Животът в Ухан отново е нормален - клубовете се пръскат по шевовете

Повечето хора не носят маски, смятат, че вече е безопасно
24 сеп 2020 21:00, Нели Христова
76
Животът в Ухан отново е нормален - клубовете се пръскат по шевовете
Снимка: БГНЕС

Ухан бе мястото, откъдето проблемите на света през 2020 година започнаха. Първо там плъзна коронавирусът, с който сега се бори цялото човечество. Но в епицентъра на заразата през последните месеци нещата започнаха да се успокояват. Животът там се връща към нормалните си обороти, а клубовете отново са пълни.

Снимки, направени на 18 септември, показват как изглежда парти сцената в Ухан - заведенията са препълнени, а само шепа хора носят маски. Младите хора танцуват на дансинга и са толкова близки, колкото е немислимо да са някъде другаде по света.

Властите обявиха, че Ухан е преборил коронавируса още през юни, когато бяха тествани 9,9 млн граждани. Градът не е регистриран локално предаване на COVID-19 от май месец, а това се случи благодарение на пълна блокада, която остави жителите на Ухан у дома в продължение на 76 дни.

След като на 8 април жителите на града вече можеха да излизат навън, ограниченията падаха едно след друго. Миналият месец от Bloomberg съобщиха, че  социалният живот в Ухан се е "възобновил във всичките му разновидности", ксато са отворили и ресторантите, кината и караоке салоните.

Китай е въвел система за проследяване на контакти, която изисква всеки човек да представи здравен код, преди да влезе в заведение. Държавният китайски вестник Global Times съобщи също, че дезинфектанти често се наблюдават на обществени места като ресторанти, магазини и кина. Въпреки това, много хора, като тези в клубовете, не винаги носят маски или спазват дистанция, защото мнозина смятат, че пандемията вече е под контрол.


През август парти на басейна в аквапарка Wuhan Maya Beach предизвика силни реакции от обществеността. Много хора, предимно извън Китай, бяха разтревожени от липсата на социално дистанциране, докато други бяха щастливи да видят, че Ухан се връща обратно към нормалната си рутина.

Тъй като икономиката на Ухан се отваря, 400 туристически атракции в нейната провинция Хубей са отворени за местни туристи безплатно до края на годината. Броят на посетителите ще бъде ограничен до 50% от капацитета им, посетителите трябва да мерят температурата си преди да влязат.

Изглежда, че не само Ухан, но и Китай е безопасно на място, тъй като броят заразените напоследък остава нисък. В страна има 173 активни случая на COVID-19, с общо 85 291 заразени, 4634 смъртни случая и 80 484 излекувани от началото на пандемията. Някои обаче поставят под съмнение цифрите, докладвани от Китай, особено защото е известно, че правителството му има навика да окрива информация по отношение на такива теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
7
 
! Отговори
Лео преди 3 години
Каквото и да се целели с коронавируса не се олучи, следва нещо много по-опасно.
39
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха тия жълтури са пътници.Скоро няма да имат храна да си изхрянят населението.Сбъркани плоскочели диваци.
38
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименХитър блъф с измислените мерки за да смажат западните фирми и обществения живот.Западът не е толкова глупав да се хване на това. Напротив, ако не бяха мерките Западът щеше да рухне, все повече хора без работа, ресурсите се изчерпват, пазарите рухват. Без мерки в Европа щеше да настъпи мизерия както в САЩ, гладни тълпи щяха да плячкосват магазините и да мародерстват, ще се появят какви ли не жилетки да протестират. А сега всичко е спокойно, хората си носят намордниците и кротуват.
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Третата световна е в разгара си.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитър блъф с измислените мерки за да смажат западните фирми и обществения живот. Мерките водещи до безредие, недоволство, протести и хаос.В крайна сметка ни наебаха_ яко и още не е свършило за жалост.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте се бе смешници.Едни жълтури ви биха.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо шоу ни изиграха тия жълтури. Май си имат лекарства и само ни го натресоха четвъртит заради перуката.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На коми-пропагандане вярвам ...
32
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
То в Китай и 10-20 милиона да умрат,въобще няма да им се отрази...За Индия да не говорим.
31
4
 
22
 
! Отговори
От Райнланд-Фалц преди 3 години
До ЗороТи си психар ве, в България никой не носи маска правилно, видях го като бях за 3 седмици сега от средата на август до началото на септември и какво, нищо не се променя, нито са почнали хора да измират нито има някакво засилено боледуване. България е най-големия пример, че корона глупостите са пълна пародия. На практика никъде в света хигиената не се е повишила ама нищо не се случва. Определено това беше политически ход на глобално ниво.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празнуват фалита на света от вируса правен в тяхна лаборатория
29
7
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Танцуват и се заразяват с коронавирус. Колко хубаво нещо.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Белорус като не носят маски защо няма епидемии и пандемии?
27
15
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Еми като им казаха маски, ги носиха, като им казаха дистанция - спазваха, а не като някои *** тук дето авета ореваха! И не само тук, има и германски *** и английски итн.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корона а...!
25
0
 
10
 
! Отговори
Редактора преди 3 години
Защо като напиша окрива и ми го подчертава, а укрива не! Питам Нелито! Нямаш ли проверка на правописа, жено?
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха значу скоро пак и отново ковид 19 и там .Винаги има много прости хора.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразиха света, сега купонясват
22
0
 
4
 
! Отговори
Батман преди 3 години
Аз съм Батман!! Отивам в Китай да нахапя пак Уханците!!
21
3
 
14
 
! Отговори
Ихан преди 3 години
Га ядаха прилепите ни риваха

Спонсорирани публикации