Тервел за Кубрат: Той не спази стриктно тактическата задача, допусна грешки

По думите на брат му Кобрата се чувства добре
13 дек 2020 20:50, Нели Христова
154
Тервел за Кубрат: Той не спази стриктно тактическата задача, допусна грешки
Снимка: БГНЕС

„Кубрат игра мъжки, достойно. Би се с дух и не се предаде, въпреки двата нокдауна в третия рунд, което му прави чест. Кубрат представи България. Независимо, че загуби този мач, той все пак достигна до това ниво и игра в този мач”. Това заяви в специално интервю за NOVA братът на Кубрат Пулев – Тервел, за срещата му с Антъни Джошуа.

Според него в хода на мача нещата се променят, а за това ключова роля играе и умората. В тактическо отношение задачата на Пулев е била различна.

„Въпросът е, че той не спази стриктно тактическата задача. Имаше и други грешки, по други показатели не можа да се конкурира. Нямаше нужната бързина. Това са показатели, които са важни за крайния резултат. Равносметка тепърва ще правим”, добави Тервел Пулев.

След срещата българския боксьор се чувства добре, дал е две допинг проби и е изпълни стриктно предписанията след срещата. Братът на боксьора подчерта, че и Джошуа има леки контузии и травми.

„Всеки пита за здравето и тялото, но да не забравяме, че човек е душата. Душата на Кубрат е душа на войн, не може да бъде сломен. Губиш, когато се предадеш. Кубрат не се отказа, игра до последно”, каза Тервел.

Той е бил критичен към по-големия си брат, а Кобрата е приел мнението на близките си. По отношение на тактика и действията на ринга, Тервел смята, че грешки е имало. Стратегиите и тактиките на Джошуа са били разглеждани предварително. Много точно е било определено какво да прави Кубрат, спрямо предишни мачове на световния шампион.

„Кубрат не успя да противодейства, там бе разковничето за нокдауните. В крайна сметка това е бокс, Кубрат получи удари и загуби мача. Джошуа беше това, което видяхме и очаквахме да бъде. Просто Кубрат не игра добре. Ако беше изпълнил техническите предписания, на Джошуа щеше да му е много по-трудно”, смята Тервел.

Боксьорът разкри, че семейството е изкарало коронавирус, но това не може да бъде оправдание за загубата му. Той не пожела да коментира детайли, но сподели, че всички в болницата, където е доброволец, са стискали палци на брат му.

„Въпреки всичко му прави чест, че не отмени мача. Кубрат ми се издига в очите като дух, като борбеност. Може би аз на негово място щях да откажа срещата”, сподели още Тервел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
2
 
! Отговори
тактик преди 3 години
Не застана като щъркел, основен елемент от тактиката му, и затова логично загуби.
115
1
 
6
 
! Отговори
... преди 3 години
Тервелчо да се радва, че Джошуа е възпитано момче и се смили над Кубрат, защото ако съперника му беше примерно Уайлдър ТЕЛКА не му мърдаше на Кобрата. Просто шокираща разлика в класите.
114
1
 
5
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Еми, тактика-мактика, Тервел е в пъти по добър боксьор от Кубрат! Не знам, дали е "войн" по душа или по друг критерий, но нито техниката, нито мисленето му се е подобрило от загубата от Кличко, нищо не е е научил!
113
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 137Гледал съм му 3 мача на Кобрата - Кличко, анонимния румънец и Джошуа, абсолютно никаква защита няма, да не говорим за ударите му :)) Абе всички тайно се надявахме да стане чудо, но липсата на умения не може да се навакса :) Аз не мисля че Кубрат е лош човек, просто няма мозък :)
112
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Български комплексари със слаби ръце и слаб ум плюят някой, който ги надвишава с няколко глави. От завист подплатена с ниско - но заслужено - самочувствие.
111
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До baysandoВ този момент мисля Пулев разбра,че нещата са необратими.Така става,когато те хване паниката и загубиш трезва преценка за нещата.Силно впечатление ми направи и силно защитна позиция с ръце покрай главата и свиването му,когато съдията го потупа по гърба.За миг си помисли,че Джошуа е дошъл да го довърши!
110
2
 
