Жан-Клод Ван Дам благодари, че спасихме чихуахуато Рая

Това беше най-големият подарък за рождения ми ден, каза той
22 окт 2020 18:27, Нели Христова
25
Жан-Клод Ван Дам благодари, че спасихме чихуахуато Рая
Снимка: БГНЕС

Преди по-малко от седмица, точно преди да посрещне 60-ия си рожден ден, Жан-Клод Ван Дам публикува във Фейсбук видео, в което отправя молба към българските власти да спасят живота на осиновено в Норвегия куче от породата чихуахуа. Звездата уточни, че в противен случай 3-месечната Рая, както се казва четириногото, ще бъде умъртвена.

Емоционалните думи на актьора получиха голям отзвук и не след дълго от БАБХ съобщиха, че ще приемат връщането на животното у нас, подчертавайки обаче, че ще бъдат извършени допълнителни изследвания, които да удостоверят здравния му статус, а след това ще бъдат предприети действия по предаването му на желаещите да го осиновят.

Преди часове холивудската знаменитост реши официално да благодари на правителствата на двете страни, които не останаха безразлични към случая. Стори го по вече познатия начин - с клип в социалната мрежа.

"Правителствата на Норвегия и България направиха изключение. Те бяха фантастични, опрощавайки грешката, която ние допуснахме", гласи посланието, придружаващо поста.

Но това не бе достатъчно за Ван Дам, който в кадрите изказа лично своята признателност. "Искам да кажа едно голямо, огромно благодаря. Това беше най-големият ми подарък за рождения ми ден", каза той.


Публикацията му има над 181 хил. харесвания, а последователите му в платформата изписаха стотици коментари, в които не само изказват своята радост относно щастливия развой на събитията, но също така хвалят неговата постъпка.

След призива на артиста, от Българската агенция по безопасност на храните установи нарушения в работата на ветеринарния лекар от град Тервел, оформил документите на Рая. Преди дни БНТ съобщи, че Иван Хорозов ще бъде глобен, като максималният размер на санкцията е 500 лева.

Оказва се, че той има право да практикува едва от няколко месеца и работи в амбулатория на територията на община Тервел.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
благодаря и аз, човека спаси животинчето даже и реклама направи на племето въпреки че са некадърни, но те явно са толкова озверяли, че не разбират даже какво получават
14
2
 
9
 
! Отговори
БЛАГОДАРНОСТ преди 3 години
Аз благодаря на големия актьор, че се застъпи за тази мъничка невинна душица! Без неговото застъпничество горката Рая щеше да има злочеста съдба! Благодаря много!!!
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе в южна Корея има 20 000 ферми за кучета... що не се обади и там, а. ама там си ги гризкат. леле....
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още малко и филм ще направят, познайте кой ще е в ролята на спасителят.
11
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Жан Да-ДамДа, според сектата на кучкарите кучето е над всичко. Няма как да ги трогнеш с нещастието на човек. Смятат инакомислещите за примитивни, а себе си явно за висша класа.
10
8
 
12
 
! Отговори
Жан Да-Дам преди 3 години
Браво докато цялата държава се занимаваше да спасява кучето на Жан Клод ван Дам жена почина след като 5 болници отказаха да я приемат. Доволен съм накъде се развива България.
9
8
 
13
 
! Отговори
До БАБХ и подобни преди 3 години
Браво има нормални хора,има и като примитивите по долу .,,За величиетона една нация и моралният и прогрес,може да се съди по отношението и към животните"-Махатма Ганди.......А когато някой е действително Т.Ъ.П.,това няма как да му бъде обяснено
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велик е!
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Побъркал се е малко той. Че и нас три дни ни занимават.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
браво поне има кой да поправя грешките на некадърните връзкари като тия безполезни същества долу тука които се изказват
5
4
 
6
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Мъ как шъ трепите Чихуахуа, бе!Аз имам две момчета - питбулчето ДжейДи и чехуахуата Тайсън, Майк Тайсън!!!!ДжейДито на 10г.Тайсъна на 7г. с половинкаЕй, добре, че беше Жан Клодчо, ей!Много жесток народ станахме, душите ни съ превърнаха в "камък".
4
13
 
9
 
! Отговори
БАБХ преди 3 години
Голяма излагация на тоя Жан ван Ман ли е къв е..!Любопитно ми е защо пък БАБХ отговаря за кучетата?Може би щото са част от човешката хранителна верига...от улицата до супера във вид на кренвирши и слами
3
9
 
9
 
! Отговори
Виц преди 3 години
Борец вижда в тъмното силуети около джипа си.-ей,кой е там?-Жан Клод Ван Дам-Ако дойда,ще ви пребия и четримата.
2
22
 
13
 
! Отговори
Metal преди 3 години
По-добре е да си беше сменил дилъра или дрогата тоя откачалник, преди да почне да се излага пред света.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля

Спонсорирани публикации