Захариева: Подкрепяме Албания за ЕС, Северна Македония - не

Готови сме да продължим разговорите, когато има готовност за компромиси
Обновена: 17 ное 2020 18:13 | 17 ное 2020 17:28, Веселина Йорданова
377
Захариева: Подкрепяме Албания за ЕС, Северна Македония - не
Снимка: БГНЕС

България подкрепя преговорната рамка за присъединяване на Албания към Европейския съюз, но не и тази за Северна Македония.

Още по темата
Това съобщи външният министър Екатерина Захариева на брифинг в МВнР.

Захариева каза, че трите основни условия, поставени от София, не са спазени и подчерта: "Готови сме да продължим разговори, когато има готовност за компромиси от другата страна".

Иска ми се да се влагат повече усилия в преговори, отколкото в очерняща кампания, каза министърът.

По думите й смисълът на разширяването е да направи Съюза по-силен, а нерешените въпроси няма да доведат до това.

Захариева е обявила официално позицията на страната ни пред останалите страни от ЕС на днешния Съвет "Общи въпроси", на който външните министри подготвиха предстоящата по-късно през седмицата лидерска среща.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
22
 
7
 
! Отговори
Пирин преди 3 години
Бъдете сигурни, всички македонски патриоти са изключително доволни от българското вето ! Сега няма човек в Македония койот да не повярва че българите сте подъл и долен народ, способен само на мизерии. С това си действи потвърждавате че всичко написано за вас в учебниците и книгите не само е вярно, но дори е слабо написано.
252
7
 
5
 
! Отговори
Боб преди 3 години
Подкрепяме Албания, а не Македония. Чудя се кои са ни братята..Май братята албанци....скоро ще е и Братята турци...На там ни води Боко
251
2
 
3
 
! Отговори
северомакедонец преди 3 години
До Анонимен Каква автономия - разделение на Македония е подписал Фердинанд барабар с воеводите. Още преди войните. А се е опитаол да се отметне после и вместо да имаме Тракия и морето ни разделиха на три. Ако бяхме запазили 1913 г Егея Македония сама щеше да дойде в БГ барабар с Морава. Ако. ако.. И после Николай 2 обещава 2015 г спорната зона за България, ама джендърът му джендер предаде и Македония и България..Ама сега никой не ще да признае вините на династията и десницата.
250
1
 
9
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Пирине,Пирине??!! Ср,ъбск,а чи,ки,йо??!!Що си правиш усилие да изучаваш татарски език и да ни плюеш на него?!И ти си някакъв ш,ибан ***,поредния такъв наплатен или озлобен на сегашното правителство и сигурно имаш толкоз общо с македонците,колкото Дяволът със светената вода?!Поредния сбъ,рканяк си ти и нищо друго!!Що не плюеш по немечките фашисти по Меркел,дето и на нас ни бяха турили чатала,ама от тях с радост се надяваш да захлебваш евра,но няма да ви мине номерът!!Но пасаран!!
249
0
 
3
 
! Отговори
северомакедонец преди 3 години
До Анонимен Какво браво ? До сега трябваше във всяка столица от ЕС да се пишат ноти, изявления за проблема, да се реве че македонците ни псуват в печата и лъжат по пресата, не си изпълняват договорите, да се правят конференции на слависти и медиависти, а не да се пишат патриотарски претенции с които никой няма да се съобрази и това да се изкарва дипломация. Намекнаха някои че май може и да се изокаме и го направихме дърварски.
248
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С това вето ще постигнем едно голямо Нищо.
247
0
 
2
 
! Отговори
северомакедонец преди 3 години
До Край Вето - защотото на македонците им трябва психиатър, а на българите -особено на патриотарите - мозък и честност.За съдбите на два народа става дума. То не е като да продаваш айвар или да пееш в джипката македонски песни.
246
0
 
5
 
! Отговори
северомакедонец преди 3 години
До кремълска интригаПутин каза ама много коректно "от Македонските земи" - чисто географично понятие. Или и ние българите като македонците бъркаме народ и държава с география...
245
1
 
