Хотелиери: Минахме през инфлация, криза, но такова чудо не е било

За Нова година има платени куверти, чака се решение за празниците
Обновена: 26 ное 2020 15:21 | 26 ное 2020 15:15,
68
Хотелиери: Минахме през инфлация, криза, но такова чудо не е било
Снимка: Pixabey

Въпреки че заведенията за хранене трябва да затворят от петък, много от хотелите ще продължат работа. В един от хотелските ресторанти в центъра на Поморие базата работи целогодишно. Собственикът Георги Тръпков обясни, че трудно ще работи хотелът му, ако ресторантът не работи, но в крайна сметка щом не може да се сервира храна, ще се прибегне до услугата румсервиз.

"Не всички хотели са със стаи, които позволяват да се сервира храна", отбеляза обаче Тръпков пред БНТ.

Още по темата

Въпреки затварянето на ресторанта, той е категоричен, че хотелът му ще работи. За Нова година има планирано мероприятие, както и хора, които вече са платили. Все още се очаква официалното решение на властите относно провеждането на Новогодишните празници.

Във Велико Търново ресторанти и кафенета вече се готвят да затворят, но някои от собствениците са притеснени, защото не е ясно дали ще могат отново да отворят.

В малко квартално заведение в Търново персоналът вече се подготвя за затваряне. Едно от основните притеснения на собственика е дали ще успее да задържи своите работници.

След първото затваряне оцелели с помощта на кредити, с разбиране от страна на наемодателите. Сега надеждата е в незабавни мерки, с които държавата да подпомогне бизнеса.

"Минали сме през мутри, минахме през хиперинфлация, минахме през световна икономическа криза, но такова чудо до сега не е било. Притеснени сме най-вече заради нашия персонал", каза председателят на местното сдружение на хотелиери и ресторантьори Петър Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки от нас е минал през гореописаното,ама на това което се е задало,се вика Голямото Зануляване!Туризмът и производните му ще бъдат първите паднали в "боя",след това недвижимите имоти,транспортът,промишлеността и така всеки по редът си!Абе идват "чудни " времена,за тия които оцелеят разбира се!
40
0
 
23
 
! Отговори
Ще преди 3 години
Ще отмине всичко и пак обикновения човек ще го отнесе ще си избият загубите от неплащане на персонал и мамене на клиенти, но българина е свикнал да друса кючеци и в първия миг в който за работят ще чакат на опашка пред кръчмите да плащат 10лв за гнусна салата и после се чуди защо собствениците карат скъпи коли. Ние сме си виновни
39
2
 
22
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Стига хленчове! Крихте данъци, а сега ревете, защото няма да получите големи компенсации. Станете добровлци в болниците и ще видите за какво става дума... Моя близка, млада лекарка, снощи се е прибрала в 1.30 през нощта от работа и на сутринта отново е в болницата. Карат по две смени защото няма лекари. пратили са ги в отделението за Ковид пациенти за да помагат там. Тя самата беше заразена и дори след 14 дни пак даде положителен тест. Въпреки това я извикаха на работа защото няма кой да работи
38
0
 
16
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Преди короната едно десет години хотелите се пръскаха по шевовете,да не ми обясняват,че нямат пари за зор заман или оправданието е,че тогава консумацията е била голяма и разходи!!Отделно парите ги получаваха наготово от чужди туроператори с цел да ги изперат!Един такъв хорелиер ми дължи пари,че му направих една ВиК схема,ама са направи на интересен ,че сега посред зима ще стане интересно по етажите
37
0
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Какво са искали да кажат авторите:"Минахме през крадене, мамене и наглеене, но сега се чудим защо хората ги няма."
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки хотел - летяща крепост, а всяка камериерка - ваксина, в борбата срещу заразата :)))
35
0
 
13
 
! Отговори
Другари преди 3 години
Всеки хотел - корона отделение.Всяка камериерка - медицинска сестра.Всяка продадена маска - пирон в ковчега на короната.
34
2
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Притеснени били най-вече, заради техния персонал ?!Ами той е от работливи български етнически туркини.На техните работливи ръце се крепи морския туризъм.
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гарантирано от герП!
32
11
 
16
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 3 години
Охоооо... пиленца. Инфлация и cov19 ще ви се сторят, като детска игра, в сравнение с това което ви очаква след приемане на евро-то в България.
31
1
 
16
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Кво толкова са загрижени за персонала? Дават си им заплатите и това е. Кво толкова тръбят че били загрижени...Плащаш му на човека заплата кат си толкова загрижен за него и си мълчиш. Ааааа, чакай малко. Те с това че са загрижени, търсят пари да им се дадат. Що да им се дават на тях? Да ги държат на договори и държавата - директно към персонала да превежда, не към работодател. Ама те искат към тях - и до персонала нищо няма да стигне, тогава ще им викат - не работим, кви заплати искате.Не става
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А като укриваха данъци им беше добре, нали ?!
29
0
 
17
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
По рано (преди ковид) съм виждал доста хотели (не по морето), че са празни. Светят примерно 2 стаи. Как се издържаха тогава?Мнението ми е, че те перат пари! Стаята се води на някое борче, а пък паричките идват от дрога и са вече чисти с 15% данък.
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доктор Алинаебегов какво ли мисли по въпроса за салати по 20 лв?
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе, вечно са ви заети стаите и нямате свободни места
26
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано на някой да му увре в главата,че на България и трябва незабавна и повсеместна реиндустриализация.За да има туризъм трябва народ с прилични доходи.Ама най-лесно беше да дадат куфарчетата с парите на полуграмотни мутри,които да построят тези безмислени хотели.За заводи акъл нямат.Ето го резултатът,като дойде криза.А тази скоро няма да си тръгне.Местата,където има индустрия,ще оцелеят много по-лесно.В Германия кризата почти не се усеща,за разлика от туристическите Италия,Испания,Гърция и т.н.
25
1
 
37
 
! Отговори
Бивша рецепционистка преди 3 години
Когато се подигравахте с труда ни, защо не ревахте, а? Хубаво ви беше, 12 часови смени, нощни дежурства, а заплатата почти колкото минималната.
24
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнеса с услуги е надстройка. Той върви добре, когато хората са сити, здрави и щастливи. Сега разбирате кой бизнес върви винаги - хранителния и здравния. Правете хотелите на ковид отделения...но няма лекари. Лошо:)
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бре,бре,тия кръчмари бре,големи меценати бре!Основното им притеснение видиш ли бил Персонала!
22
1
 
28
 
! Отговори
сервитьорки преди 3 години
Не че нещо , ама безплатен обяд няма. Туристическия бранш защо не си задели резерви в годините когато правеха пари ??? Умния си заделя в годините когато има за годините когато няма.

Спонсорирани публикации