Адвокатът на Кристина, обвинена в убийството на децата си, разказа за тормоза над нея

Децата й изпитвали страх от баща си
21 ное 2020 19:03, Нели Христова
159
Адвокатът на Кристина, обвинена в убийството на децата си, разказа за тормоза над нея

"Познавам обвиняемата Кристина повече от 10 г. Видях я след 7-8 години за първи път в кантората си в София. За мен това беше друг човек – неузнаваема, смачкана психически. През цялото време плачеше, че иска да ѝ се помогне, да се отърве от това бреме и да спаси децата си, т.е. да ѝ бъдат предоставени." Това каза адвокат Маньо Алексиев, защитник на Кристина Дунчева, обвинена в убийството на двете си деца, цитиран от "24 часа".

5-годишният Васил и 3-годишната Ивон бяха открити заклани в дома им в Сандански в четвъртък вечер. Днес съдия Красимир Аршинков взе постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за майката.

Още по темата

Адвокат Алексиев емоционално разказа за живота на Кристина. "Два дена преди събитието, мъжът й Георги отива пред дома на родителите й, взема само нея от вкъщи. Тя ми разказа, че няколко часа я водил на различни места с джипа, с адвокат Белички и са я заставили да се откаже от пълномощията си с мене и да подпише споразумение, че ще вземе децата, но ще остане да живее при бащата, където е живяла преди месец. Обясних ѝ, че такава права фигура няма", обясни защитникът.

Адв. Ангел Белички категорично отрече да има такъв случай. "По никакъв начин не съм въздействал на момичето и не знам за подобно нещо. Редно беше родителите да се разберат за децата. Предложихме спогодба преди съдебното дело, но тя не се прие, защото бе сменен адвокатът на Кристина. Никога не съм упражнявал спрямо нея натиск", категоричен е адв. Белички.

Адв. Алексиев пък твърди, че Кристина му е казвала, че децата изпитват ужас от баща си и се страхуват. "Едното дете получава тикове винаги, когато бащата започва да говори на висок тон. Преди време едно от децата е бръкнало в шадраван и да си намокрило ръката, а той го е заставил „Легни, стани, легни, стани“. Пистолети до нейната глава. С риск да бъда съден за разпространяване на клевети, но вчера докато бях поканен в полицията в Сандански, случайни граждани ме питаха, явно разпознавайки родителите ѝ: „Вие ли сте адвокат на Кристина? Обяснете на тия хора и тая полиция, че тук делото повече не може да остава. Направете всичко възможно делото да се гледа на друго място“. Неговата сестра била любовница на високопоставен в полицията, всеки ден е в компанията на този човек и в автомобила му. Съпругът на Кристина я бие през ден, тя постоянно ходи по улиците посинена. "Спасете я от този ужас“, ми казваха хората", допълни адвокатът на арестуваната.

Смята, че до момента разследването за убийството на децата се води едностранно. Събирали се само и единствено доказателства в неин уклон.

"Установено е как разбита вратата на жилището, ключът се е намирал от вътрешната страна, майката е била вътре с мъртвите деца, с кръв по ръцете и дрехите – това е така. Но не може и не следва да се направи категоричния извод, че тя е действителният извършител. Човек може да заключи вратата отвътре и пак да свърши каквото има и да излезе по различни начини. Буди недоумение един факт, който явно полицията не иска да разследва. В деня, когато майката е в жилището на Георги Трайков, той целия следобед е на двора на къщата под предлог, че оправя дървата. В 17.30 любящият баща установява, че не светят прозорците на къщата, не знам как е установил, че е заключено и решава да се обърне към нейните родители : "Елате да видите, че пак ми се правят някакви постановки". Стои пред къщата на тротоара, за да дойдат полицията, тогава се качват и разбиват вратата, майката е седнала на пода до вратата. Децата са изстинали с окървавени ръце. Таткото само е погледнал, изблъскал е хората и моментално е изчезнал. Не знам нормално ли е да види деца в такова състояние и моментално да се изнесе оттам", продължава разказът си адв. Алексиев и подчертава, че има съмнения за авторството на престъплението.

Когато се видял с Кристина преди ден, тя била "коренно различна от миналата седмица". Защитникът не знаеше дали е било под  въздействието на лекарства или успокоителни. Отговаряла му с „да“ и „не“. При разпита казвала: "Съжалявам за всичко това, което се е случило", но не кавала, че го е извършила.

Кристина и мъжът й Георги имали проблеми от около 6 г. " Нейни близки казват, че тя е била насилвана сексуално и от бащата на Георги. И е бита постоянно и е заставяна да си стои вкъщи. През два часа е била проверявана къде са намира. Тя вчера го потвърди много уклончиво. Казала, че и свекър ѝ "е такъв".  Признавала ми е, че никога не е намирала общ език с него, но не смее да си отворя устата. Той пребивал пред нейните очи жена си. Обръщението на Георги и баща му към нея било „гюбре“, допълни адв. Алексиев.

Кристина е подавала жалби в полицията, но нямало резултат.

