Адвокатът на Кристина, обвинена в убийството на децата си, разказа за тормоза над нея

Децата й изпитвали страх от баща си
21 ное 2020 19:03, Нели Христова
159
Адвокатът на Кристина, обвинена в убийството на децата си, разказа за тормоза над нея

"Познавам обвиняемата Кристина повече от 10 г. Видях я след 7-8 години за първи път в кантората си в София. За мен това беше друг човек – неузнаваема, смачкана психически. През цялото време плачеше, че иска да ѝ се помогне, да се отърве от това бреме и да спаси децата си, т.е. да ѝ бъдат предоставени." Това каза адвокат Маньо Алексиев, защитник на Кристина Дунчева, обвинена в убийството на двете си деца, цитиран от "24 часа".

5-годишният Васил и 3-годишната Ивон бяха открити заклани в дома им в Сандански в четвъртък вечер. Днес съдия Красимир Аршинков взе постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за майката.

Още по темата

Адвокат Алексиев емоционално разказа за живота на Кристина. "Два дена преди събитието, мъжът й Георги отива пред дома на родителите й, взема само нея от вкъщи. Тя ми разказа, че няколко часа я водил на различни места с джипа, с адвокат Белички и са я заставили да се откаже от пълномощията си с мене и да подпише споразумение, че ще вземе децата, но ще остане да живее при бащата, където е живяла преди месец. Обясних ѝ, че такава права фигура няма", обясни защитникът.

Адв. Ангел Белички категорично отрече да има такъв случай. "По никакъв начин не съм въздействал на момичето и не знам за подобно нещо. Редно беше родителите да се разберат за децата. Предложихме спогодба преди съдебното дело, но тя не се прие, защото бе сменен адвокатът на Кристина. Никога не съм упражнявал спрямо нея натиск", категоричен е адв. Белички.

Адв. Алексиев пък твърди, че Кристина му е казвала, че децата изпитват ужас от баща си и се страхуват. "Едното дете получава тикове винаги, когато бащата започва да говори на висок тон. Преди време едно от децата е бръкнало в шадраван и да си намокрило ръката, а той го е заставил „Легни, стани, легни, стани“. Пистолети до нейната глава. С риск да бъда съден за разпространяване на клевети, но вчера докато бях поканен в полицията в Сандански, случайни граждани ме питаха, явно разпознавайки родителите ѝ: „Вие ли сте адвокат на Кристина? Обяснете на тия хора и тая полиция, че тук делото повече не може да остава. Направете всичко възможно делото да се гледа на друго място“. Неговата сестра била любовница на високопоставен в полицията, всеки ден е в компанията на този човек и в автомобила му. Съпругът на Кристина я бие през ден, тя постоянно ходи по улиците посинена. "Спасете я от този ужас“, ми казваха хората", допълни адвокатът на арестуваната.

Смята, че до момента разследването за убийството на децата се води едностранно. Събирали се само и единствено доказателства в неин уклон.

"Установено е как разбита вратата на жилището, ключът се е намирал от вътрешната страна, майката е била вътре с мъртвите деца, с кръв по ръцете и дрехите – това е така. Но не може и не следва да се направи категоричния извод, че тя е действителният извършител. Човек може да заключи вратата отвътре и пак да свърши каквото има и да излезе по различни начини. Буди недоумение един факт, който явно полицията не иска да разследва. В деня, когато майката е в жилището на Георги Трайков, той целия следобед е на двора на къщата под предлог, че оправя дървата. В 17.30 любящият баща установява, че не светят прозорците на къщата, не знам как е установил, че е заключено и решава да се обърне към нейните родители : "Елате да видите, че пак ми се правят някакви постановки". Стои пред къщата на тротоара, за да дойдат полицията, тогава се качват и разбиват вратата, майката е седнала на пода до вратата. Децата са изстинали с окървавени ръце. Таткото само е погледнал, изблъскал е хората и моментално е изчезнал. Не знам нормално ли е да види деца в такова състояние и моментално да се изнесе оттам", продължава разказът си адв. Алексиев и подчертава, че има съмнения за авторството на престъплението.

Когато се видял с Кристина преди ден, тя била "коренно различна от миналата седмица". Защитникът не знаеше дали е било под  въздействието на лекарства или успокоителни. Отговаряла му с „да“ и „не“. При разпита казвала: "Съжалявам за всичко това, което се е случило", но не кавала, че го е извършила.

Кристина и мъжът й Георги имали проблеми от около 6 г. " Нейни близки казват, че тя е била насилвана сексуално и от бащата на Георги. И е бита постоянно и е заставяна да си стои вкъщи. През два часа е била проверявана къде са намира. Тя вчера го потвърди много уклончиво. Казала, че и свекър ѝ "е такъв".  Признавала ми е, че никога не е намирала общ език с него, но не смее да си отворя устата. Той пребивал пред нейните очи жена си. Обръщението на Георги и баща му към нея било „гюбре“, допълни адв. Алексиев.

Кристина е подавала жалби в полицията, но нямало резултат.

