Доц. Мангъров отново: Вирусът не се лекува с антибиотици

Острата фаза на Covid-19 е от 13 до 15 дни
369
Доц. Мангъров отново: Вирусът не се лекува с антибиотици
Снимка: БГНЕС

Да се внимава с антибиотиците, защото вирусът не се лекува с тях, препоръча доц. Атанас Мангъров, началник на Covid отделението в Инфекциозна болница, в която се лекуват всички пациенти с коронавирусна инфекция.

По думите му клиниката е пълна, около 80 души е постоянният брой на пациентите.

Още по темата
Той уточни пред БНР, че всички лекари са на първа линия и е неправилно да се определят само едни от тях като работещи на първа линия.

"Това, което отличава коронавируса от останалите вирусни инфекции, характерни за този сезон, е, че при тях острата фаза е 4-5 дни, при Covid-19 острата фаза е от 13 до 15 дни - доста по-дълго от това, с което сме свикнали да се срещаме всяка година", обясни инфекционистът пред БНР.

Той подчерта, че става дума за вирусни изменения, които не са бактериални и не се лекуват с антибиотици.

"Това е вирусна инфекция, за която няма дефинитивно лечение - нито ремдесивирът, нито кръвната плазма - няма нещо, което да се даде и да му мине на човека. Тези хора се нуждаят от грижи", посочи той.

По думите на доц. Мангъров препоръката за приемане на аспирин е, защото той е средство срещу съсирването на кръвта.

"Ако ставаше с даването на два или три антибиотика, щяха да се дават и да няма проблем. Това е вирус, който не се лекува с антибиотици. На никого не сме отказали антибиотици. Трябва максимално щадящо да се дават на човека нещата, от които има нужда - на първо място това е кислород", обясни той.

Според него в болница трябва да влизат само тези, които имат нужда от кислород. Инфекционистът беше категоричен, че хората, които лекува, му имат доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КРАТУНИЗМА НЕ СЕ ЛЕКУВА С ИЗБОРИ
347
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Шумен стана Тих .
346
1
 
11
 
! Отговори
И преди 3 години
Добър човек. Българите трябва да разберат, че в борбата между доброто и злото, ще има победа само и единствено с благословията на Бог Спасител - Бог Христос. Единствения, който се смили и подложи на мъчение, заради човешката раса. Няма по-силен и благороден от него. Той е Владетеля на цялата Вселена.
345
1
 
5
 
! Отговори
До 348 преди 3 години
Разбирам. Но защо не го кажете на Мангъров? И защо се казва, че ковид пневмонията е атипична? Не е ли антибиотикът лечение при типична вирусно - бактериална пневмония? Нещо сякаш има разлика, а оттук - и разлика в лечението?
344
5
 
3
 
! Отговори
999 преди 3 години
Мангъра е най- големият проваксър в БГ!!!
343
0
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Няма никъкъв вирус!!Земята е плоска!!Австралия не съществува!!Луната е просто холограма излъчвана от НАСА!!
342
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аре стига го развявахте това съдрано плашило на тоя вурус Като гледам всеки го изкарва и никой нищо му нямаМангъра е прав
341
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много време отне да започнат да слушат Мангъров, един от малкото, които си имат представа за какво става въпрос. Достатъчно слушахме математици, физици, хирурзи, социолози и разни други, които се упражняваха на тема вируси.
340
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото разбрах антибиотиците не убиват вирусите. Вирусите ги убива аспиринът и чаят.
339
6
 
4
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
До Идеалистама Гриор Димитров след ковида се качи с няколко места в ранглистата...страшно ще да е страшен тоя вирус...
338
8
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Хора, разберете, че това дълго разработван вирус, които се разпространява по дихателен път но на поразява епитела на дихателната система. Той поразява едотела на съдовете и прави тромбози навсякъде по тялото, най често с съдовете на белите дробове. Това не е грип. Това е тежко съдово заболяване. След себе си оставя пустуш. Лечението е с антиагреганти и Хепаринови препарати. В момента всеки 2 ри е Ковид 19. Тази, които сега вземат властта в САЩ са отговорни за Пандемията.
337
13
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Мангър, подай си оставката! Лекарското съсловие не те одобрява.
336
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров каза да се носят маски. След не много време ще изиграе ролята, за която е поставен на това място и ще каже да се ваксинираме. За съжаление блеещите му фенове ще му повярват. Целта ще бъде изпълнена.
335
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Няма значение"Той каза, че лекарите трябва да са с маски..."Нали той каза, че кара и без маска. Или той не е лекар?Напълно е възможно ....
334
4
 
13
 
! Отговори
лекар преди 3 години
До ВъпросчеЕто за всички отговора-вирусната инфекция дава нормална находка при преслушване със стетоскоп,само засегнатата половина изостава при дишането в различна степен,хваща се на графия на бял дроб.За Ковид пневмонията най-точно,почти 100% е КАТ на белия дроб но не се паща от касата и струва 200 лв/поне при нас/.Само за лежащо болни е безплатно.Започнат ли при преслушване да се чуват влажни хрипове и крепитации значи пневмонията вече е бактериална.Затова се почва антибиотик на 3-4 ден!!!
333
2
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
До Анонименама не си слушал внимателно. Той каза, че лекарите трябва да са с маски...
332
2
 
3
 
! Отговори
Няма значение преди 3 години
До Анонименно антибиотици за профилактика ще трябва да е нещо ново в медицината...
331
6
 
7
 
! Отговори
фен на мангъра преди 3 години
Обичам ви, докторе!
330
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 341"Ама това е ясно и на селските доктори бе, Мангассъров, че вирусът не се лекува с антибиотици. Те се дават, за да не се получат допълнителни усложнения."Той го казва, защото знае, че неговите привърженици са толкова неграмотни и изпаднали, че от неговите уста това е като някакво гигантско откритие за тях. Като им гледам реакциите не се е объркал много в преценката си (те мошениците имат доста тънко усещане за това кой и как могат да мамят).
329
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ъъъМангъров: критичната фаза на заболяването е 3 пъти по-дълго от това на обикновена вирусна инфекция.Отивай да копаеш праза.

Спонсорирани публикации