Жан-Клод Ван Дам благодари, че спасихме чихуахуато Рая

Това беше най-големият подарък за рождения ми ден, каза той
22 окт 2020 18:27, Нели Христова
25
Жан-Клод Ван Дам благодари, че спасихме чихуахуато Рая
Снимка: БГНЕС

Преди по-малко от седмица, точно преди да посрещне 60-ия си рожден ден, Жан-Клод Ван Дам публикува във Фейсбук видео, в което отправя молба към българските власти да спасят живота на осиновено в Норвегия куче от породата чихуахуа. Звездата уточни, че в противен случай 3-месечната Рая, както се казва четириногото, ще бъде умъртвена.

Емоционалните думи на актьора получиха голям отзвук и не след дълго от БАБХ съобщиха, че ще приемат връщането на животното у нас, подчертавайки обаче, че ще бъдат извършени допълнителни изследвания, които да удостоверят здравния му статус, а след това ще бъдат предприети действия по предаването му на желаещите да го осиновят.

Преди часове холивудската знаменитост реши официално да благодари на правителствата на двете страни, които не останаха безразлични към случая. Стори го по вече познатия начин - с клип в социалната мрежа.

"Правителствата на Норвегия и България направиха изключение. Те бяха фантастични, опрощавайки грешката, която ние допуснахме", гласи посланието, придружаващо поста.

Но това не бе достатъчно за Ван Дам, който в кадрите изказа лично своята признателност. "Искам да кажа едно голямо, огромно благодаря. Това беше най-големият ми подарък за рождения ми ден", каза той.


Публикацията му има над 181 хил. харесвания, а последователите му в платформата изписаха стотици коментари, в които не само изказват своята радост относно щастливия развой на събитията, но също така хвалят неговата постъпка.

След призива на артиста, от Българската агенция по безопасност на храните установи нарушения в работата на ветеринарния лекар от град Тервел, оформил документите на Рая. Преди дни БНТ съобщи, че Иван Хорозов ще бъде глобен, като максималният размер на санкцията е 500 лева.

Оказва се, че той има право да практикува едва от няколко месеца и работи в амбулатория на територията на община Тервел.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации