Рита Ора снима на Бузлуджа заради "футуристичната" обстановка

Екипът е подписал декларация, че в клипа няма да има нищо скандално
16 дек 2020 17:15,
26
Рита Ора снима на Бузлуджа заради "футуристичната" обстановка
Снимка: БГНЕС

Екипът на певицата Рита Ора е в България, за да снима най-новия клип на английската поп-звезда. Той ще бъде заснет на Бузлуджа, за което екипът е подписал специална декларация, че в клипа няма да има нищо скандално, порнографско или опозоряващо България и мястото на снимките. Това съобщи пред "Монитор" областният управител на Стара Загора Гергана Микова, която е формалният представител на държавата за монумента на връх Бузлуджа, по – известен като Чинията.

Рита Ора, която е от албански произход, си харесала футуристичната обстановка на върха. Част от снимките били направени на площадката пред парадния вход на комунистическия монумент, а допълнителни кадри и във вътрешността, но без достъп до централната зала, където се намират наскоро консервираните мозайки, уточни Микова.

Екипът на Рита Ора бил с пет автобуса и множество леки автомобили. Медицинското осигуряване се осъществявало от екип на Частна линейка – Казанлък, уточни управителят Иво Иванов.

От областната администрация издали разрешително за два часа, но снимките продължили малко повече поради усложнената обстановка – паднала за минути гъста мъгла на върха. Участниците били осигурени със сигнални жилетки и предпазни каски.

Използването на площадката било безплатно, тъй като монументът все още няма статут на паметник на културата, сподели Гергана Микова. По думите й през тази година в стоманобетонната конструкция, която е от десетилетие без покрив и е обявена за опасна, са били заснети няколко продукции на различни телевизионни компании от България и чужбина. Заради ковид-пандемията обаче отпадна идеята за оперна постановка на старозагорската трупа.

След приключването на първия етап от консервацията на мозайките в средата на ноември, това е първото отваряне на Чинията, която е под денонощна въоръжена полицейска охрана.

Следващото отваряне ще бъде напролет догодина. Тогава там ще бъде заснета лятната колекция на софийска модна агенция, която вече е получила разрешение за това, сподели в аванс областният управител на Стара Загора. По думите й от МК все още не са излезли с експертно становище за статута на мемориалния комплекс, което ще позволи търсене на средства за спасяването му от европейските фондове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Д2 преди 3 години
Преподавател по изобразително изкуство ми беше човек правил мозайките на паметника. Как допуснахме такова безхаберие, неуважение и резил? Представям си архитектът и художниците с каква болка гледат на това. Народът ни е на много ниско интелектуално ниво и това все повече си личи.
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да беше си отишла в родната албания, там е пълно с футуростични коптори.Може да си ходи където пожелае, не е ганювка изпаднала.:-))
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ненавиждам комунизма и комунистите но мисля че е пълно кощунство да се занемари една прекрасна сграда като монумента. Пълен резил!Съсипаха го тези които го построиха - БКП комунистите!
20
0
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
То и в Тауър, в сърцето на Лондон никой не знае бройката на екзекутираните, но "тъпите" англета всяка година правят милиони от туристи, които искат да го видят. Ама нали ние сме по-умни от тях та дай да рушиме всичко което е свързано с лошото от историята ни.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там е географският център или сърцето на България и на Хаджи Димитър. Ако работят лампите, се вижда от дунава и от Тракийско бяло море в Гърция и идеята е била да се вижда и от космоса като сърцето на България. Петолъчката е сложена от строителите комунисти защото е построен от БКП и авторите имат право. Няма общо с БКП освен конгреса им там, но си е бг паметник и трябва да се запази като другите паметници.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е архитектурен шедьовър на българския соц построен с български пари и труд .Цял свят го признава като такъв и е време и тук да се подходи правилно -с подходяща реклама да се извлича максимално полза!Този паметник принадлежи на България ,а не на комунистите !Най-лесно е да се руши ...хората от един камък история правят ,а ние ....
17
2
 
1
 
! Отговори
Златка преди 3 години
Ами да беше си отишла в родната албания, там е пълно с футуростични коптори
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ненавиждам комунизма и комунистите но мисля че е пълно кощунство да се занемари една прекрасна сграда като монумента. Пълен резил!
15
7
 
1
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Докато за *** е достатъчен един сапьорски взвод, за летящата чиния ще трябва сапьорска рота.И много самосвали да разчистят планината от тоновете бетон.Твърд като главите на всички, които се тръшкат за съдбата на това гиганстко творение на бай ви Тошо, изградено С НАШИТЕ ПАРИ, естествено.Без никой да ни пита.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Едно време ни водеха там комунистите да отдадем почит на Хаджи Димитър,Народният Воевода..А сега Никой, и Нищичко..."Аз съм ходил два пъти като ученик през 80-те и ни обясняваха какви мозайки са редили за да изобразят лицата на ленин,благоев,димитров,живков...Воеводи и хайдути нямаше по стените, само масови убийци
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Монумента е известен като МОНОБЛОКЪТ
12
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справедливо ще бъде, тази тоалетна чиния да се изтърколи и да смаже на пихтия сборището на червените ***
11
0
 
9
 
! Отговори
Изпусната възможност преди 3 години
Един пример какво не трябва да се прави. Участието било безплатно. Във всяка нормална държава щяха да и вземат парите. Паметник или не такива моменти трябва да се използват. Голяма грешка на държавата, общината и изобщо пълна липса на бизнес нюх на всички хора в България заети в публичния сектор, както и на тези, които пишат законите. Време е да си размърдате мозъка и да започнете да мислите как да правите пари.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ходи на връх Хаджи ДимитърСамо тези с промитите мозъци си мислят че се казва бузлуджа
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
У нас паметниците от соц-а са най-неморалното нещо което може да си представя. Дори и в най-извратените филми има повече морал отколкото в тези бетонни измишльотини
8
2
 
8
 
! Отговори
Браво на момичето! преди 3 години
Едно време ни водеха там комунистите да отдадем почит на Хаджи Димитър,Народният Воевода..А сега Никой, и Нищичко...
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ние не ценим това, което имаме.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Използването на площадката било безплатно, а разрешението за използването?
5
0
 
15
 
! Отговори
Румен преди 3 години
"Използването на площадката било безплатно"...Toва е всичко, което трябва да знаете за България.*на запад няма една плочка безплатно, ама ние тука - само сваляме *** пред "чужденците"...
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рита Ора рита ли е хора или като оре и рита, как да го разбирам?

Спонсорирани публикации