Тервел за Кубрат: Той не спази стриктно тактическата задача, допусна грешки

По думите на брат му Кобрата се чувства добре
13 дек 2020 20:50, Нели Христова
154
Тервел за Кубрат: Той не спази стриктно тактическата задача, допусна грешки
Снимка: БГНЕС

„Кубрат игра мъжки, достойно. Би се с дух и не се предаде, въпреки двата нокдауна в третия рунд, което му прави чест. Кубрат представи България. Независимо, че загуби този мач, той все пак достигна до това ниво и игра в този мач”. Това заяви в специално интервю за NOVA братът на Кубрат Пулев – Тервел, за срещата му с Антъни Джошуа.

Според него в хода на мача нещата се променят, а за това ключова роля играе и умората. В тактическо отношение задачата на Пулев е била различна.

„Въпросът е, че той не спази стриктно тактическата задача. Имаше и други грешки, по други показатели не можа да се конкурира. Нямаше нужната бързина. Това са показатели, които са важни за крайния резултат. Равносметка тепърва ще правим”, добави Тервел Пулев.

След срещата българския боксьор се чувства добре, дал е две допинг проби и е изпълни стриктно предписанията след срещата. Братът на боксьора подчерта, че и Джошуа има леки контузии и травми.

„Всеки пита за здравето и тялото, но да не забравяме, че човек е душата. Душата на Кубрат е душа на войн, не може да бъде сломен. Губиш, когато се предадеш. Кубрат не се отказа, игра до последно”, каза Тервел.

Той е бил критичен към по-големия си брат, а Кобрата е приел мнението на близките си. По отношение на тактика и действията на ринга, Тервел смята, че грешки е имало. Стратегиите и тактиките на Джошуа са били разглеждани предварително. Много точно е било определено какво да прави Кубрат, спрямо предишни мачове на световния шампион.

„Кубрат не успя да противодейства, там бе разковничето за нокдауните. В крайна сметка това е бокс, Кубрат получи удари и загуби мача. Джошуа беше това, което видяхме и очаквахме да бъде. Просто Кубрат не игра добре. Ако беше изпълнил техническите предписания, на Джошуа щеше да му е много по-трудно”, смята Тервел.

Боксьорът разкри, че семейството е изкарало коронавирус, но това не може да бъде оправдание за загубата му. Той не пожела да коментира детайли, но сподели, че всички в болницата, където е доброволец, са стискали палци на брат му.

„Въпреки всичко му прави чест, че не отмени мача. Кубрат ми се издига в очите като дух, като борбеност. Може би аз на негово място щях да откажа срещата”, сподели още Тервел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на Кобрата излезна и се би. Това е достойно за уважение, противника му е доста висока летва, която все пак той опита да прескочи. Поклон.
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ми е противно как това семейство се опитва да обвинява народа си ,че не ги харесвал.То има ли за какво?.
34
2
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Тихо вече, бе, лаладжия.
33
6
 
17
 
! Отговори
ХИЧО преди 3 години
КОГА ЩЕ СЕ ПРИБИРА НАШИЯ ШАМПИОН--ЧЕ ДА СЕ СЪБИРАМЕ ДА ГО ЧАКАМЕ НА ЛЕТИЩЕТО С ЦВЕТЯ И ВЕНЦИ?НА ГЕРОЯ МУ ТРЯБВА ПОДКРЕПА--ТОЙ Е КАТО СТАРО ЖИГУЛИ БЛЪСНАТО ОТ ТАНК--
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко вече няма да има мнозинство в НС.
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тактическа задача на Обрат Нулев(Кобрат Пулев): удари ако вържеДопуснати грешки: Удряха го много
30
3
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
Обаче Бате ще ви го напише в листите за изборите и щи ви цъфне законотворец напролет.добра си му е тактиката.
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До BGДжошуа е добро момче, дори когато загуби от мексиканеца, говореше с уважение :))
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Киро РамботоМедиите го направиха "голям" боксьор, сигурно познавам 10 човека дето го превъзхождат от всякъде, ама няма медии :))
27
5
 
20
 
! Отговори
Сульо Пулев преди 3 години
Продължаваме напред
26
1
 
16
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
Красен КРАДЛЕВ ДА КАЖЕ КОЛКО ПАРИ БЯХА НАЛЯТИ В БЪЛГАРСКАТА БОКСОВА ФЕДАРАЦИЯ.ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 8г.И КАДЕ СА ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ
25
2
 
15
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Допусна грешки и тук става дума за човек с 20 годишен опит. Е, няма що. Не става за шампион, шампионите не допускат грешки.
24
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Еми, биеше се с анонимни тираджии, за да му се вдигне рейтинга :)) Два пъти срещна сериозни противници, два пъти омете пода :) Андреа казва че бил по добрия боксьор, вярвам й :)))
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 9 рунда се просна на земята като торба със картофи, лошата стратегия е виновна, иначе беше по-добрият на ринга.
22
4
 
16
 
! Отговори
Край преди 3 години
Тактиката му беше - да търпи Кофе да го бие, да го бие, да го бие 9-10 рунда доде не грохне от умора и после Кобрата с един удар да го доворши. Но се е недценил - толкова бой не можа да понесе.
21
3
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Тактиката беше колко бой може да издържи.И дано да е добре защото след мача започна сам да се смее
20
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тактическата задача беше да бяга по ринга и да се скрие зад рефера.Така направи Чарли Чаплин в един от филмите си.Без малко Кубрат да направи втори такъв филм.
19
2
 
33
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Абе теб да те бият по главата и да ти кънти на празно, пък ти помни тактики и задачи...Къде е тук спорта в таз работа, хич не мога да разбера бе... А пък и тия там дето зяпат от трибуните, много прости приказки наприказваха бе, то наште *** на село кат са напият-по културно са псуват.Онова момче черното, може всякакво да е, ама и по възпитание го би нашият шебек бе.Пък брата му вика, че истинските българи щели му простят.Ми то де що ги познавам, май всичките сме фалшиви-ментета бе
18
1
 
22
 
! Отговори
Край преди 3 години
Дето вика Майк Тайсън - всеки си има планове /тактическа задача/ докато не го праснат по дзурлата.
17
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Джошуа изглежда свястно момче. Жал ми е за него. Сега трябва да си лекува травмите по ръцете, заради коравата глава на пулев.

Спонсорирани публикации