Икигай - японската формула за щастие

Как всеки може да постигне своя икигай
16 яну 2021 21:00, Михаела Лазарова
7
Икигай - японската формула за щастие
Снимка: Istock

Няма човек, който да не иска да бъде щастлив всеки ден. За всеки щастието е различно измеримо, а понякога се случва да изгубим онова необикновено усещане. Дали някъде в търсенето на по-добър живот не допускаме грешки?

Чували ли сте за икигай? Вълшебна дума, която е свързана с японския народ и по-специално хората на остров Окинава, където населението се радва на добро здраве и дълголетие. Икигай е японската концепция за живота, онзи смисъл, който ни кара да се събуждаме всеки ден с желание за живот, усмивка, увереност, причината да съществуваме.

Как всеки може да постигне своя икигай, който да му помогне да постигне физически и емоционален баланс? Как да намерим своята причина да съществуваме?

1. Останете активни, не се пенсионирайте

Не се отказвайте от нещата, които обичате да правите, защото така губите своята цел, дори и да наближавате пенсионна възраст, в която смятате, че ще се отдавате само на почивка. Много е важно да продължите да правите ценни неща, да постигате напредък всеки ден, да не спирате да правите малки неща за света, които да го поддържат приятен и вдъхновяващ. Не губете вашето чувство за цел. Намерете призвание, което ви вдъхновява и радва.

2. Действайте бавно

Хубавите неща изискват време, за да покълнат, бъдете търпеливи. Според икигай бързането е обратнопропорционално на качеството на живот, затова вървете бавно и ще стигнете далеч. Когато оставим тази спешност, когато спрем да се движим с умора, а напредваме с търпение, оценявайки всеки момент, животът придобива нов смисъл.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


7
Още по темата: щастиеуспехикигай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Формула за щастливо скачане от моста.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нека не се опитваме да манипулиране хората и да се опитваме да им внушаваме вече разбрахме че сте професионалисти но нема смисъл от глупости да даваме акал и да се опитваме по всекакав начин
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз много обичам да масурурам това ми е хобито никога няма да се откажа
2
2
 
5
 
! Отговори
9 преди 3 месеца
Статията е добра! Но е трудно приложим икигай в съвременният забързан свят, където биткойна скача за една вечер с 4000$ и всичко...е под пара. Особенно банките;)
1
11
 
2
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 3 месеца
Единствения начин за постигане на щастието е когато закоравял русофил отиде на събора на язовир Копринка и привечер бъде извършен ритуала Путингай от още по закоравяли русофили,прави се,,коитус,,по поллов път и така се постига нирвана

Спонсорирани публикации