Богат, по-богат, най-богат: С колко забогатяха Безос, Бъфет, Мъск и Гейтс през пандемията?

Към момента увеличаващото се нетно състояние на милиардерите надвишава 4 трилиона долара
12 дек 2020 16:25, Красимир Ангелов
86
Богат, по-богат, най-богат: С колко забогатяха Безос, Бъфет, Мъск и Гейтс през пандемията?
Снимка: БГНЕС

Добре известното твърдение, че "багатите стават по-богати" дори не успява да обобщи изцяло случващото се в САЩ по време на коронавирусната пандемия, пише в свой материал MarketWatch.

Според Американци за данъчна справедливост (Americans for Tax Fairness) и Института за политически изследвания (Institute for Policy Studies) нетното богатство на 651 американски милиардери нараства общо с над един трилион долара в рамките на последните девет месеца, докато по-малко заможните се борят да запазят работните си места и да осигурят прехраната си по време на пандемията, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Ако ултрабогатите споделят “пандемичните си печелби”, изследвания показват, че те могат да дадат еднократно на всеки жител на страната чек от три хиляди долара и пак ще бъдат по-богати, отколкото са били през март.

Сред най-големите печеливши от пандемията в САЩ са Джеф Безос, основател на Amazon.com, главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, основателят на Microsoft Бил Гейтс и ръководителят на Tesla Илон Мъск.

"Докато десетки милиони американци страдат от здравната криза и икономическите щети на тази пандемия, няколкостотин милиардери добавят още към огромните си състояния", заяви Франк Клемент от Americans for Tax Fairness. "Техните пандемични печалби са толкова големи, че американските милиардери могат да платят за основни стимули в условията на Covid и все пак да не понесат загуби спрямо предкризисните си състояния",отбелязва той.

Към момента увеличаващото се нетно състояние на милиардерите надвишава четири трилиона долара, което е почти двойно на общото богатство на по-бедната част от американското население.

Междувременно Конгресът все още работи по постигането на споразумение за нов кръг от директни стимули, тъй като десетки от федералните програми за предпазване на доходите ще изтекат в края на годината.

Таблица с най-богатите мъже на САЩ вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До МатематикАз тогава ще стана вечен
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пък в САЩ толкова лесно се правят пари.Преди 3 седмици акциите на "модерна" бяха 80 долара.Сега са 160 долара.Абсолютно всички борсови съветници от най-пропадналите бедняци до едрите акули на уолстрийт навсякъде казваха -"купувай,купувай,купувай" С малко мозък се правят много много пари.Имате 50 хиляди долара.След 3 седмици имате 150 хиляди долара.И тва е само един пример от буквално хилядите..В България... Нищо не става в България.Кога в посткомунистическите клoakи нещо е ставало?
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая болшевишка статия, както е написана, едва ли не създава впечатление, че това са илюминатите, дето са стартирали пандемията, особено в главата на суеверния българин. Единственият пряко облагодетестван от пандемията е Безос, щото е в бизнеса с онлайн пазаруване. Другите намазват от печатането на пари, което се изразява в надуване на цените акциите. Но както знаем, след надуването има БУМ!
13
4
 
19
 
! Отговори
Математик преди 3 години
След принудителната ваксинация ще станат още много по-богати.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д0 10Ем... ок.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7 Дае, *** те са будисти и мормони ...
10
0
 
7
 
! Отговори
родител преди 3 години
А аз съм щастлив ,че детето ми подскочи от радост ,когато му купих един Тоблерон !!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Това бе е историята, бе лъжли *** такъв!!!!
8
2
 
1
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До 70744Мислиш ли
7
3
 
4
 
! Отговори
Да не спорим преди 3 години
....по скоро камила ще мине през иглено ухо ,нежели богат да влезе в Царството Небесно..... - - дано сте по- спокойни сега !!!
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историята на Джеф Безос е детски наивна.Имал си той малка книжарничка и почнал да продава онлайн.Първата година 5 милиона човека си купили нещо всеки час 560 клиента му правели онлайн поръчки.И той,жена му и още 2-3 служителя обработили всичко и имали складова наличност и логистика.И така тръгнал Амазон.
5
2
 
9
 
! Отговори
70744 преди 3 години
До MaйMyнaтaНе ги мисли - вече са се клонирали, защото са убедени, че са най-необходимите на планетата
4
1
 
16
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Богати са с толко колкото им остава да живеят, а то не се измерва от тях
3
1
 
28
 
! Отговори
Фънк преди 3 години
Не си падам по конспирации, но това е красноречиво и изобщо не изглежда случайно.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алчноста ще погуби света!
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айдяяя на хейтяяяяя!

Спонсорирани публикации