Рецептата Dnes: Сладко от зрели смокини

Вкусно и полезно за храносмилането
14 сеп 2020 17:52, Иванка Гъркова
5
Рецептата Dnes: Сладко от зрели смокини
IStockphoto

Септември е времето на смокините. След като сте затворили няколко буркана сладко, е време да се възползвате от полезните свойства на плода. Той е пълен с диетични фибри, с които насърчава различни процеси в тялото и спомага за вашето здраве.

 
Ако имате дръвче със смокини в двора си, сигурно знаете, че те много бързо зреят и в един момент са толкова меки, че падат. Ето защо откъснете ли ги, те не са от най-трайните плодове и трябва да се ядат веднага или да се съхранят в хладилник. В случай, че разполагате с по-голямо количество смокини, които са доста узрели, трябва да действате веднага, за да не се развалят. Ето защо днес ви предлагаме рецепта за вкусно и лесно за приготвяне сладко.
 
Все пак, не е нужно смокините да са цели, за да се получи добър резултат. Може и на парченца.

Ето и какво ще ви е необходимо:
 
– 1 кг смокини;
– 1 кг захар;
– 1 ч. л. лимонена киселина;
– 1 ч. ч. вода.
 
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време захар се е слагала повече, защото не е имало плътно затварящи се съдове, буркани. Сега въобще не е нужна такава концентрация, за да се запази плодът от разваляне. а първото условие за добро консервиране е здрав плод, окапалите смокини не стават.Поредният материал за отбиване на номера.
4
2
 
3
 
! Отговори
Assen4o преди 3 години
към2. Бравос. По магазините няма обаче ракия от смокини. Само узо. Между другото узо върви със пресни смокини за мезе. Обаче се напиваш супер бързо.
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тая захар - това е една от най-големите причини за наднормено тегло, диабет, ракови заболявания и какво ли не.По-добре изяще плодовете както са си натурални, а ако искате да ги запазите за зимата си има методи за сушене.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
рецептата е почти точна, но 5кг смокини се слага 1кг захар с 3л вода , това се умножава по 20, залага се в бидон и се записва час на казана за след 7-8 дни
1
4
 
7
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕ преди 3 години
Покажете малко подкрепа към ПП ГЕРБ!За какво ви плащат?!?!Какви са тези смокини, пуснете нещо с тиква!

Спонсорирани публикации