Ким Чен-ун на парада: Ще продължим да засилваме армията си!

Северна Корея ще мобилизира целия си ядрен арсенал, ако бъде застрашена
Обновена: 10 окт 2020 18:22 | 10 окт 2020 18:20, Веселина Йорданова
151
Ким Чен-ун на парада: Ще продължим да засилваме армията си!
Снимка: БГНЕС

Северна Корея, която разполага с ядрено оръжие, ще продължи да засилва армията си, заяви днес севернокорейският лидер Ким Чен-ун на военен парад в Пхенян (в чест на 75-ата годишнина от основаването на Корейската трудова партия), предаде Франс прес.

Парадът бе излъчван пряко по севернокорейската държавна телевизия. Войници маршируваха по улиците на централен Пхенян и преминаха през главния площад на севернокорейската столица. Участващите в парада и зрителите нададоха радостни възгласи, когато Ким Чен-ун се появи на трибуната на сградата, от която държа речта си.

"Ще продължим да засилваме армията си с цел самоотбрана и ядрено сдържане", изтъкна Ким по време на речта си на днешния военен парад. КНДР разполага със средства за сдържане, които й позволяват да се противопостави на всякакви заплахи, категоричен бе севернокорейският лидер. В същото време той отбеляза, че севернокорейската военна мощ не е конкретно насочена срещу някого.

Ким предупреди, че страната му ще мобилизира целия си ядрен арсенал, ако бъде застрашена, предаде Асошиейтед прес. Въпреки това севернокорейският лидер се въздържа от директни критики срещу Вашингтон по време на днешния военен парад, който бе проведен по-малко от четири седмици преди американските президентски избори на 3 ноември.

Той предпочете да се фокусира върху послание към населението на собствената си страна, като призова севернокорейците да проявят твърдост в борбата с многобройните предизвикателства пред КНДР, сред които фигурират пандемията от коронавируса и тежките икономически санкции, въведени срещу Пхенян заради ядрената му програма.

Ким увери, че към настоящия момент в Северна Корея няма нито един човек, заразен с коронавирус, предаде Франс прес. Севернокорейският лидер пожела "добро здраве на всички хора по света, които страдат" от Ковид-19, и изрази надеждата си за сътрудничество с Южна Корея след края на пандемията от коронавируса.

"Надявам се, че свързаната с коронавируса криза ще бъде преодоляна", каза Ким, цитиран от ТАСС.
Лидерът на КНДР благодари на военните за помощта, която са оказали на населението при серията от опустошителни бури през лятото, и изрази задоволство от положените усилия за предотвратяване на появата на коронавируса в Северна Корея, предаде Ройтерс.

На военния парад в Пхенян присъстваха също сестрата на Ким Чен-ун, Ким Йо-чен, представители на севернокорейското правителство и високопоставени военни командири.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи, че китайският президент е изпратил писмо на Ким, в което заявява, че Пекин ще продължи да защитава, укрепва и развива двустранните си отношения с Пхенян, предаде АП.

Освен това на парада беше показана и неизвестна досега междуконтинентална балистична ракета, по-голяма от всяка известна досега севернокорейска ракета. Тя беше превозвана на специална транспортна машина с най-малко 22 колела, съобщава Ройтерс. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Тоа пъ преди 3 години
С кой ще воюваш бе?Ей големи кукувици ни управляват, мааово са избирани с конкурс.
112
1
 
0
 
! Отговори
АбдулАбдулаКаримОглу преди 3 години
Кима ми е братчед,финанс.е от мен,петр-доларес също,жив и здрав да подържа напрежението,огъня
111
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Странно, че всички гербаджийски *** са експерти по севернокорейската провинция... дали брюксел не им е организирал екскурзия с бус дотам?
110
9
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Честит Празник , Маршале ! Гледах парада, истинско великолепие, каквото и да се каже е малко, велика нация, която притежава най-великият ръководител и държавник в цялата история на световната политика ! Жив и здрав МАРШАЛ КИМ ЧЕН УН !!!!!!!!!!!!!!!
109
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще отразило и как ще ги отрзази с Пейтриътите ли?Дори и да хванат една две никоя система дори израрлските Железен Купол и тн нямат шанс при масирана ракетна атака.
108
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това момченце ще свърши зле...
107
2
 
1
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Едни малки мустачки под носа ще му отиват страхотно!
106
5
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Нито една машина не аварира и не...блокира парада,а минаха сигурно хиляда.Много са...пекани тези корейци.Ким като се...умори да маха с ръка,тогава...свърши парада.
105
3
 
7
 
! Отговори
Роза преди 3 години
Това, че в Сев.Корея имат много и скъпа военна техника и ракети,не значи, че обикновените хора в провинцията не гладуват.Гладуват си,и то как!И ако на някой от тук коментиращите много му харесва живота в Сев.Корея ,нека да отиде да живее там!Никой не му пречи!
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 118 пияница мистика ! стийг бе ! Кога е ходил бащати кат ти си са родил през 2004 година ? И в Северна корея няма шанс да го пуснат а е и бил тракторист в селското стопанство, там такива си имат
103
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво ким ! Унищожи и без това разбитата психика наСороскитеГендари
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 120 ХихиА аз като тебе съм си ги представял
101
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 119 АнонименБрей, че от рано си се надрусал беГендар ! Така няма да дочакаш новата година и е възможно да се възнесеш през ноември още. ние няма да плачеме
100
4
 
3
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
Винаги съм си представял дъбилите като Ким.
99
8
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Бях малко дете, когато на моя кум баша му отиде в С. Корея като инженер. По татово време. И той беше там за 1 година. Като се върна ми разказа потресаващи неща. Банкнотите се схъвали на 3, за да не мачкат образа на Ким Ир Сен по средата, иначе затвор. Бар само 1 и за чужденци в някакъв централен хотел. Учениците засаждат където има място по 1 кв. метър ориз и после целия клас го яде. Покрай ж.п. линията ceрат, за да ги видят всички, че са яли. А тук дрогарете им се възхищават че ядат ракети
98
0
 
13
 
! Отговори
Един от Юг преди 3 години
До Анонимен 104Объркал си се нещо дрОгарЮ! В Германия има национал СОЦИАЛИЗЪМ но дрОгарите гои наричате фашизъм за да се разграничите! Фашизма е в Италия! КомунизЪма и национал социализма са двете лица на едно и съща политика! Понимаеш!
97
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В столицата Пхенян живеят семействата на привилигированите. В провинцията е голямата трагедия, където до ден днешен умират от глад...Сигурно много често пътуваш из северно корейската провинция и си запознат с нещата в Северна Корея. А като пътуваш толкова много в северно корейската провинция с какво се храниш, сандвичи ли си носиш?
96
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така гладуват при царстващия глад, че въпреки санкциите и икономическата изолация увеличиха населението от 10 мил. на 26 мил. И произвеждат ракети, спътници, атомни центраи, автомомобили, докато гладът си царува. А в ситата членка на ЕС и НАТО капиталистката България пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна, членовете на ЕС и НАТО са световни шампиони по измиране и населението на членката на ЕС и НАТО капиталистката България намаля с 1/3 за 30 години.
95
1
 
0
 
! Отговори
Г.ей.ополитика преди 3 години
В наше време, който си гледа интереса е така....
94
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПасолВ столицата Пхенян живеят семействата на привилигированите. В провинцията е голямата трагедия, където до ден днешен умират от глад.

Спонсорирани публикации