Джошуа не остави шанс на Кобрата в битката за световната титла

Британецът победи с нокаут в края на деветия рунд
Обновена: 13 дек 2020 01:43 | 13 дек 2020 01:29, Красимир Ангелов
669

Снимка: Lap.bg

Кубрат Пулев загуби битката с британеца Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория. Българинът загуби с нокаут в края на деветия рунд.

По този начин Антъни Джошуа успя да защити световната си титла при професионалистите в тежка категория и поясите си на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и IBO (Международна боксова организация).

За Кобрата това бе втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, но отново не успя, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург.

Джошуа доказа, че е голям шампион и вече има 24 победи (22 с нокаут) и само една загуба.

Единствената му загуба до момента дойде шокиращо в мача му с американеца от мексикански произход Анди Руис през юни 2019 година, но шест месеца по-късно Джошуа си отмъсти на реванша, записвайки победа по точки.

След този мач Кубрат Пулев има 28 победи (14 с нокаут) и две загуби. Сред най-впечатляващите скалпове във визитката на Кобрата са Дерек Чисора, Хюи Фюри, Богдан Дину, Майкъл Спрот, Александър Димитренко и Александър Устинов.

Всичко за развитието на мача четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


669
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
534
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е проблема в това че загуби. Проблема е в превъзбуденото и странно поведение. Това момче дето победи си излиза със слушалките на кантара, сигурно да не слуша нашия как се репчи. Той не стига че е с класи над него на ринга, ами и с държанието си. Накрая Джошуа му го каза: "Благодаря, че намина". А на нас остава разочарованието, че няма какво да зарадва нашия народ и малко самочувствие. И друго ще кажа. Абсолютно нежужни тиради във Фейсбук. То едни и същи копирани постове, баси тъпотиите.
533
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пулев нито беше агресивен, нито дързак, просто играеше като пиян терекат.
532
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е състезание един печели , ние не одобряваме поведението на ПУЛЕВ,не го нападаме, ЧЕ Е паднал! Трябва да се държи с уважение към съперника! Много простотия и самонадеяност!
531
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори само от снимки е очевидно, че Джошуа е над него като височина, мускули, и възраст, по-млад е. Редно е просто да отиват и да си изиграят мача, като футболисти, без предварителни срещи, закани, изявления в медиите. Това е състезание, не цирк. Иначе му пожелавам да печели на Пулев, но да покаже по-висока култура.
530
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явна всички пишешщти тук са по-добри боксьори от Пулев. Да подна човека, ама кой е по-добър? Само факта, че е допуснат да се бие за титлата е достатъчен да покаже нивото. Ако беше победил щяха да са едни хвалби колко сме велики българите, а сега същите плюете човека.
529
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С архаичния си, предвидим и монотонен стил на игра, Пулев рискува някой ден буквално да го убият на Ринга! Не може да те млатят безпощадно в главата, а ти вместо да смениш тактиката, да се откриваш още повече. Не знам кой го тренира, но е пълна трагедия!
528
1
 
15
 
! Отговори
Vako преди 3 години
И аз свиря на кавал ама не мога да се сравнявам с Теодоси Спасов ...
527
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен 13 преди 3 години
Има един модел Българи най разпостранения.Които започват с (ЩЕ ЩЕ ЩЕ )и след като всичко свърши с (АКО АКО АКО)
526
3
 
8
 
! Отговори
до 565 преди 3 години
Не ми говори за предателство.сега цял разбра манталитета на българите.Кобрьо изложи трикольора
525
3
 
13
 
! Отговори
Нямте ли срама преди 3 години
Поне изкара честни пари няма да му се налага да ходи по заведенията както в мутренските годинида рекетира хората с пистолет.
524
4
 
19
 
! Отговори
Тодор Ж преди 3 години
Тоз изложи България.Очевидно не е потомък на кан Аспарух.На ринга на Пайнер мойе да е шампион но на световния няма шанс.Ако беше мълчал и издържал 12 рунда щях да съм горд с него.Дори и да загуби.
523
1
 
15
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
До АнонименАбе имаме сърце но и истината виждаме. Не се би добре. Много е ниско нивото му. Срещу класата на Джошуа, по-добре не може
522
1
 
4
 
! Отговори
стар пожарникар преди 3 години
До пущинякНа тоя в гладкото му мозъче все пометкин се върти!
521
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърце нямате ли момчето се би добре
520
2
 
18
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
Джошуа можеше да го довърши още в третия рунд, ама от рекламните агенции му казаха да намали малко оборотите, че хората не искат да свърши мача за три рунда. Този мач въобще не приличаше на този с Поветкин, където двамата се млатеха здраво, без нито един да има превест чак до 7-мия рунд.
519
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки истински българин, а не родоотстъпник, като германеца под мен, ще подкрепи Кубрат Пулев!
518
2
 
24
 
! Отговори
КОБРАт Полев преди 3 години
За съжаление Кобрата въобще не е от класата на Джошуа . Той като дългогодишен професионален боксьор трябва отлично да го е знаел . Ако е десети в ранглистата за него ще е добре да се срещне с осмия или седмия а не с първия . Друго става ако е там за пари .. пък ако случайно бие , още по добре. п.с. И за какво му бяха тези инфантилни изцепки в деня преди срещата - Шъ та унищожа ..... утреее ... ша та убивааам ... Психологическа атака ? Жалка работа, щото Джошуа въобще не се впечатли.
517
4
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Жалко че кобрата срещна този черен влак .Изглеждаше сякаш го е газел валяк.Ега ти и парите за такъв лабут
516
7
 
34
 
! Отговори
Германия преди 3 години
Джошуа е велик и каза - по малко приказки повече действия, но Пулев ни излага с поведението си, а овчите се радват понеже са същите амеби
515
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Включих да гледам мача, но за съждение вече беше свършил......гледам го Кобрата ухилен и си помислих, не може да бъде......той е спечелил! А той се ухилил доволно, че въобще оживял!!!След това гледах кадри......много жалка гледка за него! Но все пак чух Андреа да казва, че той бил по- добрия боксьор! Сигурно е имала предвид по- добрия по душа!

Спонсорирани публикации