Моментът на ужаса: Така се разтресе земята в Хърватия

Камера засне моментът на земетресението, отнело живота на 7 души
Обновена: 30 дек 2020 14:48 | 30 дек 2020 14:30, Елка Василева
66

 

 Вторник, 12,19 часа в хърватския град Петриня. Обективът на камерата на Лука Маричкович е насочен към кмета на пострадалия от труса в понеделник град Даринко Думбович, който говори пред събралите се журналисти. И заснема момента на абсолютния ужас при труса от 6,3 по Рихтер, който отне живота на 7 души.

Още по темата

Заснети са много силното разлюляване на земята, записани са виковете, заснети са хората, които едва се задържат на краката си, разрушаването на близките сгради, вдигналият се голям облак прах. А също и думи, всяващи спокойствие.

„Камерата беше на стабилизатор, държах я здраво в ръце и продължих да снимам. Направих, каквото можах в онзи момент“, казва 24-годишният Маричкович, цитиран от "Ютарни лист".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
3
 
! Отговори
K преди 3 години
Ско беше тикватаа до края на клипа да е избегал при Заев
32
5
 
1
 
! Отговори
Бойко Бога преди 3 години
Хахааа...я елате вижте матряла как го треса с 200 десет години и оше мърда и мълчи.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бургас столицатова въобще не е вярно...да по принцип видин и бургас са най-слабо сезмичните зони в българия,но това не означава,че те не могат да бъдат засегнати от силен трус в съседните страни.само да си спомним турското земетресение през 1999 г.,когато бургас се люлееше ужасяващо,а туристите в слънчев бряг избягаха панически от хотелите.видин от своя страна на няколко пъти беше сериозно разтърсван от земетресения в съседна сърбия и румъния.няма спокойна зона в българия.
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нас ще ни удари. Ние също сме на тази сеизмична ос. Досега се разминаваме с "разтоварващи" леки трусове, но някой ден и нас ще ни разтърси яко. Затова никой не бива да злорадства, а да помогне на съседите си в такива случаи. Ако днес помогнеш ти, един ден ще ти помогнат на теб.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лелеза съжаление това е истината...само прочети разказите на очевидците на разрушителното земетресение(най-силното в европа за последния век) в крупник,благоевградско през 1904 г. и ще ти настръхне косата.в района на софия не е ставало разрушително земетресение от 1858 г.,което вече е обезпокоително.за видин и бургас донякъде е вярно,но пък тези два града могат да бъдат засегнати от евентуален силен трус в съседните турция,сърбия и румъния както и шабленско-каварненската сеизмична зона.
28
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Егаси и ужаса!
27
2
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
Тоя па.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИма като се изнесея някъде където няма голяма сеизмична активност.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От всички природни бедствия на това няма как да реагираш освен да чакаш и да се молиш да не падне нещо на главата ти !
24
3
 
4
 
! Отговори
Бургас столица преди 3 години
Дайте да направим Видин или по-добре Бургас (а може Слънчев бряг или Свети Влас) столица.
23
0
 
7
 
! Отговори
Леле преди 3 години
Ужас! Не злобейте щото и ние сме в гадна зона, само Бургас и Видин са що-годе слабо земетръсни. Почти целите Балкани, Турция и Италия са много земетръсни райони. Това е най-гадната природна стихия, наравно с вулканично изригване и пожар (наводнения и урагани по не плашат и по-лесно е да се спасиш някак).
22
4
 
5
 
! Отговори
Сърбе на врбе преди 3 години
До СандоДа живеят братята усташи. Полов член за шумадийските ***, вечен враг на България!
21
15
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
усташите си го заслужават за всички зверства които са извъшили срещо православните сърби! Господ забавя но не забравя!!!
20
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 13Това ако беше продължило 30 секунди, отиваше на 9 по Рихтер.
19
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 години
До ШопоТо Бай Дъньо не знае де му е копчето за тоалетната, камо ли да знае отде са пуска Хаарпа.
18
6
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Ужас! Дали бай Дън не си проба ХАРП-ата ?
17
8
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МОЖЕ ДА Е БИЛО ХААРП, А МОЖЕ ДА Е БИЛ И БОГА ТУК ПРИ НАС КОГАТО УДАРИ ПЕРНИК БЕШЕ ХААРП ЩОТО ХОРАТА КАЗАХА , ЧЕ СА ВИДЯЛИ ЛИЛАВАТА СВЕТКАВИЦА ТОЧНО ПРЕДИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО!
16
5
 
4
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
БРЮКСЕЛ, КОГА ЩЕ ВАКСИНИРАТЕ ГЕЙОВЕТЕ С РНК ВАКСИНАТА?
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не са закрили болничното заведение на 4-ти километър, че толкова откачалки се навъдиха тук. То всъщност е само един и пише с различни никове, но все пак...
14
6
 
5
 
! Отговори
ПОЛИЦИЯ -1ВА ЛИНИЯ преди 3 години
Много правилно Ви го каза човека. Същото го е написал и Св. Йоан Богослов.Посрещнете с много смърт, вируси, ужаси и престъпления НОВИЯ ЛЪЖЕМЕСИЯ-АНТИХРИСТ. Като почнат да падат небесни тела и тогава няма да повярвате, защото Св. Йона е написал в Апокалипсис за белега на звяра на дясната ръка - РНК ваксината и 666 на челото - чипа.Така, че да християните вярваме в чипирането, а Вие умните, интелигенцията отивайте да се ваксинирате като ония поп дето се ваксинира с властта още първия ден.

Спонсорирани публикации