Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва

Обвиненията - нарушил е условната си присъда
Обновена: 17 яну 2021 22:03 | 17 яну 2021 20:32, Веселина Йорданова
446
Арестуваха Сергей Навални при кацането му в Москва
Снимка: БГНЕС

Главният опозиционер в Русия Алексей Навални бе задържан от полицията при пристигането си на летище "Шереметиево" в Москва, когато се канеше да мине паспортен контрол, предаде Франс прес.

Още по темата
Руските затворнически служби бяха предупредили, че няма да се поколебаят да задържат Навални още при пристигането му в Русия.

Обвиненията срещу него са, че той е нарушил условната си присъда, издадена през 2014 година. През последните месеци Навални беше на лечение в Германия след предполагаемо отравяне.

44-годишният критик на Кремъл заяви, че не страхува, че ще бъде задържан в Русия, защото е невинен. "Аз, арестуван? Аз съм невинен човек", каза той пред репортери, преди да се качи на борда на самолета на руската авиокомпания "Победа".

Затворническите служби в Русия потвърдиха, че са задържали опозиционера.

Той "ще бъде задържан под стража до решение на съда" по неговия случай, се посочва в комюникето на затворническите служби.

След ареста членките на ЕС Литва, Латвия и Естония призоваха днес да се наложат "рестриктивни мерки" срещу Русия. Това съобщи литовското външно министерство, цитирано от Ройтерс.

Задържането на Алексей Навални от руските власти е напълно неприемливо. Настояваме за незабавното му освобождаване, написа в Туитър външният министър на Литва Габриелюс Ландсбергис.

"ЕС трябва да действа бързо и ако той не бъде освободен, необходимо е да обсъдим рестриктивни мерки в отговор на този безсрамен акт", допълни литовският първи дипломат. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
3
 
! Отговори
сиромах преди 3 години
Със сигурност,ако Сноудън или Асанж летяха за САЩ нямаше да им сложат прангите още в самолета, макар,че много хора по света ги оправдават за извършеното от тях!Ама нали има двойни,ако не и тройни стандарти по отношение на това дали е в наш интерес или не,а и има подлизурковци дето се водя по акъла на т.н. "истинска демокрация",която съвсем скоро видяхме какво представлява,а и още предстои да виждаме от нея!!!
236
3
 
3
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Не мога да повярвам, че човек иска да влезне доброволно в затвора само и само да се прочуе и след няколко години да стане президент на РФ. Още преди да се качи на самолета са го предупредили, че ще го вкарат в затвора. Явно иска да става герой. След 10г ще излезне от този затвор на 50г, със съсипан *** и счупена психика без семейство и деца, и за какво?
235
1
 
0
 
! Отговори
с'час погода преди 3 години
Масква −22 Облачно с прояснениями 0,3 м/с ветер −20 днем −19 вечером
234
4
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Ей тоя ще стане най известният човек на света .....абе теглете му един куршум и да се приключва че ми писна от тоя ......Барем показа че най-добрата ваксина е "Новичок" .....само тя те прави безсмъртен !
233
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох!Помислих Сергей Станишев.
232
0
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Много готино - за Навални в тази държава се тревожат, както показват коментарите над 400 човек и то само от този сайт, а за *** събрали се в язовира им пука на 5 човека!Това е...., по добре да мачкаме проблемите на другите отколкото да си оправим нашите. Питам се, толкова ли сме страхотни, че затъваме в *** и мизерия?! За останалата мизерия и неграмотна простотия да не говорим......... Чака ни светло бъдеще!
231
7
 
9
 
! Отговори
така се прави преди 3 години
До Анонимен379 Ми в Русия му е мястото, само там ще му превеждат парички американските господари за да предава родината си в техен интерес! Иначе навън е БЕЗПОЛЕЗЕН, няма как да лъже, че го "тровят" във вътрешни европейски полети, или му мажат ГАЩИТЕ с Новичок в Германия....Браво на Русия - така се прави с подобни плазмодии!
230
3
 
9
 
! Отговори
браво преди 3 години
БРАВО - ЕЙ ТОВА Е ДЪРЖАВА, А НЕ КАТО ТУКА - С ПО 33 ПРИСЪДИ НА СВОБОДА!
229
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера в какво предателство го обвинявате - към Русия или към КГБ?
228
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
яко санкции за руссия! без патоци, и самальоти!
227
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаОтново ти казвам ...Добре, добре , само да не се разплачеш. Не исках да те разстройвам така .... че и усилията да влизаш с останалите си фалшиви акаунти и да слагаш минуси, не си заслужава . И без това гледам че каквото и да напишеш и все някой се хвърля да пише обратното . Сигурно е много подтискащо. Няма да те притеснявам повече . Отивам на работа . Ти остани, да се бориш ... там за каквото си се бориш във всичките си коментари .
226
5
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Така е щом е решил да се върне в концлагера путлерхаузен
225
3
 
3
 
! Отговори
коко преди 3 години
Още не се е върнал и направо в кауша.Абе стой си в Германия какво ти трябва да се връщаш,тия кадето загубиха войната са каде ,каде по цивилизовани ,няма оправия тази страна ти си се заел да я оправяш.
224
3
 
5
 
! Отговори
ТТ 7,62 преди 3 години
Абе, той не искаше дъ съ връщъ, ама "работодателя му" му напомни условията на "трудовия му договор" и той ще - не ще съ върнъ!Изводъ е :Не правете, кату Навалнякъ!Четете си трудовия доовор преди дъ *** подпишите!!!!!-))))))
223
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка" ...Централното разузнавателно управление на САЩ публикува близо 3000 документа от архивите на бившия генерален прокурор на стратата Робърт Кенеди, брат на президента Кенеди.Бившият дългогодишен кубински лидер Фидел Кастро е включен в Книгата на рекордите на Гинес като рекордьор по брой неуспешни опити за покушения срещу него. Смята се, че те наброяват 638... "Та кое викаш е руско? Архивите на ЦРУ ли? Щото в кубинския сайт се появява новината СЛЕД публикуване на тия архиви.
222
7
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Закона е закон и трябва да се изпълнява независимо колко силно крякат някои така наречени демократи. Нали искате да възтържествува върховенството на закона.
221
1
 
8
 
! Отговори
Само да уточним преди 3 години
Сергей, или Алексей??
220
1
 
3
 
! Отговори
Няма страшно преди 3 години
След 20.01.21 ще го пуснат.
219
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаНали знаеш, че тези опити съществуват отново единствено в руските митове и легенди и са създадени да героизират и обожедтвят Фидел Кастро.Не знаех че ЦРУ създават руски митове и легенди защото това са техни статистики. Официално публикувани статистики.И какво казваш? Американските тайни служби никога, ама никога не са правили опити за убийството на Кастро .... нито един. Те в техните служби нямат нито един убиец . Може и да си прав.Все пак "врагът" Кастро умря от старост.
218
1
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Сергей е брат на Алексей

Спонсорирани публикации