Сблъсъци във Вашингтон, Сенатът прекрати окончателния избор на Байдън

Привърженици на Тръм проникнаха в сградата на Капитолия
Обновена: 6 яну 2021 22:32 | 6 яну 2021 21:42, Красимир Ангелов
348

Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ прекрати дебата за удостоверяването на резултатите от гласуването на Избирателната (електоралната) колегия, според които демократът Джо Байдън е победил президента републиканец Доналд Тръмп на изборите през ноември.

Това стана факт, след като сградите на Конгреса на САЩ на Капитолия са блокирани от полицията след сблъсъци с привърженици на Тръмп, предаде БТА.

Заседанието беше преустановено минути след началото, след като против сертифицирането на резултата в Аризона се изказа членът на Камарата на представителите от този щат, републиканецът Пол Госар. По думите му той и още 60 негови колеги възразяват срещу преброяването на гласовете на електорите (членовете на колегията) в Аризона, предаде ТАСС.

Привърженици на американския президент Доналд Тръмп пък блокираха сградата на Капитолия, където конгресът трябваше да обяви окончателно новия президент на страната. Двете камари на парламента - Сенатът и Камарата на представителите, се събират на общо заседание, на което ще бъдат отворени и преброени гласовете на Избирателната колегия.

Пред сградата обаче има сериозна демонстрация. Съобщава се и за сблъсъци между протестиращите и полицията. Протестиращите пробиха полицейския кордон и достигнаха до сградата.

Членовете на Конгреса са евакуирани в рамките на сградата, като са били посъветвани да изключат електронните устройства, да заключат вратите и да са готови да се скрият под столовете.

Заради напрежението полиция евакуира присъстващите от офиси на американския Конгрес, съобщи Франс прес.

Демонстрацията в подкрепа на Тръмп започна малко преди заседанието на Конгреса. Конгресът заседава само около час, но достатъчно за част от републиканците да повдигнат възражения срещу отчитането на вота от щата Аризона.

С това те си навлякоха гнева на лидера на Републиканската партия в Сената - Мич Макконъл, който заяви, че "гласоподавателите, съдилищата и щатите вече са се произнесли" за победата на Байдън и опитите тя да не бъде зачетена "ще навредят завинаги на републиката", съобщава БНР.

А лидерът на демократите в Сената Чък Шумър обяви, че конгресмените, поддържащи Тръмп, се опитват да извършат преврат.

Едва след съобщенията за нахлуване в Конгреса, Тръмп призова привърженицзите си да протестират мирно. Заради случващото се обаче кметът на Вашингтон Мюриъл Баузър обяви полицейски час и нареди на всички жители да се приберат по домовете си. Полицейският час ще остане в сила до 6 сутринта местно време

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
1
 
5
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Масонска ложа владееща конгреса в САЩ, неможе да спре революцията на Американския пролетариат!!Истинските Американци ще разрушат капитализма в САЩ и ще върнат истинския президент ТРЪМП!!
256
2
 
5
 
! Отговори
Некомпетентен преди 3 години
95 % *** коментари сега ми става ясно че това поколение не може да мисли, върви по пътя начертан от пропагандата. Много се съмнявам че знаят какво означава тази дума.
255
2
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
БЛМ,Антифа,Безос,Шорош,Зукърбърг ще управляват САЩ !
254
2
 
11
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Олигарсите и глобалистите не могат да простят на Тръмп,че не направи нито една война 4 години!
253
1
 
2
 
! Отговори
Bili преди 3 години
ум не ми побира как може хора да се връзват на тази глупост с политическите партии ...демократи, републиканци все е тая...на нас поне не правят нова партия всеки 4-8 години да поддържат илюзията...
252
4
 
7
 
! Отговори
Чичо Сам преди 3 години
Кефя си, краварите започнаха да се избиват.
251
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
прави ми впечатление че на протеста има само бели явно и на тях им е писнало от толерастията към черните
250
7
 
