Суха кожа - с кои храни да промените това?

Ето продуктите, насърчаващи хидратацията
Обновена: 2 фев 2021 20:00 | 2 фев 2021 20:00, Иванка Гъркова
0
Суха кожа - с кои храни да промените това?
IStockphoto

Кожата загрубява доста по време на зимния сезон. Заради студа навън тя става по-суха, а възпалението в нея предизвиква сърбеж и напукване. Дори и да си купите добър овлажнител, има още някои неща, които да направите, за да подобрите състоянието ѝ.

 
Освен нанасянето на хидратиращи кремове и лосиони, които да поддържат кожата ви по-хидратирана и гладка, е добре да промените начина си на хранене или поне да добавите някои неща в режима си.
 
Може би не знаете, но приемът на някои храни през зимата ще спомогне за облекчаване на сухотата и ще насърчи еластичността, гладкостта и блясъка на вашата кожа.

Какво да ядете при суха кожа?
 
Според диетолога Британи Модел, освен редовното пиене на вода, режимът на хранене също е много важен. Диетологът посочва, че за да поддържате кожата си хидратирана, менюто ви през този сезон трябва да е богато на антиоксиданти, особено ликопен.
 
По данни на Healthline ликопен съдържат както червените чушки, така и плодове като папая и гуава.
 
Цитрусови плодове, броколи, краставици, целина, домати – всички те са с богато съдържание на вода и предотвратяват дехидратацията. А това е предпоставка за по-сияйна кожа без напукване и дразнене, защото всяка една клетка работи по-добре, ако разчита на повече течности.
 
Ако имате суха и лющеща се кожа, това може да се дължи на липсата на здравословни мазнини с ястията, които си приготвяте. Следващия път, когато пазарувате, отделете средства за по-мазни риби, бурканче кокосово масло, авокадо, пакет ленено семе и чиа. Редовната им консумация под различна форма ще подобри хидратацията на кожата.
 
Кои други храни помагат при суха кожа, вижте в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации