Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка

Юлия бе прегазена от кола миналото лято, имала дългове към банка
2 фев 2021 17:32,
202
Застраховател остави дете да плаща кредита на убитата си майка
Снимка: БГНЕС

Застраховател не погасява кредита на прегазената до смърт край Созопол Юлия Ангелова и е оставил на 9-годишната дъщеря на софиянката да плаща вноските към дълга. Причината е, че от фирмата искат експертиза дали Юлия е била трезва в нощта на инцидента, пише "24 часа".

Ангелова беше прегазена през юли миналата година от шофьор, който избяга. Жената се прибирала пеша вечерта от бар в Приморско. Първоначално хванала такси, но после слязла заради високата сметка. Докато ходела по пътя, кола я блъснала и избягала.

От МВР бързо откриха снимка от пътна камера на колата, която е ударила фатално вървящата жена. Шофьорът се укрива, но след няколкомесечно разследване той бе открит и дори задържан за 24 часа, но пуснат без никакви обвинения заради липса на доказателства.

Ангелова оставя момиченце на 9 години полусираче. То наследило както активите, така и пасивите на майка си. Жената има потребителски кредит с остатък от 27 000 лв. Той имал застраховка, при която при смърт компанията погасява задължението в пълен размер.

Застрахователят поискал от бащата, който поел грижите за момичето, да ѝ открие сметка. Той го направил, но вместо да погаси задължението, компанията поискала експертиза дали Юлия е била трезва. Не е ясно каква е причината, тъй като жертвата е пешеходец и дали е употребила алкохол няма правни последици.

Детето засега е изплатило над 2000 лв. от кредита. Парите са наследство от влог на майка ѝ.

Експертизата трябва да е готова до месец. Семейството се надява тогава застрахователят да плати и върнатите от детето пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Не е Алианц ,а Групама - но всички са един дол дренки,когато трябва да плащат.
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много от кредитополучателите са застраховани от Алианц.Нямам представа защо укриват името му, нали не е направил нищо нередно според него, защо не се разкрие?
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УЖАС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!БЕЗОБРАЗИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
173
0
 
0
 
! Отговори
Младен преди 3 години
А...забравих да кажа че по това време бях застрахован за тези неща от фирмата където работя обаче банките отказваха да признаят тази застраховка въпреки че там където бях застрахован компанията беше международна на възраст 70 години и пред нотариус щях да впиша банката като единствен бенефициент. Е не и не. Що ли!!! Опичайте си акъла като взимате кредит!
172
0
 
1
 
! Отговори
Младен преди 3 години
До всички които питат кой е застрахователя.Почти всички банки при взимане на кредит искат да се застраховаш, В ОДОБРЕНО ОТ ТЯХ ДРУЖЕСТВО, за трайна, частична нетрудоспособност и смърт.Когато търсих да взимам кредит, на всички банки одобрените застрахователи се оказаха техни дъщерни дружества. Та банките хубаво обещаваха лихва 4% ама като сложиш и вноските за застраховката процента отиваше 4.6%-5%. Сами може да се сетите каква п.дал.ска история е. Най вероятно и тук случая е такъв.
171
1
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Застрахователите са пълни изме.кяри .Затова никога няма да застраховам каквото и да е било . Семейството да си хване адвокат .Със сигорно ще спечели всички дела !
170
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Банките и застрахователите трябва да се национализират ,за да се спре с този грабеж !
169
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мила родна картинка. Когато трябва да дават, от 9 кладенеца вода ще носят, само и само да не дадат Когато има да вземат - и смъртта няма да те отърве.
168
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Застрахователи и банките са символа на злото ,там гледат да те одерат жив и да те изхвърлят на улицата !
167
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да ви напишат името на застрахователя ,това няма нищо да промени ,ако експертизата докаже,че е употребила алкохол.Не може да се разхождаш пиян по улиците и да търсиш обезщетение,същото важи и за застраховки Каско и Гражданска отговорност.Друг е въпроса дали има правно основание да се иска от непълнолетен да плаща задължения на родители ,роднини и т.н.
166
2
 
15
 
! Отговори
Кой е изедника преди 3 години
Кой е застрахователя ... кой се подиграва така с детето ... дано хората да научат час по скоро и да се махат от този застраховател ... показателен случай .. хайде кажете кой е застрахователя ?
165
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама хайде напишете кой е застрахователя де? Толкова ли е трудно!
164
1
 
16
 
! Отговори
гост преди 3 години
Защо искате да платите задълженията, без да сте проверили има ли наистина правно основание за такова деяние? Това е мерзост, застрахователя иска да се измъкне. Възможно е хората да са объркани и в пника и първата мисъл е плащане. Не. Трябва да се защити от такова, а не да тича да плаща.
163
2
 
23
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Кощунство! Как може такъв абсурд! Жената е починала, договорът за заема е снея и няма основание да се прехвърля на роднини, това са долни практики, които трябва незабавно да се прекратят. Това е алчността на всички, да изкарат келепират от смъртта и мъката на хората. Това да не е Гражданска отговорност, към трети лица. Потърпевшите да си потърсят правата в Страсбург, това е възмутително. Нямало доказателства, а криминалистите търсиха ли такива???
162
1
 
4
 
! Отговори
БГ преди 3 години
Доста хора по-долу цитират име на застрахователна компания,която не извършва животозастраховане,а само общо такова.Проверявайте си информацията ,преди да пишете глупости от всякакъв характер.
161
6
 
4
 
! Отговори
ЯЯ преди 3 години
Застраховките си имат и общи условия ,едно от които в случая гласи,че : Реализираното застрахователно събитие е в резултат на употребата на алкохол /независимо от количестовото/.Много от фактите в статията ,и мнението на бащата не са експертни,така,че не вярвайте на всичко написано в нея.
160
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е застрахователя
159
2
 
6
 
! Отговори
Грешиш преди 3 години
До МенАрмеец не сключва застраховки "Живот" Те правят Каско и Имуществено застраховане.
158
1
 
15
 
! Отговори
Константин преди 3 години
Застраховате съм, има изискване за алкохол и наркотици, но когато си водач на МПС, поне не пише и дали важи, когато си пешеходец.
157
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А банката защо не изчаква резултата от експертизата, а си прибира кинтите от депозита?Кажете застрахователите, да знаят хората да не се застраховат там.

Спонсорирани публикации