Командир Райна Косева говори за пандемията, авиацията, адреналина...

2020 е най-хубавата година, имах време за децата си, оценява тя
2 яну 2021 22:14, Анисия Иванова
73

Пандемията от Ковид-19 спря хиляди полети, превърна летищата в призрачни. За командир Райна Косева от националния превозвач "България еър" обаче, която е начело на екипажа, приземил самолет на летище "Хийтроу" при много силна буря в началото на годината, отминалата вече 2020 година е прекрасна, изпълнена с много споделени семейни мигове.

"Промени се абсолютно всичко в авиацията, аз го свързвам с коронавируса, който приземи огромна част от авиопарка. Най-лошият момент, може би, беше, когато затвориха летищата, тъй като всичко беше неочаквано, човек като е свикнал на един начин на живот", коментира командир Райна Косева.

Тя е влюбена в небето и в летенето вече 20 години. Изпълнява полети предимно в Европа. През 2020 за първи път вижда толкова пусти летища.

"За първи път в живота ми виждам такова нещо, аз никога не бих повярвала, че може да се случи. Ако някой ми беше казал, нямаше да му повярвам, че едно от най-натоварените летища като Хийтроу, ще бъде абсолютна пустош и ние ще бъдем единственият самолет, който прелита от София до Лондон, а в ефира ще срещнем един единствен самолет за 3 часа", допълни тя.

В началото на годината, благодарение на изключителния си професионализъм и хладнокръвие, тя успешно приземява самолет на летище Хийтроу по време на бурята Киара. И въпреки че казва, че просто си е вършела работата, пътниците  ѝ ръкопляскат за успешното приземяване.

Признава, че адреналин има при всеки полет.

"Адреналинът го свързвам с някакви стресови ситуации, като ходя да скачам с бънджи, в работата по-скоро е рутина", категорична е тя.

В личен план споделя, че 2020 е най-хубавата година, защото е имала време за трите си деца.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, панелните скотове чиито живот се състои в гледането на мач и псуване на политиците коментират чели недочели. Дамата е командир на екипаж на граждански самолет. Нищо военно няма тук.Че да си припомняте казармата.Само по себе си в днешно време не е супер трудно да станеш пилот, но вие не сте.А жената хем е с уважавна професия и взима заплата в пъти по-голяма от вашите, хем е успяла да роди три деца.
10
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Респект, Командир Косева! Смел човек сте. Гледах ви преди време и се питах как приземихте онзи самолет в бурята. Не вярвах на очите си този огромен звяр как се подчинява на една жена. Да сте жива и здрава и все така упорита!
9
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на жената, само че има разлика :)) Един мъж, може да си поеме последствията, жената гледа да се доказва, че е мъж, кофти :)))
8
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая рйна къв командир може да е? Имаше една навремето, дет влезе у казармите - Цура общата и викааме. Цура от Цветелина. *** добре си вършеше работата момичето. *** райнето явно е още по добра с главата. По добра от кристияно роналдо. Как и да е. Тая, не мое да е командир на рота. Мое да командва само оня, дет лежи по потник и се налива с бира у тях. И мач гледа по цял ден. На него мое му е командир, *** на мен не мое.
7
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пенсионери с пенсия 1440лв., а работещи със стартова 650лв.?Къде е истината?Ами старите ДС пенсии милиционери и военни с големи пенсии за разлика от работещите и градивни данъкоплатци.Пародия на Полицейско-Мутренска Държава!
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не дрънкайте глупости, мъжът и не я е направил пилот, нито капитан. Тия работи така не стават.
5
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли е жената за която се говори в нета, че Р.Радев я стяга за министър на Б-я?
4
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелеле сега се сетих коя е тази дама. Това е жената пилот, където пилотираше боен самолет при първите доставки на тестове за Европа. Първо от тапета на статията помислих, че е Десислава Радева.
3
6
 
11
 
! Отговори
Марин преди 3 години
По-скоро бившият. След като я набута, тя му го набута
2
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая мой да са я ев.али варненските охранители .А може да е като при тутурутка .20 к за тебе 20 к за мене и за другите 20 к самолета ще го кара германчето :))) Ама кат гледам кво става тая е тръгнала да става програмистка :)))
1
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че е мъжът и на тая,че да я набутат за пилот а тя милата е гола вода

Спонсорирани публикации