Художникът Симеон Кръстев: Смутен съм от помията върху мен

Той е нарисувал три картини по темата "Балкански поток"
115
Художникът Симеон Кръстев: Смутен съм от помията върху мен
Снимка: Новости Сърбия

Художникът Симеон Кръстев заяви, че е смутен от отношението на хората, "които започнаха да ме заливат с помия".

За часове той влезе във фокуса като автора на картината, която премиерът Бойко Борисов подари на сръбския президент Александър Вучич.

Още по темата
"Нарисувал съм реалистична картина. Няма вложени политически емоции... Идеята се появи от фирмата, която изгражда "Балкански поток". Тя поръча на над 30 художници да направят картини по темата "Балкански поток". Това са членове на СБХ, доказани художници, коментира Кръстев.

Той нарисувал три картини - две са с фигури и с тръбата, а тази с Борисов и с Вучич била "между другото". Това беше ведомствена поръчка с идея да се направи изложба... Изведнъж стана един бум, след като сръбска медия публикува подарената картина. И се изсипа злоба и жлъч, каза още Кръстев пред БНР.

Картината беше връчена вчера на сръбски външен министър Никола Селакович, който да я предаде като дар за президента на западната ни съседка.

Симеон Кръстев подготвя изложба през май в София.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
20
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Следващата картина за спомен и за историята трябва да е с такава композиция в стил капиталистически реализъм-Боко прав с едната ръка положена върху шкафче с небрежно отворено чекмедже където тайнствено и загадъчно надничат едри пачки и нещо златножълтевщо се!
42
2
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Кръстев, ние не тъ плюем, ва брат;))) Просто не сме очаквали в 21 век, художествено творческо в стил "соц. реализъм". Междуврпоечем, нъл знаеш, как се е влизало навремето в Художествената, какви етюди е требвалос е ресуват на изпита;))) Ако не можеш да нарисуваш соц. етюд, с плам, страст и съвършенство, ти ен влизаш в Художествената;))) Защо? Защото после Партията разчита на тебе и ти възлага поръчки да рисуваш, точно, както фирмата сега! Разница, никакая!
41
12
 
16
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Комунистите не разбират от изкуство. Картината е много добра от ранга на Мона Лиза! След години тази картина с лика на Генерал Борисов ще струва милиони долари. Ученици и войници ще прекланят глави пред бюстове на Генерал Борисов - Строителя на България!
40
2
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
" Идеята се появи от фирмата, която изгражда " Балкански поток". Е НАЙ- НАКРАЯ КОСВЕНО СИ ПРИЗНАВАТ, ЧЕ ТОВА Е РУСКА, СОЦ. ФИРМА. ОТ ДРУГАДЕ НЕ МАЖЕ ДА ИДВА ПОРЪЧКА В СТИЛ СОЦРЕАЛИЗЪМ. КОЙ Е ПЛАТИЛ - СЪЩО НЕ Е МНОГО ЯСНО. БОЙКО ИЛИ СТРОИТЕЛНАТА , РУСКА ФИРМА???
39
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко майсторе, това са соцтроловете, Нинова ги е насъскала поне до изборите.
38
4
 
26
 
! Отговори
бай Старви преди 3 години
Картината ще създаде уют в затворническата килия
37
4
 
33
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Когато рисуваш помия,те заливат с помия...
36
1
 
16
 
! Отговори
Вижте преди 3 години
ОТ ГЛАВАТА НА БОРИСОВ СЕ РАЖДА РАБОТНИЧЕСКАТА КЛАСА!!! НЕЩО КАТО ОТ ГЛАВАТА НА ЗЕВС СЕ РАЖДА АТИНА ПАЛАДА. Много добре се вижда, че работникът излиза точно от главата Му, защото хвърля сянка върху нея. Ако беше на заден план - съответно нямаше да пада сянка върху главата на ББ..... Дааа.
35
2
 
28
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Тоз художник да отиде в Северна Корея да рисува другаря Ким и там ще има невиждан успех))По времето на бай Тошо имаше навсякъде подобни плакати..как бай Тошо разперил ухилен ръце на фона на бразди и орящ трактор ..или бай Тошо ухилен с каска на фона на висок комин и стърчащи арматури...и т.н.))
34
4
 
15
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ЗАЩО СЕ ПЛЮЕ САМО ВЗЕЛИЯ ПАРИ ЛИЗЯК ПОДЪЛ , СЪЩОТО Е ЗА ПЛАТИЛИЯ СЕЛЯНИН ОТ БАНКЯ !!!
33
2
 
14
 
! Отговори
demolitor преди 3 години
Соц реализъм , от кафявия период на Боико / артистични псевдоними Буда и Тиквата/
32
1
 
18
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 години
Така се случва , когато комунистическа мутра ни води към светлото европейско бъдеще
31
1
 
23
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
НАРИЧА СЕ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ РЕАЛИЗЪМ. БЕЗ ГРАМ ХУДОЖЕСТВЕНА СТОЙНОСТ. А ТОЙ СЕ ЧУДЕЛ И БИЛ СМУТЕН...
30
1
 
23
 
! Отговори
Българин преди 3 години
В КНДР има навсякъде такива картини на вожда как открива светлото бъдеще.
29
1
 
19
 
! Отговори
Венелин преди 3 години
Къде са СБХ в случая за да вземат отношение??? Ръководството защо мълчи? Всички знаем кой е Симеон Кръстев, знаем че поръчката не е случайна но е ИЗЛАГАЦИЯ!!! за автора и поръчителя. Такъв КИЧ може да направи само Павел Митков, другия наш човек винаги готов за поръчки я на Путин я на папата. Тук случайни няма,не се чудете! В кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова има стари колиби които са още по зле еи от този КИЧ! Такива са главите на държавата,за съжаление.... без стил и вкус!
28
2
 
16
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Букет от партизанската поляна : рисуваш през комунизЪма такъв идиотизъм и влизаш в клуба на народните творци. С дълъг език.Сега новият творец рисува не нещо такова, но пак си е ид.иотизъм. Но си има език човекът.
27
2
 
16
 
! Отговори
До Тони Шушони преди 3 години
- Браво! Липсваше ми точната дума а тия намери "СоцРеализъм" !
26
23
 
6
 
! Отговори
Дядя Коля преди 3 години
Г-н Кръстев, Вие продължавайте да рисувате и по никакъв начин не обръщайте внимание на конете с капаци на които са им сложили тъмни очила. Те не са виновни. Нали знаете поговорката ; Толкова знае баба толкова бае. Бъдете здрав и дерзайте напук на неграмотниците и завистниците.
25
2
 
25
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
И Бай Тошо даваше на художниците да захлебят. И на добрите и на посредствените.Посредствения му ученик си е спомнил някоя лекция чута докато му разтривал ушичките...
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва повече такива картини да се правят. И повече портрети на Бойко. Крайно време е и поне един паметник да му направите.Да помнят и да знаят поколенията какъв човек е управлявал държавата.

Спонсорирани публикации