Последно била разпитвана на 5 октомври. Близък полицай криминалист ѝ е казал „Мило момиче, това каквото виждаме ние и знаем, не значи, че ще ти помогнем.“ Жената смятала, че никой не е в състояние да я защити. "Той ще ме съсипе, той ще ми вземе децата", казвала по адрес на мъжа си.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомнете си какво стана с Джони Деп, който беше осъден за тормоз от жена си. Накрая извади едни записи как му крещи и как му крещи, а на всичко отгоре накрая му обяснява в прав текст, че никой нямало да му повярва, защото бил мъж.
66
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запитайте се защо цялата статия в защита на Кристина Дунчева и се хвърля цялата вина върху мъжа й? Запитайте се защо се пише толва тенденциозно? Нито един факт, само свободни съчинение, тя казала, някой си незнайно кой й бил казал нещо си - това сериозен журналист никога не би го написал, за жалост такива в България липсват.
65
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Желязна логика: мъж ти те тормози -> убиваш децата си -> жертва си, щото няма начин да не си жертва.Няма да питам къде са спали социалните, щото те само толкова си могат (бременните ромчета на по 13-14 години са живото доказателство).А по дефиниция всеки адвокат лъже, стига да знае, че ще му се размине. Сега просто опитват като за последно да играят по тънката струна на обществото.
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Такива работи не ставаха по времето на Тодор Живков"- съжалявам но не е верно, преди около 50 години когато бях дете и живеехме на границата, един старшина беше убил зверски своята жена. Няма да разказвам подробности. Просто нямаше интернет по времето на Живков.
63
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е резултат на тормоз или насилие само. Тука мерише на контрол над съзнанието с методи на хипноза.Не мисля, че МВР психолозите няма да го установят.Дали ще стигне до публиката е друг въпрос. Горския със сигурност няма такова ниво, но може да осигурява ловни излети на правилните хора. Кой разбрал, разбрал.
62
8
 
8
 
! Отговори
??? преди 3 години
Ако всеки развеждащ се си убива децата, светът да е приключил. А тая лиглеса със сигурност качествен бой не е яла.
61
8
 
9
 
! Отговори
До 66 преди 3 години
Много по-вероятно е тя да е тормозила мъжа и децата си, отколкото обратното! Очевидно тази жена има тежки ментални отклонения със склонност към насилие, точно и заради това вероятно мъжа й е искал да вземе децата.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До западни анти-цености "Капитализъм ли беше да се опише ...темета е безкрайна."- нарича се либерализъм и представлява най общо казано един порочен кръг от , който няма излизане, Това се вижда дори във форума, търси се някаква истина но напълно безполезно. Жалко за хората които стават жертви по една или друга причина. Системата не прощава.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34 " Полицаите са били заети да арестуват хора с маски."- без думи.
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и голям тормоз да има над теб, не може просто да си убиеш децата. Никакво оправдание.
57
1
 
12
 
! Отговори
До 63 преди 3 години
Значи според теб, всеки който твърди че живее в ад, може безнаказано да убива наред?
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Явно, за трагедията.Изпитвали са ужас от баща си, обаче по думите на майка им, която ги е заклала - колко достоверно може да е подобно твърдение?
55
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живяла е в ад и е превъртяла. В такова състояние нямаш никаква реална преценка за нещата. Само Бог знае какво и е било.
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е като е имало такива побои, изнасилвания и т.н., защо се е върнала при мъжа си? Хем искала да спаси децата си, хем ги заклала? Логика нула! Тази е напълно пуда и трябва да се закове за някое легло в лудница до живот.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правосъдието е някак си бавно. Системата също. Имало е проблеми но никой не реагирал. Полицията те по принцип не реагират и по добре защото може да стане по зле. Обаче социалната служба, общината, това е малък град, колегите, съседите никой ли не забелязал че има проблем да поговори с хората. Едната страна е трябвало да отстъпи, макар и временно. Личните лекари не са ли забелязали че тези хора имат нужда от помощ, Като се прибави и епидемията, която оказва косвена вреда, много лошо
52
7
 
6
 
! Отговори
Явно, за трагедията. преди 3 години
..са виновни децата: изпитвали са ужас от баща си. А е трябвало от майката...
51
12
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До АнонименСЪЖАЛЯВАМ НО Е ВЯРНО!! ПРОЧЕТОХ ГО В ИНТЕРНЕТ ОТ СТАТИЯ ЗА ХОРАТА СЪС ЗЕЛЕНИ ОЧИ!НИЩО ЧУДНО НЕ САМО ОЧИТЕ НО И МОЗЪЦИТЕ ИМ ДА СА НЕДОРАЗВИТИ !ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ХОРАТА СЪС ЗЕЛЕНИ ОЧИ!! БОРИСОВ И ФАЛШИВИЯ ПУТИН СА СЪС ЗЕЛЕНИ ОЧИ!!!ИСТИНСКИЯ ПУТИН БЕШЕ ВЪВ СИНИ ОЧИ НО ТОЙ ПОЧИНА ОТ РАК ПРЕЗ 2007-*** ЛИЧНО ОБЯВЕНО ОТ ЖЕНА МУ ЛЮДМИЛА ПУТИНА!
50
4
 
7
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Хората и в концлагери са били и никого не са накълцали. Абсолютен дзв.р. При това използва децата да си отмъсти, че не е на нейното.
49
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива работи не ставаха по времето на Тодор Живков
48
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На по горна инстанция може да има изненада. Защо не разпитат замесените лица чрез детектор на лъжата. Не знам дали е законно, но то така и так ще се разплетат нещата. Ми жалко за децата, такава им била съдбата, много неочакван имидж за града.Не ми го побира ума, но това е плод на либерализма. Понякога хората са без изход и в отчаяние, не че това е оправдание но явно се случват такива неща.

Спонсорирани публикации