Хотелиери: Минахме през инфлация, криза, но такова чудо не е било

За Нова година има платени куверти, чака се решение за празниците
Обновена: 26 ное 2020 15:21 | 26 ное 2020 15:15,
68
Хотелиери: Минахме през инфлация, криза, но такова чудо не е било
Снимка: Pixabey

Въпреки че заведенията за хранене трябва да затворят от петък, много от хотелите ще продължат работа. В един от хотелските ресторанти в центъра на Поморие базата работи целогодишно. Собственикът Георги Тръпков обясни, че трудно ще работи хотелът му, ако ресторантът не работи, но в крайна сметка щом не може да се сервира храна, ще се прибегне до услугата румсервиз.

"Не всички хотели са със стаи, които позволяват да се сервира храна", отбеляза обаче Тръпков пред БНТ.

Още по темата

Въпреки затварянето на ресторанта, той е категоричен, че хотелът му ще работи. За Нова година има планирано мероприятие, както и хора, които вече са платили. Все още се очаква официалното решение на властите относно провеждането на Новогодишните празници.

Във Велико Търново ресторанти и кафенета вече се готвят да затворят, но някои от собствениците са притеснени, защото не е ясно дали ще могат отново да отворят.

В малко квартално заведение в Търново персоналът вече се подготвя за затваряне. Едно от основните притеснения на собственика е дали ще успее да задържи своите работници.

След първото затваряне оцелели с помощта на кредити, с разбиране от страна на наемодателите. Сега надеждата е в незабавни мерки, с които държавата да подпомогне бизнеса.

"Минали сме през мутри, минахме през хиперинфлация, минахме през световна икономическа криза, но такова чудо до сега не е било. Притеснени сме най-вече заради нашия персонал", каза председателят на местното сдружение на хотелиери и ресторантьори Петър Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 3 години
И на запад не е по различно. Разни сръбски, китайски фирми, не ги осигурявали българи, румънци... И не им дават... Но стоят и чакат, мама учителката да им прати. Целият свят е не това което е било, в Англия, Германия... Живи и здрави, а кво дойде, има ли ковчези хихи. Да не се наложи да ни хвърлят...
60
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Това чудо никой не знае и кога ще свърши...
59
0
 
7
 
! Отговори
Нинова преди 3 години
Ох, много съм притеснена за хотела в Халкидики. Дано гръцката държава даде некое евро помощ, докато съм доброволка в битката с ковида и обикалям по телевизиите!
58
0
 
8
 
! Отговори
висок преди 3 години
Абе хотелиери, света вече не е същия. Вижте световния круизен флот..... режат го на скрап! Вие сте като фабриките за каляски и камшици при появата на автомобилите! Умирате, не се опъвайте. Събаряй или прави на офиси, апартаменти, домове за стари хора....г
57
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелиери: Минахме през инфлация, криза, но такова чудо не е билоа през лятото като приемахте само кеш и не издавахте касови бележки не се оплаквахте, нали?
56
2
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Първият път като затвориха всичко един пичага до нас, на Петте Кюшета в кооперацията отдолу има гараж. Изкара си човека колата, разчисти малко и сложи 3 маси и като минавах през тях, особено вечер, винаги вътре имаше поне 5 човека, обикновено и повече да жулят белот и да пият блага ричия или бира, кой каквото му душа сака и си носи, че и музика и мезета си имаха. Така че и без кръчми може :))) Друга банда пък пиеха пред един магазин за алкохол и цигари. Една талпа бяха сложили между 2 дървета
55
0
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Минали сме през мутри, минахме през хиперинфлация, минахме през световна икономическа криза, но такова чудо до сега не е било. Притеснени сме най-вече заради нашия персонал"===Хахахахахахаха :))) Наглеци. Изобщо не ви дреме за персонала. Още утре ще ги вазирате в неплатен отпуск. Дреме ви, че няма да можете да вадите пачки за нови джипове и любовници :)))
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
щом мутрохотелиерите мучат, значи трябва да благодарим на Короната, че ако чакахме на съда и каскетатурата да въдвори справедливост... Браво Корона! Сега хвани и Лойко за таш*аците и като кмета на Симитли яко го надупи с 200 и да си се върти!!!
53
0
 