16
 
! Отговори
baysando преди 3 години
Аз лично за пръв път виждам боксьор да бяга към ъгъла ОБЪРНАТ С ГРЪБ и да седи там така с гръб към опонента. Гледах и коментара на Уайт, човека вика съдята трябваше да прекрати мача. Никой не коментира този момент, но нека специалистите да кажат какво казва правилника за това....
109
2
 
15
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
В края на втория рунд му каза нещо и AJ се ядоса, тръгна към него, добре че беше съдията да го бутне към ъгъла му. В 3 го нокаутира. Добре е нашият да се научи да си държи устата затворена, защото за всички е ясно, че не е висша класа боксьор, да си позволява такива заигравки. Но в интерес на истината все пак той от друга гледна точка си е победител - взе си хонорара с минимални щети по физиката си :)))
108
10
 
6
 
! Отговори
Г. Сомов преди 3 години
Кубрат е добро момче, той направи това което можеше. Неговите манаджери са за бой. Дано той се усети .
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента в който забият камбаните в камбанарията, забравяш тактика и указания и влизаш в овърдрайв....
106
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са парите, които държавата даде за бокс и защо нямаме нито един ПРО боксьор? Защо няма сериозни треньори, които да следят режима на боксьорите? Защо сме в тази ситуация?Мафия-Държава ще се погрижи ли за това или пак ще излагаме България като пращаме чували за ПРО боксьори.Срам за цялата държава. Срам за Мафия-Държава.
105
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е Мафията да поправи грешката и да изкара на световния бокс някой истински млад професионален боксьор.Може би е време на Тервел? Нека сам да си каже. Искаме да видим ПРО боксьор, който да изтри този срам от България. Пулев остави петно върху България!!!Добре, падна. Защо не следваше тактиката? Защо не блокираше? По точки бяха почти равни. В последния руд можеше да вкара серия и да победи с една точка или да има равен. А, сега? Какво стана? Съдиите бяха готови да дадът победата на Пулев
104
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джошуа постоянно дигаше ръце и сваляше гарда. Беше му неудобно да играе с Пулев, който стоеше и нищо не правеше. Нито го нападеше, нито блокираше успешно.Голямо унижение за България. Мафия-ТИКВА-КОЙ изпрати крайно неклалифициран боксьор и резултата е лош. Излагацията - за цяла България. Дори Стоичков не иска повече да има общо с тоя чувал-Пулев.Как така Тервел винаги спазва тактиката и запазва само дисциплина. Как така Тервел прави серии и блокира, а брат му, уж ПРО, а дори движенията му са
103
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно са го нарекли по онази телевизия.
102
16
 
18
 
! Отговори
Да попитам преди 3 години
А Джошуа колко рунда изкара в първия мач срещу Руиз ? За незнаещите - 6 и половина ! А колко пъти беше на земята или бягаше панически ? Не съм ги броил, но едва ли бяха по-малко от на Кубрат ! И накрая - колко злобни, персонално оплюващи го коментари като вашите написаха тогава британците по негов адрес ? Предполагам сами ще намерите отговора.. ! Та.. затова те са Велика Британия, а ние - малка и бедна България !
101
4
 
13
 
! Отговори
. преди 3 години
***бият лошо! :)
100
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, можем да го поздравим, че не загина от смъртоносните удари по кратуната.
99
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква стратегия бе, нали уж бил преболедувал коронавирус и не бил тренирал 3 седмици?Айде вземете се разберете как да лъжете най-накрая!
98
7
 
15
 
! Отговори
Джошуа преди 3 години
Сготвих си кобра.
97
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, най-добре е мълчание.

Спонсорирани публикации