносещи желязорешетъчни конструкции. Хиляди левове плащахме за курсове за работа с лични предпазни средства при работа на височина, за коляни, каски и какво ли не. Хората обаче не искаха да ги използват, ходех като цербер да ги дебна дали ползват колани. и каски, и въпреки солените глоби, щом се обърнех всички хвърляха каски и колани.
13
9
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Срещу този див експлоататорски капитализъм въстанаха дедите ни на 9 септември 1944 гСега в тези условия, при които работниците са принудени да умират на работните си места без предпазни средства и без осигуровки върху реалната работна заплата и реалното работно време, скоро пак ще има Втори Народен съд!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Овчедушието на всички работници и техническият са причината за тази трагедия.
11
0
 
18
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Изобщо нямаш представа как се извършват проверките в сферата на безопастността на труда и за това си списваш дежурните простотийки! Всичко се случва изцяло документално, с едиствената цел да те глобят, ако си изпуснал някоя запетайка, ето защо и никой не те уведомява предварително. На никой държавен бюрократ не му дреме за безопасността на който и да е било, те работят с единствената цел да те рекетират и спъват работата.
10
2
 
12
 
! Отговори
бла бла бла преди 3 години
хем техника изправна - хем се килнала...Брех...как стават тия неща?Или проверката на безопасността,техниката,документите,обекта,инструкции за безопасност и т.н. се извършват с подаване на нещо в пликче под масата и почерпка в кръчмата...И колко удобно - били са без колани.Само че момчетата са заминали,и няма как да се защитят.А собственика продължава напред,с рушвети,връзки и такси спокойствие,да трупа пачките.Европейска България...
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е контрола тука, в Англия сефти мениджърите са повече от работниците. Там се цени човешкия живот и личността, за това тука хора няма да останат.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със или без ковид 19!Това е най важното за статистика!Щом са паднали с главата надолу и са умрели, явно е че не са твърдоглави!
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако работеха в агенцийка,това нямаше да се случи.Агенцийките и службичките са за наши хора.
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каски имат, но не си ги слагат, защото им било топло, сърби ги, тарикати са и т.н. - това е жалката истина. С подобни простовати, безотгорни и самонедеяни хора няма оправия.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лека им пръст на хората.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този мастодонт но "великата" соц индустрия Кремиковци още ли жертви носи ?
3
1
 
12
 
! Отговори
Сас преди 3 години
Каските в случая не помагат.
2
2
 
8
 
! Отговори
пепи преди 3 години
Че и двама на вишката.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не си сложиш колан или каска е нещо типично у нас и после разбира се никой нищо не е видял включително и отговорника на обекта.

Спонсорирани публикации