Кокосова вода - напитката, пълна с витамин С

Вижте кои са полезните й свойства за тялото
23 ное 2020 20:50, Дарена Найденова
5
Кокосова вода - напитката, пълна с витамин С
IStockphoto

Кокосовата вода е популярна като вкусна напитка, но има и много изненадващи ползи за здравето. Тя е пълна с витамини и минерали, които могат да помогнат за всичко – от подобряване на здравето на сърцето до лекуване на махмурлука.

Какво е кокосова вода?
 
Кокосовата вода е бистра течност, която идва от вътрешността на младите, зелени кокосови орехи. Тя подхранва плодовете и в крайна сметка се абсорбира в във вътрешността на кокосовия орех докато той узрее. Въпреки че по същество кокосовата вода е плодова захар и вода, тя има приблизително наполовина по-малко захари от другите плодови сокове, което я прави здравословна алтернатива.
 
В 236 милилитра неподсладена кокосова вода има 44 калории, 10 грама въглехидрати, 10 грама захар, 0,5 грама протеин, както и 9% калий, 23% манган, 4% магнезий, 3% натрий и 27% витамин С от препоръчителния дневен прием.
 
Ползи от кокосовата вода
 
Тъй като кокосовата вода е богата на толкова много важни хранителни вещества, тя може да ви хидратира, да подобри здравето на сърцето и да ви помогне за предотвратяване на камъни в бъбреците.
 
1. Здраво сърце
 
Въпреки че са необходими повече изследвания, кокосовата вода може да помогне за контролиране на кръвното налягане, което е ключов показател за здравето на сърцето. В проучване от 2005 година се установява, че хората, които пият по 1,3 чаши кокосова вода два пъти дневно в продължение на 10 дни, забелязват значително намаляване на кръвното си налягане.
 
Това може да се дължи на факта, че кокосовата вода съдържа калий – жизненоважен хранителен елемент за здравето на сърцето. Ако вашата диета е с ниско съдържание на калий, добавянето на кокосова вода може да ви помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания и високо кръвно налягане.
 
Още за полезните свойства на кокосовата вода вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да няма ползи. Има и то големи. Ако искаш на спокойствие да си прочетеш новините и коментарите в днес - изпиваш 1-2 кокоса, слагаш един таблет с пълна батерия в тoaлетната и ще имаш цялото време на света за да свършил тази задачка.
4
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Ludiya umoraaaa nyama eiii
3
1
 
3
 
! Отговори
Спец преди 3 години
Е, vitC баш е последното му преимущество...освен ако не си корабокрушенец. Количеството му е минимално, не че има някакви други преимущества де.
2
3
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха-ха-ха... преди 3 години
Ми как ще я харесваш като има 23% манган!Повече от колкото имат жп релсите!!!
1
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не я харесвам. Блудкава гадост!

Спонсорирани публикации