Доц. Мангъров отново: Вирусът не се лекува с антибиотици

Острата фаза на Covid-19 е от 13 до 15 дни
369
Доц. Мангъров отново: Вирусът не се лекува с антибиотици
Снимка: БГНЕС

Да се внимава с антибиотиците, защото вирусът не се лекува с тях, препоръча доц. Атанас Мангъров, началник на Covid отделението в Инфекциозна болница, в която се лекуват всички пациенти с коронавирусна инфекция.

По думите му клиниката е пълна, около 80 души е постоянният брой на пациентите.

Още по темата
Той уточни пред БНР, че всички лекари са на първа линия и е неправилно да се определят само едни от тях като работещи на първа линия.

"Това, което отличава коронавируса от останалите вирусни инфекции, характерни за този сезон, е, че при тях острата фаза е 4-5 дни, при Covid-19 острата фаза е от 13 до 15 дни - доста по-дълго от това, с което сме свикнали да се срещаме всяка година", обясни инфекционистът пред БНР.

Той подчерта, че става дума за вирусни изменения, които не са бактериални и не се лекуват с антибиотици.

"Това е вирусна инфекция, за която няма дефинитивно лечение - нито ремдесивирът, нито кръвната плазма - няма нещо, което да се даде и да му мине на човека. Тези хора се нуждаят от грижи", посочи той.

По думите на доц. Мангъров препоръката за приемане на аспирин е, защото той е средство срещу съсирването на кръвта.

"Ако ставаше с даването на два или три антибиотика, щяха да се дават и да няма проблем. Това е вирус, който не се лекува с антибиотици. На никого не сме отказали антибиотици. Трябва максимално щадящо да се дават на човека нещата, от които има нужда - на първо място това е кислород", обясни той.

Според него в болница трябва да влизат само тези, които имат нужда от кислород. Инфекционистът беше категоричен, че хората, които лекува, му имат доверие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименОбяснявам като последовател за мангъров - след първоначалното заразяване с Covid-19, част от пациентите развиват БАКТЕРИАЛНА ПНЕВМОНИЯ, която се лекува с антибиотици.Имам 7 познати, които го изкараха - трима от тях пиха антибиотици още от началото (единия беше с операция на сърцето).Ако четеш внимателно какво съм написал (ама вие, мангърчетата сте по-глупави и от идолите си) - има си лечение за всяко състояние и ТРЯБВА ДА СЛУШАШ ЛЕКАРИТЕ, а не някакъв сенилен старец.
287
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
19-годишният студент в Търново Сибилчето го уби с твърде много антибиотици
286
1
 
8
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До До 263Човек, не ви знам образованието, но в човешкото тяло по всяко време има няколко вируса и бактерии. В коятои дупка и да ви бръкнат ще намерят нещо. За щастие природата си знае работата и еволюцията ни е направила здравия организъм да ги преборва. В болници трябва да влизат БОЛНИ хора които се нуждаят от грижи и специализирано лечение. Сега всеки с вирус го прибират за 1200 лева и хората умират от инфаркт в линейките.
285
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 287"Мангъров поне има диплома "за късане" а вие и това нямате *** необразовани."Според Мангъров ти трябват само аспирин и чай. Такава диплома имаме и ние.
284
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 293 май си се познал и си се засегнал.
283
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 288"И за какво да се спре?"За това, че освен вируса, има и усложнения от вирусни инфекции, които се лекуват ТОЧНО с антибиотици. Д-р Менгеле явно се прави на утрепан, но сега като поработи 2-3 седмици с истински пациенти и ще му мине всичко. Направо друг човек ще стане, ще видите. Той вече започва да дава заден. Уж беше вирус като всички останали, пък критичния му период 3 пъти по-дълъг. Той Менгеле и за анитбиотиците така, но нещо не прочетох работи ли с тях при ковид.
282
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 287Поне не се излагаме по медиите и не умират хора заради лъжите ни. Чиста съвест, ако ти говори това нещо на тебе и на другите МАНГЪРАСТИ.
281
2
 
2
 
! Отговори
V преди 3 години
Ако се махне мафията герб и ЕС могат да се спасят много българи и да се уптравят много неща в държавата за да живеем по добре .Ако не се махнат тия само ровим дъното на всички класации по всичко .много са некадърни тия.
280
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Линейката ако ме закара да ме лекува тоя, ще трябва да скачам в движение за да избягам.
279
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ББ прилага номерата на своя учител Царя. Помните "Ревизоро"го плюеше на път и под път и той взе, че сложи най-големия си критик за митниците шеф на митниците. Не само да го критикува, а да покаже как се прави. Сега е същия случай. Кат си много отворен влизай в ковид зоната. На приказки е лесно.
278
6
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Добре де.Всичко е биохимия.Онова момче което докторите са убили не стига че са го третирали с 4 вида антибиотик,всеки от който убива милиони наши клетки и отслабва имунитета ами и не са му позволили да взема витамини и протеини. Накарали са го да яде само супа.Не е нужно да си лекар за да разбереш че са го убили чисто биохимически.В супата се съдържа само вода и въглехидрати.Топлинната обработка разрушава витамините ,а супата не е богата на протеини.Мафията герб и техните,,доктори,,са го убили
277
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров поне има диплома "за късане" а вие и това нямате *** необразовани.
276
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров, спри се бе, престани най-накрая да ръсиш мозък!Има одобрено лечение за всеки от случаите на тежест и при част от тях се ползват антибиотици, стига си всявал паника!Да беше казал едно "просто слушайте лекарите" и с това да беше спрял. Изобщо не ти е там мястото, а в старчески дом!
275
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето ще покаже, прав ли е бил, или не е. Засега времето го опровергава, а Мутафчията, дето му се подигравахте всички сега всички видяха, че човека позна.
274
2
 
6
 
! Отговори
супер лекар преди 3 години
И аз мога да лекувам КОВИД с аспирин и чай.
273
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До славянинКакто пее Ицето Хазарта: Много като тебе вече плакаха.
272
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът може и да е кадърен инфекционист (в което дълбоко се съмнявам) но пряк и непосредтсвен опит с лекуване на болни с Ковид - няма.Човека седеше отстрани, люпеше семки и критикуваше всяка една мярка на щаба.Е как да го уважаваш такъв, не спря да плюе по мерките на колегите си от щаба и да съботира усилията им да дисциплинират хората и да ги научат на хигиена.Маската не помагала, вирусът щял да изчезне. Много ви е къса паметта за приказките, които изприказва по медиите и се опровергаха!
271
3
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
,,Забележи че не казва дари прилага антибиотици. ,,Забелязах.Забелязах и че е забранил на лекарите ,,да пишат,,Т.е. ,,куче влаачи , диря няма,,Организатор на хаоса.Хората( лекарите) са длъжни да описват симптомите и какво са предприели по този повод, но той им забранява??!Законно ли е?Какво мисли директорът на Александровска болница?Или и той ще си къса дипломата??
270
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 269Не благодаря, няма да ме лекува той. Чайчета, локум, шекер и сладки приказки има и на сергиите на битака.
269
2
 
8
 
! Отговори
До 263 преди 3 години
Веско, сериозно ли?,,. В болница да влизат само хората с инфекции,,, но не и с вирус???Ясно на какви хора въздейства мангърът.Веско, вирусите и бактериите са инфекциозни причинители, човек.Ограмоти се малко.Освен, ако това, което си написал, не е ирония.

Спонсорирани публикации