Последно била разпитвана на 5 октомври. Близък полицай криминалист ѝ е казал „Мило момиче, това каквото виждаме ние и знаем, не значи, че ще ти помогнем.“ Жената смятала, че никой не е в състояние да я защити. "Той ще ме съсипе, той ще ми вземе децата", казвала по адрес на мъжа си.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Ужасяващи съдби! Насилието не е "привилегия" само на социално слабите. Практикува се във всички слоеве на населението. Много жалко, че жената не е имала смелостта и парите, за да се обърне навреме към добър адвокат, след като местната полиция не й е помогнала. Но често явление е, че жертвата няма сили да се защити - било то в България или където и да е било по света.
126
0
 
2
 
! Отговори
Дабе преди 3 години
Абе хора стига с тия глупости. От тоя статия излиза че всички знаят че тя е невинна и че мъжа е убил двете им деца... Това не е сериозно просто. Кой нормален ще прикрива убиец на деца. Все едно брат ти или сестра ти да си заколи децата ти да знаеш и да викаш че са невинни.
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте емпатия и съчувствие на Оня от моста. Не го забравяйте.
124
3
 
32
 
! Отговори
Жертва на насилие преди 3 години
Нали знаете, че в България е срамно да се говори за психически проблеми и за психическо здраве? Още повече за посещения при психолог? Срамно е да се говори за това, че мъжа ти те спуква от бой. То това е норма. Случва се навсякъде И после като на някой му избият бушоните и почне да коли и беси всички скачат да цъкат с език и да съдят. Не оправдавам майката, но съм ужасена от липсата на емпатия и съчувствие спрямо нея. Жените не са длъжни да търпят бой и насилие по правило.
123
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да допусна, че майката е убиеца на децата.Всичко трябва да се провери детайлнол С пари в България всичко може да се купи и подкупи.
122
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЕ не са виновни,че в училище сте спали, а в университета сте пили.Не са виновни, че работата ви е скапана, а шефа ви е ***.Не са виновни за нито едно от вашите решения. Не са ви длъжни за нищо.Вие сте им нужни..
121
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МОЛЯ ВИ НЕ ПРАВЕТЕ ДЕЦА не правете деца,ако нямате представа как да ги обичате, НЕ правете деца, ако най-голямото ви щастие са цигарата, ракйката и салатата. Не правете деца, ако не сте уверени,че сте намерили истинският човек. Не правете деца, ако ще ги карате да плащат за вашите грешки. Не си го изкарвайте на тях.
120
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицай криминалист ѝ е казал Мило момиче, това каквото виждаме ние и знаем, не значи, че ще ти помогнем.---------------Това изчерпва всякаква полемика по въпроса за домашното насилие!!ОТ такива "хора" ние очакваме помощ????Та може ли мутри да защитават мутри,????!!!В държава, ръководена от мутра! ОТ общество, което още счита, че боят в семейството е нещо нормално!
119
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A защо разказва след убийството, а не преди това ?
118
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената е имала отдавна нужда от помощ от страна на соц. служби.Каквото и да е сторила, сторила го е в момент на умопомрачение.Видяла е такъв тормоз че чак си е изгубила акълът горката. Видяла е че за децата ще стане лошо и .....от майченски инстикт .... го е направила.Това да е за урок на психолозите,а и на цялаото гражданско общество.Тази семейна драма е продължавала с години.
117
3
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
Лелееее, лошо ми става като чета и е вярно, ако мъжа и така я е мачкал и унижавал, в никакъв случай не е оправдавам...Горките деца, какво са преживели...миличлите
116
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На адвоката това му е работата - да лъже.
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в белите държави това го правят бащите между другото като им вземат децата и ги превърнат в просяци с ненормални издръжки. за това и толкова младежи изпедяват или и не помислят за деца.
114
3
 
15
 
! Отговори
мен преди 3 години
горките дечица. господ да ги прости. тази женица като се осъзнае ще се самоубие. господ да и е на помощ и на нея. как я докарахме до тук бе. скоро всички ще сме като нея.
113
16
 
2
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
И каква е религията и етническият произход на тази християнка и българка? Някой да знае защо никъде не се споменават тези две неща?
112
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой не се ражда убиец- става се такъв поради голям тормоз. тук всички са виновни, всички са виждали промените в нея. лъв притиснат в стената, хапе и убива, а тя, с болния си мозък е взела най-ужасното решение. а дали е тя?
111
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази история е като турски сериал.
110
10
 
4
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 3 години
ДЕТЕ на 5 години ДЕТЕ на 3 години не познали живота не познали щастието не ВИНОВНИ за нищо! И ? Къде е сега вашия бог А ??? Или ще кажете така е рекъл? Дечицата не са виновни на никой те са НЕВИННИ!! Вие си вярвай те!
109
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни глупости! Някой връзва ли се на тези приказки?!?
108
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горката жена, защо и на себе си не тегли ножа? То твоят живот свърши... Защо не тегли ножа на оня изверг, а посегна на най-невинните? Но пак щяха да са деца на майка убиец, мъртъв баща, пак щяха да останат при семейството на насилника, какъв старт в живота биха имали. Помислила си че мъртви са по-добре, отколкото да живеят с тях... Какво си изживяла за да стигнеш до такава безизходица? А мъжът ще живее, най-вероятно ще си намери нова жертва и ще напрви други деца... Какво нещо е животът...

Спонсорирани публикации