Марина Цекова сменя Нова телевизия с bTV

Журналистката ще бъде водещ на новини и репортер
Обновена: 21 дек 2020 16:31 | 21 дек 2020 16:25, Веселина Йорданова
66
Марина Цекова сменя Нова телевизия с bTV
Снимка: bTV

Едно от най-разпознаваемите лица в българската ТВ журналистика Марина Цекова се присъединява към екипа на bTV Новините от днес. Зрителите ще я видят като водеща на емисията в 17:00 на 22 декември, вторник, съобщиха от телевизията.

Марина Цекова е завършила Немската гимназия в София, след което в Берлин учи Публицистика и комуникация и Филмови науки, като завършва и магистратура Медии и политически комуникации отново в германската столица. Прави и медийни специализации и лидерски тренинги в цял свят, включително и като част от мрежата на World Press Institute в САЩ.

Медиен опит Марина Цекова трупа в Deutsche Welle в Бон, в БНР, сп. L’europeo и други, а магията на телевизията открива през 2011 като стажант в публицистичното предаване "Панорама", след което и като репортер, водещ и продуцент в Нова телевизия.

"Идвам и с огромното желание да продължавам да се развивам като професионалист във всички направления на ТВ и онлайн журналистиката. За мен е привилегия да бъда част от нюзрума на bTV, който вече 20 години задава стандартите за правене на новини", казва журналистката.

През 2018 Марина Цекова получава награда за Качествена и обективна ТВ журналистика на сп. Business Lady. Носител е и на специалната награда на медийния фестивал "Българска Европа" през 2016, както и на "Светове и цветове" през 2015. Същата година е отличена и от Българската търговско-промишлена палата за обективно отразяване на проблемите на бизнеса в страната, получава и приза "Мис ТВ чар". През пролетта на 2014 Марина Цекова е удостоена и с признанието "Достойните българи" на в-к "24 часа".

Марина е автор на редица материали, които в последните години развълнуваха телевизионните зрители  – журналистически разследвания за търговията с деца на черно и схеми за купен вот по време на местни и парламентарни избори, материали за ужаса на най-страшния концентрационен лагер Аушвиц. Марина е отразявала терористичните атаки в Берлин, Кьолн и Истанбул, денят на гнева в Йерусалим и Западния Бряг.

Отразявала е финансовата криза в Гърция и масовите протести в Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: bTVМарина Цекова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
6
 
! Отговори
Киро Хикса преди 3 години
До Просветлин така като гледам Додо бая ти е влязъл под кожата, обикаляш като краставo куче темата и пишеш коментар след коментар, минусчета с различен ник Без да Си даваш сметка че си неграмотен и по еднаквите правописки грешки се издаваш. А додката е пич, малко е крейзи ама пише истината почти винаги.
18
8
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
хубаво гадже, но доста кльощаво
17
6
 
15
 
! Отговори
лелеее преди 3 години
Колко много квалификации, спецификации и тренинги в чужбина са необходими да декламираш новините в 17.00
16
8
 
10
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До Просветлин: Под привидната анонимност на интернет е лесно да се правиш на голям ербап и да наричаш с имена. Това е ясно! Жалко е за теб, а и за всеки, който поставя "месечния доход" като лакмус за "успех" в пъстрия пъзел живот. Какъв по-голям успех за една красива и умна жена би бил този, да роди и отгледа много красиви и умни деца, служейки на естествения си работодател- Бог? Или да я подхвърлят от телевизия на телевизия, докато е млада и хубава и да й дават "много пари" е за предпочитане?
15
5
 
9
 
! Отговори
ceko преди 3 години
Венелин Петков който я домъкна в БТВ е уволнен заради това, та не се знае какво я чака в бъдеще в тази медия.
14
7
 
29
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
И какво от това...новините са едни и същи.
13
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Марина Цекова има дъщеря - Тамара се казва. Виж ти, може да си останеш самотен, така се случва с жлъчните хора.
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един образован човек в БТВ!
11
8
 
17
 
! Отговори
K преди 3 години
Влиза ли цял
10
3
 
12
 
! Отговори
--- преди 3 години
Дано махнат тоя пелтек от новините на БТВ, че почти не му се разбира вечер като започне да срича...
9
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, Маринче! Навсякъде ще те вземат! ;)
8
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На нейната възраст без деца...ще умре много самотна
7
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слуга на дявола.Да мамиш милиони ... Нищо хубаво не я чака
6
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От една фалшива медия в друга. Голяма работа.
5
9
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нов шеф в БеТиВи, нови шефове под него, нови любовници, нови ....
4
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо много често ги сменя, телевизорите.
3
30
 
48
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Красива и умна жена, но за съжаление се е оставила да бъде завлечена от луциферианските ценности и вместо да ражда, отглежда и възпитава красиви и умни деца, тя се е помамила от фалшифият блясък на славата и е покварили душата си, поемайки пътя на школовка в Дойче Веле, Нова, бТв и останалите метастази на Сорос и подобията му от конгломерата на дявола. Дано получи просветление!
2
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хубава и чаровна жена! Явно новият чех е в БТВ е започнал яка чистка и търси нови лица.Интересно е какво ще стане с Нова. Появи се клюка, че Киро Гела готви продажба със 100 милиона евра печалба, на някакъв сърбин с медийна група. А голяма част от фирмата на сърбина била сибственост на американски инвестиционен фонд, чиито неофициален собственик е Дейвид Петреус - бившият шефна ЦРУ. Май американците почват атака за изкупуване на медиите на Шиши и Доган..т.е да гонят руснаците.
1
24
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Достатъчно ми е щом е била на дойче веле няма да и вярвам какво говори и не искам да я гледам и слушам.

Спонсорирани публикации