12
 
! Отговори
До Пирин преди 3 години
Как да променим европейската история/нашата била фалшива/.Защо ли един от най-великите Източно римски /Византийски/императори-Василий II/от Македонската династия/са го нарекли *** /преди повече от 1000 години/.Защо не са го нарекли например македоноубиец.Защото темата /военно-административна област/Македония от империята се е намирала там, където сега е източна Тракия.А императорът си грък.ЗАПИСАНО в над 500 ИСТИНСКИ документи от X и XI век.Нито дума за македонска държава и цар.Защо ли?
244
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До перинНе пишете злобни коментари против Българияза това е отказа от подкрепазлобно човече с какво точно България те нарани
243
2
 
16
 
! Отговори
Що е маке все елайно преди 3 години
До Пирин:Маке, успокой се и приеми истината, че вие не сте държава и никой не ви *** за слива. И гърците се изгавриха брутално със вас. Че няма да влезнете в ЕС е ясно, а агонията ви да тънете в мизерията и да се молите за бг паспорт ще продължи. А относно историята не бери грижа. Губили сме битки, но сме печелили повече. 1300 години история, с нейните си възходи и падения, но история! А вие !? Безсмислена държава на картата. Ако ви махнат никой няма да разбере.
242
0
 
8
 
! Отговори
ч преди 3 години
Договорът ни с тях са два листа в които пише, че ще поддържаме добросъседски отношения и нищо повече. Този договор няма никаква стойност, нищо конкретно в него. Голяма мистерия е защо изобщо се подписа. Това е все едно двама души да подпишат договор за взаимопомощ, доверие и т. н. А точно в него трябваше да са записани условията ни за гласът ни в ЕС.
241
3
 
2
 
! Отговори
7+ преди 3 години
Абе, тази красавица, защо е с обърнато знаме на маската? Бедства сигурно???
240
22
 
4
 
! Отговори
Пирин преди 3 години
Българите сте страшно задръстени мозъци, възприемате се като нещо висше, по-велико ,по-знаещо и по-можещо от македонците. А истината е че сте гола вода. Последната дупка на Европа, прогнила и корумпирана държава с ФАЛШИВА история. Това последното ви надъхва да сте нахални и високомерни, но дълбоко комплексирани. Не се притеснявайте,историята ще ви намери място и то е на бунището. В съвременния свят падат граници, за да пътуват и търгуват хората,македонците ги интересува СВЕТЪТ, не вашата клоака!
239
12
 
3
 
! Отговори
Пирин преди 3 години
А така, прегърнете си се със шиптарите, лика прилика сте си !
238
3
 
24
 
! Отговори
1 преди 3 години
Преди 15 г. имах бизнес в Македония с местни и косовски албанци.Пътувах до там редовно,прекарал съм месеци в Скопие и Тетово.Винаги съм се учудвал на пълната неинформираност на българските граждани и политици за отношението на т.нар.македонци към нас.А то може да се определи с две думи-злоба и омраза.Тези хора са отдавна загубени за България.Днес БГ политици трябва да работят за добри отношения с албанците,след 30 г. те ще владеят РСМ,майната им на макетата,да вървят в Сърбия.
237
0
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 години
Със сигурност тук на Земята никой няма да потърси отговорност от онези македонски българи, които са се отказали от българщината, за която братя Миладинови от Струга така настойчиво ни убеждаваха да се гордеем с нея и техният призив бе:"Българино, българей се!", т. е. Българино, гордей се с това, че си българин! В духовният свят обаче, тези които се отрекоха от българското потекло на дедите си, ще носят своята отговорност пред Господа.
236
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То по-страшното е,че ще кажем Да за Албания. Албанците в ЕС е голяма грешка. Такива мафиоти и ислямски терористи да обикалят из Европа свободно ще е голям проблем. В ЕС трябва да има само християнски държави. Мюсюлманите са непредвидими като хора.
235
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никаква подкрепа за тази *** територия състояща се от хора с промити мозъци.Понякога ми се е налагало да работя с тези индивиди те не, че не ни харесват, те ни мразят и ненавиждат.Едно от малкото хубави неща на управляващите да блокират измислената територия Северна Македония.
234
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MakedonecВие се отрекохте от нас и твърдяхте че не сме братяя а фашисти и окупатори .Сърбите и албанците са вашето Божие наказание за предателството ,ходете да лижете на сърбите гъзовете

Спонсорирани публикации