Тервел Пулев с ярка победа над Викапита Мероро

Това е 16-а поредна победа за родния боксьор
Обновена: 29 яну 2021 21:46 | 29 яну 2021 21:05, Александър Попов
54

Тази вечер Тервел Пулев  осъществи своята 16-а поредна победа при професионалистите.

Родният боксьор се изправи срещу Викапита Мероро от Намибия, като мачът се проведе на африканска земя - в Танзания, предаде Gol.bg.


Първи рунд
Мероро започна срещата, търсейки близка дистанция и клинчове. Българинът от своя страна разчиташе на опасното си ляво кроше. Тервел пласира по-силни и точни удари, а малко преди гонга го разклати с дясно кроше.

Втори рунд
Мероро тръгна с крошета, но Тервел успяваше да го засрешне и да пласира хубави леви прави.

Трети рунд
Тревел Пулев започна този рунд по-агресивно и с атака притисна Мероро до въжетата. Съперникът му нанасяше ниски удари, като търсеше да порази Пулев в областта на стомаха.

Четвърти рунд
Мероро опита дясно кроше, но Тервел държеше дистанция и продължава да контролира мача. Последна мощно дясно кроше от страна на българина. 35-годишният боксьор от Намибия залага на не много чиста игра и бе предупреден най-накрая от рефера в четвъртия рунд. За изненада при второто предупреждене, съдията отне точка не само на Мероро, но и на Пулев.

Пети рунд
Стилът на Мероро не се измени и в тази част. Той търсеше клинчове, които видимо изнервиха Тервел Пулев. Въпреки че българинът успешно играеше до този момент в дистанция, реши да му отвърне с негови трикове. В тази част агресивността на Пулев се вдигна и той записа най-успешния си рунд.

Шести рунд
Забележка към Тервел Пулев за удари в главата, които неговият съперник му прилагаше в предишните срещи. Реферът отново прекъсна мача, за да говори с боксьорите. Тервел успя да пласира успешно дясно кроше и ляв прав, а играта продължаваше предимно в центъра на ринга. Боксьорът от Намибия опитваше да отвърне с десен прав и ляво кроше, но недостигайки главата на българина.

Седми рунд

С ляв прав на Тервел започна седмия рунд и продължи с добро засрещане със същата ръка. Опоненът му се отчете с едно добро дясно кроше. За съжаление българинът не успяваше да пласира много от комбинациите си, като тактиката на Мероро бе явно да накъсва боя.

Осми рунд
По-предзливо тръгнаха и дваматав тази част, може би умората започна да си казва думата. От залата се чуха викове на български „Тервел Пулев“ и „Българи-юнаци“, а мачът бе прекъснат за малко, за да оправят дясната ръкавица на Мероро. Хубава атака след това притисна Мероро в ъгъла и Пулев успя да го разклати с десен прав.

Девети рунд
С гонга Пулев нанесе ляво кроше, а след това пак се стигна до клинч и размяна на удари в тила. Последва странно действие на Мероро, в което двамата се претърколиха. А при изправянето си пак бе потърсен клинч. Последва ново предупреждение от съдията. Пулев му нанесе ляво и дясно кроше и срещата бе прекъсната, а съдията вдигна ръката на българина като победител.

Още спортни новини четете в Gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Танзания няма Ковид, не се правят тестове и изобщо е забранено да се споменава думата Ковид по новините
3
3
 
9
 
! Отговори
лош превод преди 3 години
Ай ем вика пита!На кой ша викаш ти бе?Нати нати!
2
3
 
15
 
! Отговори
До Политкорект преди 3 години
щото е расист, обаче оня май си го хареса и все се натискаше, търсеше близост един вид:)
1
16
 
28
 
! Отговори
накратко преди 3 години
още един актьор в нагласени мачове

Спонсорирани публикации