Присъда по делото за Милен Цветков може да има през март

Кристиан Николов бил под домашен арест
2 окт 2020 10:31, Нели Христова
55
Присъда по делото за Милен Цветков може да има през март
Снимка: БГНЕС

Присъдата трябва да действа и превъзпитателно на други, склонни да прекрачат закона, това е част от смисъла й. Това каза пред БНТ адвокат Марин Марковски по повод приключването на разследването на прокуратурата за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Още по темата

Той потвърди, че обвиняемият за катастрофата Кристиян Николов е под домашен арест, но категорично заяви, че това не значи, че ще получи оправдателна присъда от магистратите.

В правото има презумпция за невиновност. Освобождаването под домашен арест не означава, че той няма да получи присъда или ще получи оправдателна присъда, категоричен е адвокат Марковски.

Събраните доказателства са математически. Безапелационно е доказано, че той е карал колата - има експертиза, отпечатъци. Другите хора в колата ще кажат в залата кой е бил зад волана, убеден е адвокат Марковски. По думите му, прокуратурата ще даде фактите, защото следствието по научен начин е събрало доказателства.

Според адвокат Марковски дали Милен Цветков е загинал в автомобила си или е изведен от него от свидели и е направил няколко крачки, не само не може да натежи при определяне на присъдата, но няма юридически смисъл. Причината за смъртта е удар - дали той ще направи няколко крачки, или ще почине в болница, причината е ударът, обясни Марковски.

Той прогнозира, че ако след нова година започне делото, при всички случаи, то няма да продължи много, защото не е голямо по доказателствен обем и в края на март може да има присъда. След това втора инстанция, ВКС, смятам, че в рамките на година ще приключи, заяви правозащитникът.


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
13
 
! Отговори
.!. преди 1 година
с родители във властта и майка с пари изхода вече го знаем! Ако има условна присъда от година то ще най-голямата много! Даже и книжката няма да му земат!!! Ха на бас!!!
43
0
 
22
 
! Отговори
Саксофонов преди 1 година
Ще стане като онзи прокурорския син, който уби двама души на бул. България и го пуснаха с условна. Доводите за присъдата са, че не можело да се съди човек толкова дълго, било ненормално. Все едно аз съм виновен, че са бавили нарочно делото.
42
0
 
17
 
! Отговори
Парички, парички преди 1 година
В съда може би очакват каква ще е лептата на родителката, колко пари ще събере да откупи наркомана...за да продължи да убива по пътищата.Най-голямата мафия-сидиите.
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А може и 2025 година да започне, нищо не се знае...
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тънката работа е в кръвнината от 200 000лв. Възможно е и повече. Ако мамчето извади и плати иска може и да падне. За близките на журналиста присъдата на убиеца може да се окаже неинтересна.
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ангел. Е Кръвнината кой ще плати , ако е "невинен". Все пак журналиста не е умрел от асвалта. И Кристиян, как хем си шмърка хен си кара. Наред ли е главата?
38
1
 
25
 
! Отговори
пери преди 1 година
Обвинението може да е всякак формулирано, въпросът е какво решава съдът. Явно играят много пари и няма как да очакваме обективна присъда, ако изобщо дочакаме присъда.Журналистите сега трябва да се вдигнат на протест и да настояват за справедливо наказание, ама повечето каквито са мисирки, освен да вдигат шум около герб и глупостите им, друго не правят. Четвърта власт, голям смях.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Варна 38 Не беше ли обвинението за " умишлено причиняване на смърт при ПТП " ?
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ф.С.В.Не е мит. Тръмп ги смаза и сега са в кризи.Тръмп 2020!!
35
2
 
23
 
! Отговори
мак преди 1 година
Домашен арест не е никакво наказание за тоя у.р.од и за това, какво причини. Умът ми не го побира. Поне от кумова срама да го бяха държали на топло, но явно отдалече се подготвят за омаловажаване и за ниска присъда. Първо съобщиха за 4 вида дрога, сега станаха 3. Да не се окаже, че той само е заспал зад волана и въобще не бе дрогиран. Гну.сно правосъдие. Ще измъдрят условна, да знаете. И други у.ро.ди няма да имат страх да карат дрогирани.
34
1
 
16
 
! Отговори
Варна преди 1 година
Ще му дадат 10 години. Защо? Защото са го квалифицирали като убийство по непредпазливост( въпреки употребата на наркотици). След като излежи половината, всеки затворник има право да поиска предсрочно освобождаване. И ще му го дадат. Това е най лошия вариант за него. Най добрия за него; дават му 3 години( като делото с точи 3 години) След прочитането на присъдата го пускат защото да при спаднали лежането вкъщи и чао какао.
33
1
 
26
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Милен Цветков не се продаваше. Имаше мнение и го отстояваше. Прав-крив, държеше на своето и не беше въртиопашка. Е за това го уважавах като личност.
32
0
 
28
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 година
Гавното,понеже е син на милионери е под домашен арест.Ако беше някой обикновен син,досега да се беше разделил с отзадната си честност 1000 пъти в ареста!
31
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го пуснат значи март месец, хората ще са заети със избори и малкия поръчков убиец е аут.
30
0
 
23
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
А защо пасивният гей е под домашен арест, а не в Централния Софийски?
29
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За кокошка - няма прошка. За милиони - няма закони.
28
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката Марковски от кръста надолу - отзад ли е сниман или отпред?
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнгелДа трепем неизвестни тогава.
26
3
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
Що за Бога е това Адренохром?? какъв е този сатанински наркотик -Сега като чета -Ами те убивали деца за да могат да получат това нещо ? направо не е за вярване АКО Е ИСТИНА!!
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнгелГледай някой като дружката Кристияти да не те натресе пиян, надрусан до припадък и с огромен джип.Че и съдът има навика точно такива пияни джигити с големи джипове да ги оправдава - справка Ставийски.

Спонсорирани публикации