Фабрика за вафли, свинеферма и бар на морето "на тезгяха" в мрежата

Пандемията принуди много хора да се разделят с бизнеса си
13 яну 2021 18:00,
31
Фабрика за вафли, свинеферма и бар на морето "на тезгяха" в мрежата
Снимка: Pixabey

Пандемията от COVID-19 принуди редица собственици на бизнес в страната да пуснат за продажба своите компании.

Така дълго разработваните им проекти се оказаха на промоция в интернет. До продажбите се стига главно заради "необходимост от пренасочване на средствата", пише вестник "Монитор".

Според една от офертите павилион за закуски в Студентски град в близост до Университета за национално и световно стопанство се търгува за близо 28 000 лв.

"Положението, в което се намира държавата, не е добро за никого и затова го продавам на почти двойно по-ниска от нормалната му цена", пише настоящият му собственик, като допълва, че цялото оборудване влиза в цената. Освен че се предлага двуседмично обучение за работа в обекта, купувачът получава и едногодишен договор за наем с опция за продължаването му чрез анекс и през следващата година. С обекта върви и прехвърлянето на самата фирма, която по данни на притежателя няма никакви задължения.

Сред останалите предложения за спешна продажба се среща и цех за производство на хляб и хлебни изделия във Варна. Според описанието той разполага с пещ с размер 18.5 квадратни метра, коли за доставка и уреди за производство на хляб. Допълнително преимущество е, че мястото вече има сключени договори с всички големи вериги в града, поддържа връзки и с по-малки клиенти.

По Черноморието пък, в Несебър, "изкарват на тезгяха" напълно разработен бар със сърф училище. Срещу 50 000 лв. получаваме не само обекта, но и цялото барово оборудване, мебелировка и сърф принадлежности.

По думите на продавача стратегическото му местоположение гарантира много плажуващи.

Вероятно най-изненадващата оферта е тази за продажба на фабрика за производство на вафли във Велико Търново. Обявата гласи, че промишленото предприятие разполага с три поточни линии с общ капацитет 12 000 кг на денонощие. Тя може да стане наша срещу колосалната сума от 4,8 млн. лв. От фабриката обаче заявяват, че инвестицията ни ще се възвърне, тъй като приходите от продажбата на сладкарските изделия възлизат на 4,5 млн. лв. годишно

В случай че сме ориентирани по-скоро към селското стопанство, също можем да сме спокойни, тъй като се намират оферти за продажба на цели свинеферми. Едно от онлайн предложенията сочи, че в стопанството край Ловеч могат да бъдат отглеждани 72 майки и 1800 прасета за угояване. То се разпростира на покривна площ от 1300 квадратни метра, а стойността му е 50 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
13
 
! Отговори
бай СтамаТ преди 3 години
по време на всяка криза има преразпределение на благата.за едни кризата води до трудности, за други нови възможности
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я кой то не с власта ,няма помощ,и фалитче
6
4
 
11
 
! Отговори
Хах до 4 преди 3 години
Дори и да не е чиста печалба, айде един милион да е печалбата , защо е на тезгяха.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бих ги купил за един лев всичките. Важното е да не затворят и да работят като Халите на Софиянски. Цената не е от значение.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахПрочети пак.Това не е печалбата, а приходите.
3
4
 
27
 
! Отговори
Хах преди 3 години
И що вафленият завод е на тезгяха, като е с такава годишна печалба :))) Кой продава печеливш бизнес
2
5
 
9
 
! Отговори
довиждане преди 3 години
мутри, дойде и вашият час!
1
2
 
21
 
! Отговори
бара преди 3 години
Бара е интересен ама да беше в Коста Рика или на Малдивите.

Спонсорирани публикации