18
 
! Отговори
гого преди 3 години
Дали Китай се пита какво става със демокрацията на САЩ
249
49
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Юхуууу, комунистиииии руски, кво стана бря къде е войната в САЩ? :))))))))))))))))))Хахахааааааа, искам да видя беззъбите комунисти от БСП как щурмуват парламента, когато Боко за пореден път ги изплющи на изборите :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Нашата жандармерия не е толкова любезна, колкото в САЩ. Гледахте ли вчера CNN? Там не бият, направо стрелят. малко изтрепаха, само 4 руснака.
248
2
 
17
 
! Отговори
Ау преди 3 години
Каква демокрация хората влязоха в капитолията и всички се изпокриха като мишки.И като утихне пак ще излязат и ще гризат сиренцето на хората.
247
5
 
0
 
! Отговори
ДОЛЕН ДЕПЕСАР преди 3 години
ОБИЧАМ ДА МЕ ВЪЗРАЖДАТ ЗАТОВА СЕ КОАЛИРАМ С ВЪЗРОДИТЕЛИТЕВИНЕГИН И КАРАДАХЛЪ МЕ ВЪЗБУЖДАТОБИЧАМ ДА СЛЕДЯ СЛАДКИТЕ ИМ ДУПЕНЦА В ПАРЛАМЕНТА ЕДИНИЯТ СЪС СЕДМИ КЛАС ДРУГИЯТ СЪС СТРАХОНО ДУПЕ ОХ КОТЬО
246
31
 
16
 
! Отговори
Държавна измяна преди 3 години
Тръмп трябва да бъде съден за държавна измяна!
245
11
 
43
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Когато същото се случи в Беларус при избора на Лукашенко, Запада подкрепи протестиращите. Редно е и сега да го направи,нали?
244
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто пример и ,,показно'' за руският народ как се првят нещата по правило.Не че те не знаят как е станала революцията през 17-та,но времената се менят,а и революционерите тогава бяха елеминирани от техните водачи,да не би да се обърнат срещу тях. Та има какво да се научи от американският народ.Не че народа има нужда от каквато и да е промяна.Народа си е по-добре от когато и да е било.Е то вв последната година е разбираемо,то къде ли е ОК?
243
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно казано. Тези които нахлуха и рушаха и които са навсякъде по всички медии по света, са платени терористи от Антифа.
242
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези които "нахлуха" с Сената са преоблечени членове на платените от Сорос и сие Антифа и леви ***... Тръммп не желае това... То е изгодно само за корумпираните сенатори, за да провалят вота на отделнитд щати, при който Тръмп ще спечели заслужено...
241
12
 
40
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Истинските Американци не признават изборите, защото са дълбоко опорочени от безпрецедентите изборни измами от глобалистите-троцкисти, които използваха за това най-долните слоеве от населението. Това е само началото. Развято е вече знамето на Конфедерацията! Долу неоглобализма!
240
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 314"Драги ми офффчи сънароднико! А ти знаеш ли откога и защо има визи за Русия?Да те светна- откакто ние въведохме визи за тях по заръка на господарите отвъд океана."Русофилите много обичате да "светвате" с неща. които не са верни. Визи с Русия има по договора ни за общото европейско пространство. Разбира се, руснаците винаги могат да премахнат визите, но не го правят въпреки жестокото слагачество на русофилите в България. Явно не сте им НИКАК важни!
239
9
 
23
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
Полицейските шефове в Вашингтон са с Тръмп и затова оставиха хората справедливо да нахлуят !
238
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ако ходехте щяхте да знаете, че даже за любимата ви Русия има визи. Щяхте да знаете, че САЩ издават по-бързо, лесно и удобно визи от Русия и щяхте да знаете, че единствените, които имат проблем с визите са разни лица, които искат в мътна водица робка да ловят."Драги ми офффчи сънароднико! А ти знаеш ли откога и защо има визи за Русия?Да те светна- откакто ние въведохме визи за тях по заръка на господарите отвъд океана. Помисли върху това!

Спонсорирани публикации