Коронавирусът и пандемията – събитието, белязало световната 2020 годината

Смъртта на Диего Марадона и избирането на Джо Байдън също сред най-важните неща през годината
37

Снимка: БГНЕС

Пандемията от коронавирус беляза цялата отиваща си 2020-та година. Традиционните противопоставяния и борби между големите държави и икономики сякаш останаха на заден план, на фона на загубата на животи, локдауна и надеждата за появата на ваксина.

И въпреки всичко в света се случиха и други важни събития, които белязаха тази високосна 2020-та година. Кое от тях обаче бе най-важното? Това екипът на Dnes.bg попита своите читатели в традиционното ни допитване в края на годината, в което участие взеха точно 2548 наши читатели.

Кое e световното събитие №1 на 2020 година?

Не е изненадващо, че цели 78% от нашите читатели смятат пандемията от коронавирус и блокирането на движението по света за най-важното нещо, случило се в света през годината. Икономическата криза, следствие от пандемията, е оценена най-високо от други 7% от анкетираните.

Далеч по-малко подкрепа получават другите големи събития за 2020 година. Смъртта на футболната легенда Диего Марадона е събитие №1 за 4% от анкетираните, а за 3% това е безпрецедентното отлагане на Олимпийските игри за първи път от Втората световна война.

Изборът на Джо Байдън за нов президент на САЩ е напът да преобърне политическия живот в САЩ, но бе подкрепено само от 2% от нашите читатели. Точно толкова хора смятат пък изработването и тестването на първите ваксини срещу коронавируса като най-важно събитие.

Проблемите на Северна Македония по пътя към ЕС, протестите и движението Black Lives Matter, военният конфликт в Нагорни Карабах и отравянето на Алексей Навални са събитие №1 за отминаващата си 2020-та година за едва 1% от нашите читатели.

Brexit и сделките около него, което бе избрано от нашите читатели за събитие №1 на миналата 2019 година, този път събра под 1% от гласовете на нашите читатели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три неща трябва да се застпят в живота: Любов безгранична;Разумност, в която няма никаква тъмнина и Свобода без ограничения. !!- Учителят Петър Дънов
20
0
 
3
 
! Отговори
До ГосТ преди 3 години
Неандерталските ти гени(на *** също) от кръвосмешението си казват думата
19
3
 
7
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Корона вируса събитието, белязало световната 2020.Най-голямата медийна реклама за 2020г.
18
1
 
3
 
! Отговори
Радефф преди 3 години
Обявяван напролет специален КОВИД събор на Бузлуджа!Ваксинирани няма да се допускат!Ще направим връзка с Кораба-Майка!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТНикога не чета това което си написал, директно давам минусче.
16
0
 
0
 
! Отговори
>< преди 3 години
До Коледно ПожеланияБог не се интересува от комунисти-. Скоро, с Негово допущение ще бъде възстановен баланса и дегенератите яко, ама яко ще умират.Първо се разболява душата (имунитета), после тялото и завистливите и лоши хора стават нисковибрационни. Няма по- добър начин за чистене на *** от 5G антените, настройват на определена честота и започва селективно чистене. Най добрия и справедлив съд.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14А ти откъде разбра? Да не си бил във връзка с Кораба-Майка?
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен КОРОНА ,ВАКСИНИ ,МАКСИНИ ,АМА ЗАЩО НА КАМАЛА ХАРИС ПРАВЯТ ФАЛШИВА ИНЖЕКЦИЯ ?Как блъска спринцовката в стола два пъти ,да изправи иглата? А на Даце Завадска ,латвииската шефка за имунизации ,направо зад ръката ,ужким .
13
11
 
3
 
! Отговори
Коледно Пожелания преди 3 години
Бог да Дава Здраве, Живот и Пари на Китайската Комунистическа Партия и Членовете й!
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покрай измислената пЛандемия поне се разбра че човека навсякъде по света е една животинка (роб),квото кажат дебелогъзите чичковци от правителствата и ония *** в униформите,всичко се изпълнява..
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхливецът се страхува от смъртта. А както каза Йешуа на Пилат - страхът е един от най-лошите пороци. А Пилат му каза - не, философе, позволи ми да не се съглася - страхът е най-страшният порок.
10
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртта е грозна и страшна. По-добре човек да не се е раждал.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГосТ не се е уредил с черен боздуган в Англето и само сее жлъч тука
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гостА защо са малко починалите от ковид в Англия? Ми щото се отразяват действително починалите от вируса, а не като при нас. Тук не се умира от друго. Само от Ковид. По Парична пътека разбира се
7
11
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Здравните системи на капитализма не стават за нищо. Демагози и полемици. А най дразнещо е, че най маститите капиталисти са простолюдие. В добрата стара Англия, разбира се взаимствано от Франция (докато ония са пасли овцете, французите са писали по църквите им и досега в някои общини документите са на френски), тези са ги наричали пренебрежително - парвенюта и сноби.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Класация на медийните събития. Не изобщо за събитията. Както ни надуваха улите с Либия, Ирак, Сирия, Венецуела и други. Сега все едно никога не са съществували. Събитията са такива, каквито са удобни на световната клоака.
5
11
 
4
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Простолюдието пищи, а аз съм много доволен. С чувство на съпричастност към тежко болните и съжаление към починалите. Но това е отново заради простолюдието, което е 90% от европейците. Неандерталските гени от кръвосмешението си казват думата. В ЮК има 600 починали на 55 милиона. Т'ва е положението.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
през 2020 разбрахме че здравните системи на всички страни нестават за нищо
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година да бъде белязана с множество бесилки в праймтайма на хората сътворили измамата Ковид
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бягството на деса след след КУПОНА на карбовски?????????