Богат, по-богат, най-богат: С колко забогатяха Безос, Бъфет, Мъск и Гейтс през пандемията?

Към момента увеличаващото се нетно състояние на милиардерите надвишава 4 трилиона долара
12 дек 2020 16:25, Красимир Ангелов
86
Богат, по-богат, най-богат: С колко забогатяха Безос, Бъфет, Мъск и Гейтс през пандемията?
Снимка: БГНЕС

Добре известното твърдение, че "багатите стават по-богати" дори не успява да обобщи изцяло случващото се в САЩ по време на коронавирусната пандемия, пише в свой материал MarketWatch.

Според Американци за данъчна справедливост (Americans for Tax Fairness) и Института за политически изследвания (Institute for Policy Studies) нетното богатство на 651 американски милиардери нараства общо с над един трилион долара в рамките на последните девет месеца, докато по-малко заможните се борят да запазят работните си места и да осигурят прехраната си по време на пандемията, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Ако ултрабогатите споделят “пандемичните си печелби”, изследвания показват, че те могат да дадат еднократно на всеки жител на страната чек от три хиляди долара и пак ще бъдат по-богати, отколкото са били през март.

Сред най-големите печеливши от пандемията в САЩ са Джеф Безос, основател на Amazon.com, главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, основателят на Microsoft Бил Гейтс и ръководителят на Tesla Илон Мъск.

"Докато десетки милиони американци страдат от здравната криза и икономическите щети на тази пандемия, няколкостотин милиардери добавят още към огромните си състояния", заяви Франк Клемент от Americans for Tax Fairness. "Техните пандемични печалби са толкова големи, че американските милиардери могат да платят за основни стимули в условията на Covid и все пак да не понесат загуби спрямо предкризисните си състояния",отбелязва той.

Към момента увеличаващото се нетно състояние на милиардерите надвишава четири трилиона долара, което е почти двойно на общото богатство на по-бедната част от американското население.

Междувременно Конгресът все още работи по постигането на споразумение за нов кръг от директни стимули, тъй като десетки от федералните програми за предпазване на доходите ще изтекат в края на годината.

Таблица с най-богатите мъже на САЩ вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
3
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
И всичките са хомосексуалисти!Предимно ги дрънчат
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Илон Мъск не понася Джеф Безос и Бил Гейтс, като последния даже го определи като глу.пак, Гейтс сигурно не понася Безос, щото е левичар, пък Безоз е десен.Обаче, о, богоизбрани български народе, бъди сигурен в едно. И четиримата са обединени около това, че планът Ран-Ът трябва да се докара до своя край от завист и за да ни вземат богатата земя, която е на кръстопътя на всички кервани.
54
6
 
2
 
! Отговори
Евро-Атлантик преди 3 години
Нека има такива като тях , за да управляват такива като вас ! На всяко стадо е нужен пастир ! Вече зависи дали стадото ще яде голямата гега или малко по малката ......то зависи от овцете !
53
1
 
7
 
! Отговори
Песимист преди 3 години
Само еврейски имена ли прочетох в тази статия за най- богатите или просто ми се е сторило? 😁
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е по Ямбол? Вали ли дъжд или сняг?
51
3
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Живи и здрави да са,ама да не злоупотребяват с нас-плебеите. А...и с тези пари още 10 живота ли ще си купят?
50
1
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПУСКАТ НИ ПОДОБНИ СТАТИИ ЗА ДА НИ ДРАЗНЯТ В ПАНДЕМИЯТА!!!ТОВА СА МИЛИАРДЕРИ!!!ДАЛИ ЩЕ ИМА 10 МИЛИАРДА, 20 МИЛИАРДА ИЛИ 3 МИЛИАРДА ВСЕ ТАЯ ПАК СИ ОСТАВАТ МИЛИАРДЕРИ!
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДобре сме. Богатството на Бъфет е дял от холдинга Беркшайър-Хатауй, чиято пазарна стойност в момента възлиза на половин трилион. Притежава къща, купена за 30 000 едно време, или 260 000 днешни долари. Преди 10 години си купи частен самолет, щото одъртя, и журналистите се скъсаха да го питат как така си го е позволил и колко нетипично за него. Колата му струва 25000. Бъфет е добряк и скромен. Гейтс е арогантен всезнайко. Безос е безскрупулен капиталист. Мъск е луд.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прилича на Доктор Ивъл от Остин Пуъръс
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 51Добре ли сте?
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнгелТи си финансово неграмотен. Богатството се смята като от активите се извадят пасивите. Ако нямаш дългове, но имаш кола за 3000лв и *** за 10лв, значи състоянието ти се равнява на 3010лв. Той Бъфет почти нищо няма, освен акции, даже живее в къща, купена за 30 бона преди 50 години. Но няма съмнение, че под нея има подземен комплекс, от който управлява света.
45
9
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
Богатите са богати,защото са създали услуги и стоки със стойност,за която плащат милиони потребители.Тук в Бг простолюдието си мисли,че щом е богат значи е измамник,така се успокоява *** за мизерията си и чака задгробния живот,за да може оня горе да раздаде справедливост.На този свят има 3 вида хора "Такива които карат нещата да се случват,такива които гледат какво се случва и такива които не знаят какво се случва.
44
1
 
