Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници

За едни няма нищо нередно, за други - заблуда на потребителите
158
Замразени торти от Белгия се продават за пресни в нашите сладкарници
Снимка: Pixabay

Замразени торти, внос от Белгия, ни пробутват за пресни. Това е нова мода сред кокетните кафе-сладкарници, сподели собственик на подобно заведение пред „Телеграф“. Кафето се намира в централната част на столицата.

Според собственика, шоколадовите торти, които предлага, са много по-качествени от такива, които биха били направени в България. Причината била в нискокачествените продукти, които ползвали нашите сладкарски цехове. Представете си какво се слага в една торта, която се продава в търговски вериги, след като струва между 7- 8 лв., пълни боклуци, попита и си отговори той.

Според него, няма нищо нередно, че сладкишите се предлагат за пресни, а се размразяват. Шоколадът е истински, белгийски, аргументира се той. 4,50 лв. минимум струва такова парче шоколадов сладкиш.

Използването на замразени продукти в хранителната индустрия не е забранено в България, но не е редно да се заблуждават потребителите, че ядат прясна храна, коментираха търговци от бранша. Внасяйки готов белгийски продукт, те избягват огромните разходи за поддръжка на цех и работни заплати.

В заведение в същия район, сладкари предлагаха торти, поръсени с модното „червено кадифе“, което въведе успешно верига сладкарници. Изобретателните им колеги разказаха, че освен червеното правят и оранжево и зелено кадифе. Като използват за поръсващата смес съответно малинови плодове, за зеленото шамфъстък, а за оранжевото портокал.

Допитване на „Телеграф“ до авторите на „червеното кадифе“ установи, че всъщност това са трохи от блатовете на сладкарското изкушение. Красивият цвят, който напомня английско червено, се получава от боядисването на какаото със сладкарска боя, което след това се влага в сместа за блата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: вностортабелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До БалъкЦ. Произвеждат на конвейр по 10 000 за многото балъци като теб, дет искат да ядат белгийско замразено. Отделно, че може и ес субсидиите да играят роля (със сигурност върху цената на продуктите).
99
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Ямболски цъpвулПич, европа нищо не ни внася... внасят го нашите търговци, които имат пазар от кифли, предпочитащи белгийска замразена торта, пред прясна българска....
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотни сладкиши с голямо разнообразие на асортимента предлага сладкарница "Стратилар" във Велико Търново. Намира се до паметника на Стефан Стамболов.
97
3
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Глупости. Айде стига с " гръмките "заглавия. Замразените професионални торти се правят точно с идея да се продават размразени. И това е практика НАВСЯКАДЕ по света. И да , евтиното си Евтино. А и " Червено кадифе" оригинално си се прави точно с червена боя, и даже е много добре , че нашите го заместват с натурални продукти.Като почнете да си чешете езиците с глупости..
96
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати иБоклуците който продаеат Беге търгсшите- частници!
95
0
 
12
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Вие не разбрахте ли,че всички продукти,които ядем са най-долнокачествените,които Европа ни внася?А иначе цените им са европейски,че й по-скъпи!
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кламелия ня ваги-нален ургазъм
93
2
 
2
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Нигу вярвам!
92
1
 
23
 
! Отговори
Балък преди 3 години
''Внасяйки готов белгийски продукт, те избягват огромните разходи за поддръжка на цех и работни заплати.''Е, значи в Белгия наемите и заплатите са по-ниски, отколкото в България. Така ли? Аре бегай. Бегай оттука!
91
8
 
7
 
! Отговори
Тръмп преди 3 години
Дядо ми умря на 100г с пура в ръка и мацка отгоре му!
90
4
 
19
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Дами и господами, никой не ви бие по главата да ядете торти и морти. Аз не ям и нищо ми няма. Боли ме, че били от Белгия и замразени.
89
1
 
2
 
! Отговори
xdr преди 3 години
До Lefis Освен теб има ли някой друг в коментара ?
88
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisКато се има предвид, че не можеш да отговориш дори на този, мисля че нямам. Явно е, че говоря с човек, който не е мръднал на сантиметър оттам където неговите баба и дядо са стигнали.Лек ден.:)))))
87
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisНе разбрах какъв е отговора на въпроса ми.:))))
86
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisЗначи "не знаеш", но "по-скоро явно е здравословно" щом доживяват до 100?:)))))))
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LefisУличните ти размишления (като ниво и език) не интересуват никого.За сметка на това интересува въпроса: столетниците които пушат здравословно ли действат?:)))
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Lefis"Братчед" идва от "братовчед", тъй че не е много добре за теб да показваш негрмотност И на други места освен в храненето.Я кажи, "столетниците" дето пушат, те "здравословно" ли действат?:))))
83
0
 
6
 
! Отговори
Кармин преди 3 години
А червената карминова боя се прави от изсушения хитин на ***,който не знае,вече да знае!Слагат ни в храните всякакви *** от преработени черва,кожа и кости на животни и насекоми
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kirilНедей така, че има столетници дето пушат цял живот.Не ми се мисли за изводите!:)))))
81
1
 
1
 
! Отговори
kiril преди 3 години
Пичове , цигарите са най-голямото зло.

Спонсорирани публикации