5
 
! Отговори
чети внимателно преди 3 години
До чичоЗащото:Един българин-хайдутин, двама българи-чета, трима българи-чета с предател.От памтивека е така ... не е отскоро !
52
0
 
6
 
! Отговори
чичо преди 3 години
kirov е прав.Животът е въртележка.Само едно не мога да разбера,защо всички заедно не можем да се съберем и да оправим нещата.Явно ще се събудим,когато останем 3 милиона,от които 2 са извънземни.Но ще бъде късно."Бакшишите" и вие сте като останалите!Ние да се оправим а на другите е....л съм им майката!Полицаи,учители,лекари,собственици на хотели и ресторанти и други гледат само своя интерес.Профсъюзи-платени к...ви,медии-също!Изход-смяна на чипа!Кога?
51
2
 
16
 
! Отговори
kirov преди 3 години
Трудни времена за много хора. Къде за здраве, къде за прехрана, къде за бизнес...Един хотел генерира постоянен разход, няма как да го изключиш - отопление, ток, вода, охрана, поддръжка и т.н.Много бг бизнесмени инвестираха в хотели през годините. Някои успешно, други не толкова. Сегашната криза обаче хваща повечето от тях за т*ш*ците. Стиска и дърпа яко.Да, живота е въртележка. Днес караш мерцедес, утре не можеш да си купиш кафе. Днес купуваш нова кола на любовницата, утре си в чувал.
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тия хора семейства хранят....
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха , да пуснем DMS кампания за горките мутри бе! А изглежда те не са чули и днешното предложение на г-жа АНгела Меркел, една от началничките на наш Боко. Та тя каза, че официално ще предложи всички зимни курорти в ЕС да се затворят до края на януари 2021. Ха сега де!
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво казват нашите хотелиери, не ме интересува. Те са в сивия сектор. За хората, които НЕ СМЕ в сивия сектор, има адекватна помощ. Каквото повикало, такова се обадило. Днеска не ти е нужен бизнесът, адаптираш се, променяш го. Да не даваме примери с хотелите по света как се използват за КОВИД болници и какви ли не други идеи срещу помощ. Утре пак ще работите, няма страшно. Ама 2 години бизнесът ви ще е в застой. Това е. И аз щях да ходя на ски в Швейцария, ама няма. Примирих се.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко у нас е завишено за да печелят собствениците на фирмите един път от укриването на осигуровки и друг път за да се жалват и да искат пари от държавата Ако си си осигурявал работниците така както трябва сега тези работници ще се поемст от бюрото по труда Виновни са си и работниците ами на колкото са се съгласили да ги осигуряват сега толкова и ще получат
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитам и хотелиерите бълг продукти ли купуват за храна ако е така ок но ако купуват чужди на по ниски цени това е печалба за тях и какъв им е бълг бизнес тогава когато си осигуряват работниците на минимум и сега голвм вопъл ако са ги одигурявали на това което им дават какъв е прблемът хората ще са бюрото по труда и ще вземат 80/: от заплатата си
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата зима малко преди началото на сезона си направих резервация за известен хотел на Боровец онлайн с 30% отстъпка, два часа след това ми се обадиха да ми кажат, че то всъщност нямало места вече и може да ми предложат друга стая на двойна цена. Отказах и намерих малко хотелче на прилична цена. Интересното беше, че вечер в големият и известен хотел, където нямало места светеха 3 стаи, подобно беше положението и в останалите около него.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капиталистите искат комунизъм за тях и див капитализъм за бедните и работниците.
43
0
 
4
 
! Отговори
Санитари преди 3 години
Хайде плачковци,даваме по 3 бона в Ковита!Изкарайте 2месеца там паре има,ама и дупце требе!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато и да фалират всичките псевдохотелиери ще е късно!

Спонсорирани публикации