9
 
! Отговори
юберашунгмахен преди 3 години
едно се е доказало във времето , капиталистите не могат без пролетариата, а пролетариата се справя много добре без капиталистите. Тази борба ще е вечна, капиталистите имат нужда от ниската класа за да почустват славата и властта на парите си, ако нас ни няма автоматично всичко което имат губи смисъл. С падането на СССР света стана еднополярен и падна в ръцете на корпорациите , клъстери от ултрабогати хора, следващото хилядолетие ще е борбата между корпорациите за ресурсите в космоса
43
3
 
2
 
! Отговори
до до 23 преди 3 години
*** аргумент. Но познавам хора, които карат луксозни коли, след като са си направили програмките. Никой не им е дал куфарчето в ръцете.Виждам, че теб те е яд на богатите. Що тогава просто не копира бизнеса на Безос? Ето, емаг и други го правят успешно, но сигурно така са го решили илюминатите на съвещание с извънземните от Марс.Всяка индустрия в историята е имала своите магнати и те после се забъркват в политика и лобизъм. Нищо ново и конспиративно, и всичко е доста очевидно.
42
2
 
9
 
! Отговори
42 преди 3 години
Къв трейдър си ти бе? Ти си поредната заблудена душица паднала в капана на хищниците.Откажи се от финансовите залагания докато можеш! Щото иначе ще те ошушкат до нула. Както е във всяко друго казино. Хората са го изчислили! То ако така се правеха пари от нищото.....нямаше да има бедни. Да, правят се пари от търговия но само ако си от правилната страна на уравнението. Иначе си плащаш всеки път.
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия работи дето ви ги разправят за успели предприемачи и бизнесмени дето почнали от гаража на баба си или от общежитието в университета и станали милиардери щото били много умни и много работили.......всичко това са приказни от 1001 нощ!Просто няма такова нещо! Няма как да стане. Те ни продават мечти и илюзии! С това ни лъжат да станем роби на системата и да купуваме безполезните стоки и лъскавите играчки......във всичко това се крие гениалността на капитализма. Но малко хора го разбират.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия шешити още колко милиарди искат пари искат или вече ламтят за трилиони?
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безос , Мъск , Гейтс показаха как се става милиардер - не плащаш данъци за компаниите си , използвайки най-различни трикове и врътки - не плащаш данъци върху доходите си - третираш работниците си като роби - ниско заплащане , експлоатация и ужасяващи условия на труд - продаваш продуктите си със стотици процента печалба - фабрично залагаш кратък живот на продуктите си ,за да може овцете да купуват непрекъснато нови такива
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ всички големи компании където се правят технологиите и оръжията са държавни. Създадени са по поръчка на държавата и с държавни пари. Останалото е периферия и пълнеж който няма значение. Да вземем например нещо което всички ползвате всеки ден. Google. Това е държавна компания финансирана от ЦРУ по програмата In-Q-Tel. А в САЩ има хиляди такива програми където по държавна поръчка се създават фирми или се откупуват мажоритарни дялове във вече създадени такива. Целта е контрол и доминация.
37
3
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
Добре ти нали си умен и работлив.Отвори си книжарница и някой пропаднал квартал на София и си направи онлайн магазин.Повтори моделът на Безос.Не ти се занимава с търговия?Ок.Направи някаква компютърна програма пълна с грешки и я въведи като операционна система на фирма която прави компютри.Продай я за няколко милиона с парите открий корпорация за софтуер (бил гейтс).Не можеш да програмираш? Ок.Тогава ди направи финансова организация която първата година ще направи 1 милиард приходи (елън мъск).

Спонсорирани публикации