"Ваксинирай се и тръгвай": Реклама на Ryanair разгневи хората

Авиокомпанията ще бъде разследвана
6 яну 2021 14:45, Нели Христова
166
"Ваксинирай се и тръгвай": Реклама на Ryanair разгневи хората

Агенцията по рекламата във Великобритания ще разследва Ryanair след като авиокомпанията реши да рекламира евтините си полети за лятото със слогана "ваксинирай се и тръгвай". Близо 1600 души са подали оплакване срещу рекламата.

Банерът на на уебсайта на авиокомпанията съдържа изображение на спринцовка и бутилка с надпис "ваксина", заедно с лозунгите "резервирай лятото", "ваксините идват" и "jab&go", придружени от промоции за бюджетни полети.

Говорител на ASA заяви пред CNN, че жалбоподателите възразяват, че рекламата "подвеждащо предполага, че ваксината ще бъде успешно разпространена сред населението до пролетта/лятото и че дотогава ограниченията за пътуване няма да се прилагат". Те също така намират рекламата за "обидна и безотговорна": "Според тях тя банализира ефекта на пандемията върху индивидите и обществото", добавя той.

ASA започна официално разследване на авиокомпанията и ще публикува констатациите "след време", заяви говорителят.

От Ryanair все още не са коментирали обвиненията.

Ваксинацията вече започна в Европа и в САЩ, но вероятно е по-голямата част от населението да трябва да чака месеци, преди да получи своята доза от ваксината. За гражданите на други страни чакането може да бъде още по-дълго.

Авиационната индустрия е силно засегната от пандемията, като авиокомпаниите се опитват да примамят клиентите да пътуват на фона на законовите ограничения за пътуване и нежеланието на хората да летят.

Много авиокомпании вече са фалирали, а отчетите за печалбите и загубите за третото тримесечие на 2020 г. разкриват степента, до която останалите авиокомпании са осакатени от пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
5
 
! Отговори
115 преди 3 години
Жигосвайте се, като ви липсва мозък.
129
1
 
6
 
! Отговори
ГОго преди 3 години
Хората спряха да мислят ?? Ваксинираи се и тръгвай за 30$ ?? или не се ваксинираи и тръгвай за 150 $ Няма лоша реклама сега ще станат още по популарни
128
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до пич и евала много обиждате ама къв ще го ядете след време ама нямам време да ви обяснявам а и сте един и същи ***.Дреме ми за гърция и турция в момента си стягам къща на село защото знам какво предсрои а и да ми е готино вода има бол селото е отдалечено гора мин вода пука ми за миризливите турци и лакоми гърци ахахаха
127
0
 
29
 
! Отговори
555 преди 3 години
Препоръка на Мангъров:- Преди употреба прецеждайте ваксината през ситен гевгир - чипът ще остане в гевгира .
126
2
 
8
 
! Отговори
Варнянски беК преди 3 години
До ПлоскоземноТвърдениеПо-скоро наблюдение. Всичко в този клон на науката е базирано на емпирични наблюдения. Включително разработката на ваксини - създават прототип, тестват, и съгласно резултатите от наблюденията решават. Някой е забелязал, че има диспропорционално много разболени с КОВИД с поставена противогрипна ваксина в сравнение с контролна група. Нима това е тривиално наблюдение без стойност?
125
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 30 декемри една лекарка от Португалия се ваксинира, но не и останало време да си приготви багажа за заминаването. Получила парализа час и половина след ваксинацията.
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Варнянски беКАгресивна имунна система - когато се съсредоточава върху даден вирус за да го унищожи. С всички сили и само към него. "изоставя" други органи, които при лека настинка биват увреждани, защото я няма имунната система за да ги защити - тя се бори с вируса.Иначе казано - идва у вас някой и ти изоставяш семейството си с цел да го защитиш от нападателя и се биеш само с него за да го унищожиш. В същото време минава някой друг избива ти семейството и заминава. Обръщаш се и... а?!?!?!
123
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста вече се ваксинираха и тръгнаха, с еднопосочен билет до там откъдето никой не се е върнал.
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Варнянски беКМежду другото си прав. Не всички трябва да се ваксинират. Има случаи, когато за да се пребори с даден вирус, имунната система става агресивна. На такива хора се дават лекарства за да успокоят имунната система. Иначе тя нанася такива поражения, които са необратими. Стига се и до смъртни случаи от агресивна имунна система. Щото ако имунната ти система е наред и може да се пребори по нормален път с вируса, ваксинират ли те - те я усилват. И става вече - Агресивна имунна система.
121
18
 
11
 
! Отговори
ДрОгаре преди 3 години
искате да пътувате.....имате избор.....ваксина, или на село.
120
4
 
2
 
! Отговори
До 123 преди 3 години
Чел съм тези деца, но разликата от тогава е ,че науката много напредна в последните години и риска е по-малък
119
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ваксината против свински грип 700 деца се разболяха от нарколепсия и още са инвалиди
118
7
 
9
 
! Отговори
Плоскоземно преди 3 години
Преди малко четох сериозно научно изследване, според което противогрипните ваксини увеличават риска от сериозно разболяване от Ковид с 1/3.....Твърдение.
117
3
 
2
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До __++:Ти си комуноиден глупоид
116
4
 
37
 
! Отговори
Варнянски беК преди 3 години
Хайде да спрете да наричате всеки, който задава въпроси антиваксър. Към момента познанията на медицинската наука за това как работи имунната ни система са меко казано повърхностни. Преди малко четох сериозно научно изследване, според което противогрипните ваксини увеличават риска от сериозно разболяване от Ковид с 1/3 (има феномен наречен virus interference). Ваксинирането е бъзикане с критична животоподдържаща система, която не познаваме достатъчно добре. Оправяш едно, разваляш друго...
115
0
 
3
 
! Отговори
Американ преди 3 години
До до Пич 114:Увреден си ти, при това в главата.
114
7
 
17
 
! Отговори
истината преди 3 години
ваксинирай се и почивай..... в мир
113
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До __++Реално погледнато европейците, по-конкретно Западна Европа, са нанесли най-много щети на света и са затрили най-много цивилизации, култури и знания...
112
1
 
30
 
! Отговори
БОЦИ-БОЦ преди 3 години
От документацията на ФАЙЗЪР относно ваксината:The estimated end date of the primary or phase one of a three phase trial is June 13th 2021ПЪРВА ФАЗА от тестването следва да приключи на 13 юни тази година.Първа фаза е началното тестване.После обаче, Министесрството на Истината леко е пренаписало тази част.Така че, внезапно, ТРЕТА, ПОСЛЕДНА ФАЗА на тестването е приключила седем месеца преди датата на приключване на ПЪРВА ФАЗА.Магия?Или ФОКУС?
111
5
 
34
 
! Отговори
до Пич преди 3 години
"И не мога да разбера как големи мъже, които са се насраали от страх да ги боцнат в ръката, са тръгнали да обясняват как другите били страхливци и носели маски"Защо за ореха в главата ти е прекалено сложно да произведе мисъл и да стигне до заключението, че ваксината е все още в експериментална фаза. Затова и има лиценз само за 1 година напред, за разлика от стандартните с по 5 години. Защото ако след една година прекалено много балъци като теб са умрели или получили увреждания, ще я изтеглят.

Спонсорирани публикации